Menu

Nocturnal Animals (2016)

Primorani da igraju igru mačke i pasa u kaosu rata, elitna postrojba dolazi intervenirati u grad u kojem je svaki civil moguća meta a svaka stvar moguća eksplozivna naprava.

  U kinima

  Ocjena

 Nocturnal Animals
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 56min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Tom Ford

  Scenarij

Tom Ford
Austin Wright

  Produkcija

Tom Ford
Mark Harris
Alexandra Nourafchan
Diane L. Sabatini
Robert Salerno

  Glazba

Abel Korzeniowski

  Kinematografija

Seamus McGarvey
  Sinopsis

Ovaj film zapravo je priča unutar priče. Njen prvi dio slijedi ženu zvanu Susan koja dobiva transkript knjige od svog bivšeg muža, čovjeka kojeg je ostavila prije 20 godina. On joj je poslao transkript kako bi mu pružila svoje mišljenje o njegovom novom romanu. Drugi dio filma slijedi transkript ovog romana, nazvanog “Nocturnal Animals”, koji slijedi čovjek čiji obiteljski odmor neočekivano postaje nasilan i smrtonosan. U tu priču uklapa se i Susan, koja se počinje prisjećati svog prvog braka i postepeno otkriva sve više mračnih istina o samoj sebi.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Amy Adams Susan Morrow
Jake Gyllenhaal Tony Hastings / Edward Sheffield
Michael Shannon Bobby Andes
Aaron Taylor-Johnson Ray Marcus
Isla Fisher Laura Hastings
Ellie Bamber India Hastings
Armie Hammer Hutton Morrow
Karl Glusman Lou
Robert Aramayo Turk
Laura Linney Anne Sutton
  Recenzija

Nekoć davno bilo je normalno ispričati priču od početka do kraja, no u današnje vrijeme, razmještanje kronoloških događaja filmova postao je dobro poznati klišej. No, u svom drugom filmu (nakon “A Single Man), Tom Ford ne samo da je ovladao škakljivom pričom, nego je uspio i utemeljiti dva, potpuno različita svijeta. Štoviše, on uspijeva održati konzistentan ton kroz ove obje priče, koje su adaptirane od strane romana Austina Wrighta, “Tony and Susan”.

Od trenutka kada upoznamo elegantnu vlasnicu galerije Susan (Amy Adams), jasno nam je da nešto nije skroz u redu (ovo se reflektira i u umjetninama koje vidimo, iako to možda neće svi gledatelji primjetiti). Nakon toga saznajemo da je njen muž (Armie Hammer) odlučio ne prisustvovati njenom otvorenju, te nam postaje jasno da je veza između njih prilično napeta. Neko vrijeme nakon, saznajemo da je ona već jednom bila udata, u svojim mlađim godinama, te da se sa svojim bivšim mužem već godinama nije čula. Stoga nam dolazi kao iznenađenje paket kojeg Susan dobiva, a koji sadrži transkript novog romana kojeg je napisao njen bivši, naslova “Nocturnal Animals”, kojeg je posvetio upravo njoj. I dok ga ona počinje čitati, roman ju u potpunosti obuzme, kao i same gledatelje.

Priča je veoma stravična. U njoj jedan muž (Jake Gyllenhaal) odlazi na odmor sa svojom ženom (Isla Fisher) i kćerkom, kada bivaju suočeni sa tri bandita (koje predvodi Aaron Taylor-Johnson) usred noći na napuštenoj cesti u Texasu. Kako će naš junak postupiti? Što može učiniti u situaciji u kojoj je brojčano nadjačan, te nema nikakvog oružja pri ruci? On se odluči osloniti na lokalnog zamjenika šerifa (Michael Shannon), koji je odlučan u tome da riješi ovaj slučaj. No, kakve to veze ima sa Susan? To je diskusija koja će morati pričekati da pogledate film. Dovoljno je samo reći da se čitanjem romana, Susan počinje prisjećati svog nekdašnjeg života, te otkriva neke prilično mračne stvari o sebi.

“Nocturnal Animals” urezat će se u vaše pamćenje, iako ćete se pokušavati uvjeravati da je priča unutar priče samo obična fikcija. No, sretno s tim! Prilično smo sigurni da vam to neće biti lako. Redatelj i scenarist Ford možda je poznatiji kao modni dizajner, no ovaj film predstavlja hrabri potez čovjeka koji se upravo dokazao kao odličnim umjetnikom. Ne samo da je film gotovo na razini remek-djela, već je i film koji će u potpunosti zgrabiti pažnju svoje publike – a to nije nimalo lako za postići.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Biografije Komedije Romantični Sport
Sortiraj