Menu

Lockout (2012)

Čovjeku koji je krivo optužen radi špijunaže protiv Amerike je ponuđena sloboda no jedino ako iz zatvora koji se nalazi u svemiru i kojega su preuzeli zatvorenici, spasi kćerku američkoga predsjednika.

  Ocjena

 Lockout
(2012) on IMDb

  Trajanje

1h 35 min

  Zemlja / jezik

Francuska / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

James Mather
Stephen St. Leger

  Scenarij

Stephen St. Leger
James Mather
Luc Besson

  Produkcija

Luc Besson
Marc Libert
Leila Smith
Andjelija Vlaisavljevic

  Glazba

Alexandre Azaria

  Kinematografija

James Mather
  Sinopsis

Sa Guyom Pearcom i Maggie Grace u glavnim ulogama, radnja ovog filma slijedi pogrešno osuđenog bivšeg vladinog agenta (Pearce), čija jedina šansa za slobodu leži u opasnoj misiji spašavanja predsjednikove kćeri (Grace) od pobunjenih zatvorenika u opasnom zatvoru u svemiru
  Trailer

  Glumac   Uloga
Guy Pearce Snow
Maggie Grace Emilie Warnock
Vincent Regan Alex
Joseph Gilgun Hydell
Lennie James Harry Shaw
Peter Stormare Scott Langral
Jacky Ido Hock
Tim Plester John James Mace
Mark Tankersley Barnes
Anne-Solenne Hatte Kathryn
  Recenzija

Bez obzira na solidnog glavnog glumca Guya Pearcea, loš marketing za ovaj film bio je uzork činjenici da ga mnogi gledatelji nisu niti registrirali, te zapravo nisu niti znali da je za film zadužen poznati Luc Besson. Iako je režija predana Jamesu Matheru i Stephenu St. Legeru, Besson je taj koji je osmislio, te cijelo vrijeme nadgledao kreiranje ovog filma. Kao rezutat toga, u filmu su jasno prisutni razni Bessonovi elementi, no jesu li dovoljni da ovaj film učine kvalitetnijim od njegovih naizgled prosječnih dijelova?

Iako nije savršen film, „Lockout“ uspijeva biti odličan triler sa iznenađujuće dobrom produkcijom. Nije najljepši film na svijetu, te ponekad definitivno izgleda kao trećeklasni film, no ono što ga uistinu spašava jest nastup Guya Pearca u ulozi Snowa. Nažalost, svi ostali likovi su samo jednolične karikature. Neke gledatelje to neće smetati, no činjenica jest da smo počeli očekivati više čak i od ovakve vrste filmova.

Svaki trenutak u filmu oslanja se na već postojeće koncepte viđene u drugim trilerima i sci-fi filmovima, a jednom kada neki lik biva predstavljen, njegovo razvijanje ne napreduje dalje od toga. Zbog toga ovaj film neće ponuditi nikakva posebna iznenađenja, jer on jednostavno prezentira sve elemente i slijedi priču do njenog logičnog završetka. Čak niti akcija, koja je glavni prioritet, ne pokazuje ništa novoga od čega će vam ispasti oči. Ipak, kombinacija Pearcovih reakcija na mnoge trenutke napetosti uspijeva rezultirati jednim prilično gledljivim gfilmom, iako sami trenutci i nisu nešto posebno.

„Lockout“ se neće moći natjecati sa akcijskim scenama Michaela Baya, no uspijeva ponuditi uzbudljivu, iako pomalo tanku avanturu. Unatoč ponekoj rupi u priči i jednostranim likovima, Mather i St. Leger uspjeli su napraviti kompetentan Bessonov film, najviše zahvaljujući Pearceovom nastupu. Iz tog razloga, iako možda nije za sve, ovaj film definitivno ima svoje mjesto među ljubiteljima trilera i sci-fija, koji žele zabavan, ali lagan film za gledanje preko vikenda.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Drame Kriminalistički SF-ovi Trileri Komedije Avanture
Sortiraj