Menu

Logan (2017)

U bliskoj budućnosti, umorni Logan brine se za nemoćnog Profesora X, u skrovištu u blizini meksičke granice. No, Loganovi pokušaji da se sakrije od svijeta bivaju ugroženi kada se pojavi mlada mutantica koja bježi od mračnih sila.

  U kinima

Hrvatska02.03.2017.
Bosna i Hercegovina02.03.2017.
Srbija02.03.2017.

  Ocjena

 Logan
(2017) on IMDb

  Trajanje

2h 15min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

James Mangold

  Scenarij

Michael Green
Scott Frank
James Mangold
David James Kelly
Roy Thomas
Len Wein
John Romita Sr.
Herb Trimpe
Craig Kyle
Christopher Yost

  Produkcija

Joseph M. Caracciolo Jr
Simon Kinberg
Stan Lee
Josh McLaglen
Hutch Parker
Lauren Shuler Donner
Kurt Williams

  Glazba

Marco Beltrami

  Kinematografija

John Mathieson
  Sinopsis

U godini 2024, populacija mutanata drastično se smanjila, a X-Mena više nema. Logan, čija moć polako gubi snagu, predao se alkoholu i sada radi kao šofer. On se brine o nemoćnom Profesoru X, kojeg drži skrivenog. Jednog dana, nepoznata žena zamoli Logana da odvede djevojku Lauru do kanadske granice. On u početku odbije, no kada sazna da je Profesor dugo čekao njeno pojavljivanje, pristane. Laura posjeduje nevjerojatne sposobnosti za borbu, te je na mnogo načina slična Wolverineu. Nju traže mračne sile koje rade za moćnu korporaciju, zbog toga što njen DNK sadrži tajnu koja ju povezuje sa Loganom. Ubrzo, Logan, Profesor i Laura nađu se u potjeri koja će odlučiti o sudbini svijeta.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Doris Morgado Maria
Hugh Jackman Logan / Wolverine
Dafne Keen Laura Kinney / X-23
Boyd Holbrook Donald Pierce
Patrick Steward Charles Xavier / Professor X
Stephen Merchan Caliban
Elizabeth Rodriguez Gabriela
Richard E. Grant Dr. Zander Rice
Daniel Bernhardt Reaver Bone Breaker
Saber Bankson Mutant Kid
  Recenzija

“Ono što nas ne ubije, to nas ojača.” Kako u prvoj, tako i u posljednjoj sceni ovog filma, mišićavi Wolverine budi se ne pored neke lijepe žene, niti u školi mutanata, već na krovu svog automobila. Sva slava i ponos nestali su dok se on, pijan, trudi otjerati skupinu kradljivaca koji mu pokušavaju ukrasti felge sa limuzine koju vozi kako bi zaradio novac za lijekove i cugu, što ovaj uvodni dio čini veoma hrabrom i ranjivom sekvencom.

Kako bi postao superjunak, glavni lik prvo mora prikazati sve tipične ljudske karakteristike: slabost, emotivnost i poroke. A Logan hvala bogu svega ima pregršt, u ovom filmu koji se pokazao kao jednim od najdubljih i najboljih filmova o strip junacima ikada napravljenim. Treći i posljednji dio trilogije koji je dio mnogo šireg X-Men serijala, veoma je odrastao film, režiran od strane Jamesa Mangolda, koji je prethodno režirao “The Wolverine”. Sa svojim cenralnim likom koji je potpuno skrenuo, te Charlesom Xavierom (Patrick Stewart) koji je sada bespomoćan i živi na granici sa Meksikom, ovaj film pruža nam jednog novog lika koji će unijeti nadu u srca ove dvojice starih prijatelja.

Taj lik je Laura (Dafne Keen), koja se smatra zadnjim rođenim mutantom. Ona je možda malena, no bili biste glupi da ju podcijenite. A upravo to čine Pierce i njegova banda tetoviranih gromada, koji natjeravaju ovu djevojčicu u ime zlog doktora Xaviera Ricea. Redatelj Mangold bez problema se prebacuje između scena tihog razmišljanja i lude krvave akcije, sa ogromnom preciznošću. Sama priča ipak se doima možda 20 minuta predugoačkom, najviše zbog određenih podpriča koje su trebale biti barem malo detaljnije ispričane, ili u potpunosti odbačene.

Jackmanova karijera nastala je zahvaljujući Wolverineu, a iako bi on bez problema ovog lika mogao glumiti i u snu, on se ipak cijelo vrijeme trudi, kao da mu je prvi put, a nešto ozbiljniji ton filma i fokus na njegovog lika dopušta mu da zaviri i dublje u Logana, te osvjetli neke od njegovih mračnijih kuteva. U svakom slučaju, ako je ovo posljednji film o Wolverineu, možemo biti sretni da smo dobili ovako kvalitetan film, te se samo nadamo da taj dojam neće pokvariti neka nova najava nastavka, pogotovo imajući na umu da će ovaj film vjerojatno rasturiti u kinima.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Drame Kriminalistički Akcije Avanture Povijesni Biografije Romantični
Sortiraj