Menu

Freelancers (2012)

Sin ubijenog NYPD policajca i sam odluči postati dio ove jedinice, no tamo se ubrzo nađe u nezgodnoj situaciji koja uključuje bivšeg partnera njegovog oca i ekipu policajaca odmetnika.

  Ocjena

 Freelancers
(2012) on IMDb

  Trajanje

1h 36min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Jessy Terrero

  Scenarij

L. Philippe Casseus

  Produkcija

50 Cent
Brandt Andersen
Gordon Bijelonic
Ryan S. Black
Martin Blencowe
Michael Blencowe
Barry Brooker
Mark Canton
Remington Chase
Michael Corso
Randall Emmett
Sefton Fincham
Ted Fox
George Furla
Gus Furla
James Gibb
Brett Granstaff
Brandon Grimes
Anthony Gudas
Richard Jackson
Fredrik Malmberg
Stepan Martirosyan
Vance Owen
Jeff Rice
Scott Robinson

  Glazba

Reg B

  Kinematografija

Igor Martinović
  Sinopsis

Kada Malo i njegovi prijatelji, Shady i Lucas, završe svoju obuku za NYPD, Joe Sarcona pozove Maloa da se pridruži ekipi korumpiranih policajaca koji stvari obavljaju na drugačiji način. Sarcone je bivši partner Maloovog pokojnog oca, kojeg progone sjećanja na njegovu smrt. Malo također ima i nekog nedovršenog posla sa Cyn, svojom bivšom djevojkom, te udovicom okrunog tužitelja koja mu je i omogućila da dospije u policiju. Sarcone Malou ubrzo daje posao, kojeg ovaj rado prihvati. No, stvari ubrzo krenu u veoma lošem smjeru kada Malo sazna za Baeza, kralja droge, te uplete svoje prijatelje u veliku pljačku. Hoće li se Malo i njegovi prijatelji uspjeti izvući?
  Trailer

  Glumac   Uloga
Robert Downey Jr. Sherlock Holmes
Jude Law Dr. John Watson
Noomi Rapace Madam Simza Heron
Rachel McAdams Irene Adler
Jared Harris Professor James Moriarty
Stephen Fry Mycroft Holmes
Paul Anderson Colonel Sebastian Moran
Kelly Reilly Mary Watson
Geraldine James Mrs. Hudson
Eddie Marsan Inspector Lestrade
  Recenzija

Možda bi većina vas mogla pomisliti da će ovo biti jedan katastrofalan film, prvenstveno zato što u njemu glumi 50 Cent, te iz razloga što nikada nije bio namijenjen prikazivanju u kinima. No, iako još uvijek nije Denzel Washington, Curtis Jackson veoma mnogo je napredovao u svojoj glumačkoj sposobnosti. Srećom, uz njega su u ovom filmu velike glumačke zvijezde i buduće mlade nade, stoga nemate nikakvih razloga za brigu. Odlično je ponovno vidjeti Roberta DeNiroa u svojoj top formi, te u žanru u kojem prirodno pripada, umjesto u nekoj groznoj komediji. Forest Whitaker također je odličan u ulozi Maloovog partnera, no moramo priznati da ga je film mogao mnogo više iskoristiti. Velik dio radnje odvija se bez njegove prisutnosti, no njegova uloga svejedno je izuzetno krucijalna.

Iako je film ipak malo pretjeran (sumnjamo da je stvarno toliko policajaca korumpirano do te mjere), akcija je ipak veoma dobro prizemljena. Nema tu scena pucačine koje traju 10 minuta, ili nepotrebno dugih potjera automobilima – kada netko ispali metak, to sa sobom vuče velike posljedice. Radnja filma prilično je standardna, bez nekih posebnih iznenađenja ili preokreta, no u jednu ruku to i cijenimo, pogotovo u današnjem vremenu gdje većina filmova pokušava iznenaditi svoje gledatelje prekomjernim preokretima, što najčešće ispada veoma pretenciozno. U ovom filmu uvijek ćete znati gdje ste, što se zbiva, te što slijedi – no nećete znati kako će se to dogoditi.

Od negativaca valja istaknuti jednog rasista policajca koji je cijelo vrijeme prisutan u prvom dijelu filma, no kasnije ga više nema. Nažalost, on je bio toliko dobar, da nam je žao što nije ostao s nama do samoga kraja – njegov lik bio je veoma jak i arogantan da smo svi željeli da doživi najgoru moguću smrt na samom kraju filma. Druga stvar kojoj bismo uputili zamjerku jesu akcijske scene koje uključuju 50 Centa. Bilo da se radilo o scenama pucnjave ili natjeravanja, on je u svakoj izgledao kao da u njoj ne pripada. No, takvih scena srećom nije bilo toliko mnogo.

Sve u svemu, ovo je defintiivno jedna odlična krimi drama koja će zasigurno zadržati vaš interes tokom čitavog svog trajanja. Likova je mnogo, no nikad se nećete pitati tko je tko, a moramo reći da nam se svidjelo to što 50 Centov lik nije doživio neko veliko prosvjetljenje na kraju filma – on ima dobro srce, no također je i odlučan u tome da se osveti pod svaku cijenu. Veoma dobra priča, odlični glumci i zanimljive akcijske scene – to je ono čemu se možete nadati u ovom filmu i u čemu vas nikako neće razočarati.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Romantični Fantazije Akcije Kriminalistički Povijesni Sport
Sortiraj