Menu

Wild Child (2008)

Primorani da igraju igru mačke i pasa u kaosu rata, elitna postrojba dolazi intervenirati u grad u kojem je svaki civil moguća meta a svaka stvar moguća eksplozivna naprava.

  Ocjena

 Wild Child
(2008) on IMDb

  Trajanje

1h 38min

  Zemlja / jezik

SAD, UK, Francuska / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Nick Moore

  Scenarij

Lucy Dahl

  Produkcija

Tim Bevan
Eric Fellner
Alexandra Ferguson
Diana Phillips

  Glazba

Michael Price

  Kinematografija

Chris Seager
  Sinopsis

Otkad je razmaženoj djevojci iz Malibua Poppy Moore preminula majka, ona je svog bogatog, obično odsutnog oca sve više i više počela izluđivati. Kada napokon ostane bez živaca, on ju pošalje u bivši internat njene majke, Abbey Mount. Već prvog dana tamo, Poppy postane neprijatelj sa gotovo svima, a posebice sa dominantnom Harriet i gospođom Kingsley. Ne želeći prihvatiti tamošnji strogi režim, ona odluči loše se ponašati te sakupljati kazne sve dok ju ne izbace. Jedina dobra stvar internata jest Kingsleyin zgodni sin Freddie. Kada on prebaci svoju pažnju sa uštogljene Harriet na zvrckavu Poppy, to promjeni sve.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Emma Roberts Poppy
Lexi Ainsworth Molly
Shelby Young Ruby
Johnny Pacar Roddy
Aidan Quinn Gerry Moore
Natasha Richardson Mrs. Kingsley
Georgia King Harriet
Ruby Thomas Jane
Eleanor Turner-Moss Charlotte
Kimberley Nixon Kate
  Recenzija

Iako je ovaj film naizgled tipična blesava tinejdžerska komedija, ipak posjeduje određenu dozu drugačijeg, te narušava norme sa odličnim britanskim glumcima, dok Emma Roberts pruža osvježavajuće ljuti začin.

U današnje vrijeme, mladoj tinejdžerskoj glumici u Hollywoodu veoma je teško. Može birati između dviju vrsta uloga – djevojke koja pati za ljubavi, podređenoj muškarcima i puna sumnje u sebe, ili djevojke koja je bahata, umišljena i razmažena, u stilu Paris Hilton. Emma Roberts u filmu „Wild Child“ je nešto sličnije drugom tipu, no ipak daje ulozi dovoljno otrova, otkrivši određenu tamnu iskru koja bi joj mogla biti od velikog značenja kada počne dobivati malo ozbiljnije uloge.

Scenarij je prilično primitivan, no debitantski redatelj Nick Moore izvrće stvari prilikom svoje egzekucije materijala. Film cijelo vrijeme hoda po rubu, što ga čini zabavnim, pošto je Poppy prikazana ne samo kao razmažena, već i puna bijesa, kojeg je akumulirala životom u L.A.-u i trajnim ranama prerane smrti njene majke. Mlada glumica Emma Roberts izvrsno je dočarala tu ulogu, a imala je i veliku pomoć od strane talentiranih Britanaca poput Nicka Frosta i Shirley Henderson.

Priča je predvidiva, no nikada dosadna, te je cijelo vrijeme puna energije. Treći čin, koji uključuje pojavu zlikavca, je nažalost najlošiji dio ovog filma, pun klišeja i beskorisnih scena, te se doima kao da mu stvarno nije mjesto u ovom filmu. No, osim toga, film je svakako jedno neočekivano osvježenje, te bismo ga preporučili svima koji mogu trpjeti ovakav žanr, ako zbog ničeg drugog, onda zbog odličnog nastupa mlade Emme Roberts.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Romantični Povijesni Biografije Preporuke Akcije Ratni Sportski
Sortiraj