Menu

Forgetting Sarah Marshall (2008)

Devastirani Peter se odluči za odmor na Hawaiima kako bi se odmorio od bolnog prekida s njegovom curom, zvijezdom velikih ekrana Sarom. No nije znao da slučajno i njegova bivša, Sara putuje na isto odredište i to sa svojim novim dečkom.

  Ocjena

 Forgetting Sarah Marshall
(2008) on IMDb

  Trajanje

1h 51 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Nicholas Stoller

  Scenarij

Jason Segel

  Produkcija

Judd Apatow
Shauna Robertson
Rodney Rothman
Richard Vane

  Glazba

Lyle Workman

  Kinematografija

Russ T. Alsobrook
  Sinopsis

Neuspješni glazbenik Peter Bretter (Jason Segel) bolje je poznat kao dečko Sarah Marshall (Kristen Bell). Nakon što ga ona neočekivano ostavi, on se osjeća izgubljeno i usamljeno, te otputuje na Havaje kako bi ju zaboravio. No, ona i njen novi dečko (Russell Brand) također su otputovali na Havaje, te odsjedaju u istom hotelu kao i on.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Jason Segel Peter Bretter
Kristen Bell Sarah Marshall
Mila Kunis Rachel Jansen
Russell Brand Aldous Snow
Bill Hader Brian Bretter
Liz Cackowski Liz Bretter
Maria Thayer Wyoma
Jack McBrayer Darald
Taylor Wily Kemo
Da'Vone McDonald Dwayne the Bartender
  Recenzija

Ako ste mislili da je Judd Apatow seksist, gadno se varate – u ovom filmu muškarci su ti koji najviše plaču, iz raznih razloga, a najviše emocionalnih. Muškarci su ti koji su slabi i nemoćni. A i muškarac je taj koji je prikazan kada je najranjiviji – potpuno gol dok u trenutku kada ga ostavlja njegova odjevena cura.

Čovjek o kojem pričamo je Jason Segel, Apatow regularni suradnik koji je napisao i glumi u ovom filmu, još jednoj prostoj komediji u produkciji Apatowa koju je režirao Nicholas Stoller, iako nosi sve motive tipičnog projekta Judda Apatowa. Seks i golotinja su iskorišteni u svrhu humora, no ne na način da nas šokiraju već podsjete kako je ponekad čudno-smiješno biti u intimnoj vezi. Iskrenost se isplatila, te je ovaj film još jedan u nizu uspjeha Judda Apatowa i njegove ekipe.

Glavne uloge tumače Jason Segel, Kristen Bell, Mila Kunis i Russell Brand, dok su sporedni glumci niz profesionalaca poput Jonaha Hilla i Billa Hadera. Vjerojatno kao rezultat ležernog stila, film se na trenutke doima epizodično i nepovezano. Nekoliko sekvenci ne doprinosi nikakvom razvoju priče niti njenih likova, te su mogli slobodno biti izrezani iz konačnog proizvoda. No, ako ništa drugo, spomenute scene barem su veoma smiješne.

Ono što je impresivno je veoma široki spektar i velika količina komedije u ovom filmu. Imamo siutacijski humor, humor ljudskih veza, te humor borbe spolova. Također, ubačeno je i ponešto hollywoodske satire, te mnogo šala sa strane. Humor jednostavno prirodno proizlazi iz likova i situacija u kojima se nalaze, te se nikada ne doima isforsirano. Stoga, ako se volite dobro nasmijati, ovaj film naša je topla preporuka.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Sportski Akcije Komedije Kriminalistički Horori SF-ovi Trileri Avanture Fantazije Najnoviji traileri Ratni
Sortiraj