Menu

Logan Lucky (2017)

Dvojica braće pokušavaju izvršiti veliku pljačku tokom utrke NASCA-a u Sjevernoj Carolini.

  U kinima

Hrvatska14.09.2017.
Bosna i Hercegovina14.09.2017.
Srbija14.09.2017.

  Ocjena

Logan Lucky (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 58min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Steven Soderbergh

  Scenarij

Rebecca Blunt

  Produkcija

Reid Carolin
Dan Fellman
Gregory Jacobs
Mark Johnson
Ken Meyer
Michael Polaire
Zane Stoddard
Matt Summers
Channing Tatum

  Glazba

David Holmes

  Kinematografija

Steven Soderbergh
  Sinopsis

Obiteljski čovjek iz Zapadne Virginie Jimmy Logan udružuje se sa svojim jednorukim bratom Clydeom i sestrom Mellie kako bi napravili veliku i kompliciranu pljačku Carhllotte Motor autoceste u Sjevernoj Carolini. Jimmy će također morati zatražiti i pomoć stručnjaka za eksplozive Joea Banga kako bi im pomogao provaliti u podzemni sustav staze na kojoj se odvija utrka. No, stvari se bitno zakompliciraju kada zabunom završe na NASCAR utrci, dok cijelo vrijeme pokušavaju izbjeći FBI agenta koji im je stalno za petama.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Farrah Mackenzie Sadie Logan
Channing Tatum Jimmy Logan
Jim O'Heir Cal
Riley Keough Mellie Logan
Rebecca Koon Purple Lady
Katie Holmes Bobbie Jo Chapman
Boden Johnston Dylan Chapman
Sutton Johnston Levi Chapman
David Danman Moody Chapman
Charles Halford Earl
  Recenzija

Jedan od najvećih avanturista u Hollywoodu je 54-godišnji redatelj Steven Soderbergh. Njegov opus čine veoma različiti filmovi, od mainstream hitova poput “Ocean’s Eleven” do nezavisno produciranih poput “Sex, Lies and Videotape” koji je osvojio Zlatnu palmu na festivalu u Cannesu. “Logan Lucky” prvi je film ovog redatelj nakon pune četiri godine, te ga od običnog trilera razlikuje Sodenberghov miks predivnih vizuala i odlične glume, koja uključuje Channinga Tatuma, Adama Drivera i Daniela Craiga.

Tatum i Driver glume glavne likove – Braću Logan – koji pripadaju obitelji koja nosi, kako to kažu njihovi susjedi, “Prokletstvo Logana”. Jimmy (Tatum) nekoć je bio spreman baciti se u profesionalnu nogometnu karijeru, dok je njegov brat Clyde (Driver) izgubio ruku služeći vojsku u Iraku. Obojica likova nemaju sreće u životu, a kako kažu drugi likovi u filmu, oni obojica zajedno čine “možda pola čovjeka”. Jimmy dobiva otkaz sa mjesta bauštelca, te kasnije saznaje kako njegova bivša odlazi iz države zajedno sa kćeri, što znači da će ju viđati manje nego do sada.

Ovi nesretni događaji prisile Jimmyja da osmisli nekakav plan kojim bi mogao vratiti sve ono što je u životu izgubio. No, njegov plan uistinu je sulud – on je naumio obaviti veliku pljačku. Za to će mu trebati pomoć njegovog brata Clydea, stručnjak za eksplozive Joe Bang (Craig), te njegova braća Sam (Brian Gleeson) i Fish (Jack Quaid). U jednom simpatičnom trenutku u filmu, nakon pljačke, građani mjesta kažu kako je riječ o “Oceanovom 7-11”, a to je zapravo i ono o čemu se radi u ovom filmu. On je kao neka mini verzija popularnog Soderberghovog hita, no svejedno sadrži jednaku količinu srca.

Poput Oceanove trilogije, i ovdje je Soderbergh opsjednut detaljima savršenog zločina. Likovi i njihove motivacije manje su bitne za priču, a veći dio filma posvećen je njihovim vještinama i talentu pomoću kojeg uspijevaju izvršiti uspješnu pljačku. No, iako ovaj film traje 119 minuta, vrijeme uz njega proći će vam veoma brzo – film je prepun dobrih fora koje su uistinu smiješne. Iako se treći čin filma malo raspada, te traje predugo, ovo je svejedno jedan odličan pljačkaški film u stilu Oceanove trilogije koji svakako preporučamo svima onima koji su ljubitelji ovog žanra. No, nakon nekog vremena, ipak ćete ga uglavnom zaboraviti.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije SF-ovi Drame Komedije Avanture Animirani Povijesni Biografije Romantični
Sortiraj