Menu

Overdrive (2017)

Dvojica braće lopova, koji su otputovali na jug Francuske tražeći novu priliku, završe na meti lokalnog krimi bossa.

  U kinima

Hrvatska15.06.2017.
Bosna i Hercegovina15.06.2017.
Srbija29.06.2017.

  Ocjena

 Overdrive
(2017) on IMDb

  Trajanje

1h 36min

  Zemlja / jezik

Francuska, SAD / engleski, francuski, njemački

  Klasifikacija

  Režija

Antonio Negret

  Scenarij

Michael Brandt
Derek Haas

  Produkcija

Michael Brandt
Serge de Poucques
Morgan Emmery
Sylvain Goldberg
Derek Haas
Jean-Charles Levy
Gregoire Melin
Pierre Morel
Adrian Politowski
Renee Tab
Christopher Tuffin

  Kinematografija

Laurent Bares
  Sinopsis

Andrew i Garrett Foster (Scott Eastwood i Freddie Thorp) lopovi su koji specijaliziraju u krađama luksuznih automobila, onih najskupljih na svijetu. Oni bivaju zaposleni da ukradu prestižni Bugatti iz 1937.g. koji je procijenjen na nekoliko milijuna eura, stoga odlaze na jug Francuske kako bi obavili posao. No, tamo bivaju uhvaćeni, a Jacomo Morier (Simon Abkarian), lokalni krimi boss koji je vlasnik Bugattija, nije nimalo sretan njihovom pojavom. U zamjenu za svoje živote, oni mu obećaju kako će ukrasti auto Maxu Klempu (Fabian Wolfrom), Morierovom najvećem rivalu. Ali, nije riječ o bilo kakvom automobilu, već Klempovom najdražem – Ferrariju 250 GTO iz 1962.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Ana de Armas Stephanie
Scott Eastwood Andrew Foster
Gaia Weiss Devin
Clemens Schick Max Klemp
Simon Abkarian Jacomo Morier
Freddie Thorp Garrett Foster
Moussa Maaskri Panahi
Magne-Havard Brekke Kuhn
Philippe Ohrel Klemp guard
Abraham Belaga Laurent Morier
  Recenzija

Scott Eastwood i Freddie Throp glume polubraću koje dijeli Atlanski ocean, a koji se ujedine kako bi ispunili svoj zadatak krađe automobila, u novom akcijskom trileru „Overdrive“, laganom filmu redatelja Antonia Negreta koji uvelike podsjeća na neki izgubljeni dio serijala „Brzi i žestoki“. Iznenađujuće, ovaj film ima vrlo malo akcijskih scena, no njegov početak uistinu je eksplozivan – Andrew (Eastwood) pomoću bungee užeta skoči na kamion koji vozi maksimalnom brzinom po autocesti, dok ga Garrett (Throp) pokušava usporiti zabijajući se u njega svojim automobilom, kako bi uspjeli iz njega oteti prestižni Bugatti iz 1937.g. koji je prodan na aukciji za 41 milijun dolara.

Gore spomenuta sekvenca sadrži sve ono što možete očekivati od ovog filma – nimalo pažnje nije pridodano likovima niti njihovim karakteristikama, već je fokus isključivo na akciji i skupocjenim automobilima do kojih bi vam trebalo biti više stalo nego do likova. Da, u ovom filmu auti su prave zvijezde. Film sadrži čak dvije scene u kojima glavni negativci (gangsterski rivali koje glume Clemens Schick i Simon Abkarian) otvaraju vrata svojih garaža, a naši glavni likovi imenuju svaki auto koji se u njima nalazi. Čak i ako niste neki obožavatelj auta, način na koji ih ovaj film prikazuje jednostavno će vas natjerati da barem na trenutak pomislite kako su uistinu nešto nevjerojatno.

Nažalost, te iste aute u filmu viđamo u garaži, cijelo vrijeme osim na samome kraju filma. A to je zapravo i naš najveći prigovor: jasno nam je da su kreatori bili veoma nervozni u vezi toga da ove automobile stavljaju pod bilo kakvu vrstu rizika, no ipak smo željeli vidjeti nešto više od dugačkih širokokutnih kadrova auta u garaži i očito kompjuterski animiranih automobila tokom akcijskih scena. Što se tiče glumačke ekipe, iako film predvode dva muškarca, žene u filmu dobivaju iznenađujuće mnogo vremena na ekranu, te služe kao sredstvo za pomicanje priče, što je svakako pohvalno. Ono što nije jest sin Clinta Eastwooda, Scott, oji jednostavno nema dovoljnu dozu šarma i privlačnosti kakvu možemo vidjeti kod npr. Chrisa Evansa ili sličnih glumaca današnjice.

Iako Luc Besson nije nigdje naveden kao kreator ovog filma, lako je vidjeti njegov utjecaj: riječ je o filmu na engleskom jeziku, koji je produciran u Francuskoj, poput „Takena“ ili „From Paris with Love“, te je formula gotovo jednaka njegovim filmovima. Redatelj Antonio Negret prije ovoga napravio je nekoliko veoma efektivnih trilera, a sada nam je pružio jedan veoma lagani film, koji iako nije ništa posebno, ipak ima što ponuditi obožavateljima akcije, jurnjave i skupocjenih automobila.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Drame Trileri Romantični Horori Kriminalistički
Sortiraj