Menu

The Lucky One (2012)

Marinac putuje u Luisianu nakon 3 godine provedene u Iraku i traži nepoznatu ženu za koju vjeruje da je bila njegova sretna zvijezda u ratu.

  Ocjena

 The Lucky One
(2012) on IMDb

  Trajanje

2h 10 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Scott Hicks

  Scenarij

Will Fetters
Nicholas Sparks

  Produkcija

Bruce Berman
Denise Di Novi
Alison Greenspan
Kerry Heysen
Kevin McCormick
Ravi D. Mehta

  Glazba

Mark Isham

  Kinematografija

Alar Kivilo
  Sinopsis

Američki mornarički pukovnik Logan Thibault (Zac Efron) vraća se kući sa svog trećeg odlaska u Irak sa jednom jedinom stvari koja ga je uspjela održati na životu – fotografijom žene koju niti ne poznaje. Kada sazna da je njeno ime Beth (Taylor Schilling), te gdje živi, on se pojavi na njenim vratima, te zaposli u psetarnici njene obitelji. Unatoč početnom nepovjerenju i komplikacijama u njenom životu, romansa između njih dvoja počne cvasti, dajući Loganu nadu da bi Beth mogla biti mnogo više nego njegova srećonoša.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Zac Efron Logan
Taylor Schilling Beth
Blythe Danner Ellie
Riley Thomas Stewart Ben
Jay R. Ferguson Keith Clayton
Adam LeFevre Judge Clayton
Robert Hayes Victor
Joe Chrest Deputy Moore
Russell Durham Comegys Roger Lyle
Sharon Conley Principal Miller
  Recenzija

U eri kada najave filmova i reklamne kampanje rutinski otkrivaju najtajnije detalje priče filmova, pisac Nicholas Sparks uspio je napraviti nešto uistinu impresivno – film čiju radnju vam nitko ne može pokvariti. Nitko ne može reći ništa u vezi ovog filma što bi vas iznenadilo ili ubilo želju za gledanjem istog, jer iste sekunde kada čujete samu premisu, znat ćete točno što će se i kada dogoditi.

Režiran od strane Scotta Hicksa, a adaptiran od strane Willa Fettersa prema romanu Nicholasa Sparksa, ovo je najnovija adaptacija tog poznatog pisca, a možda i najbolji nakon „Notebooka“. Sparksovi romantični filmovi gotovo su postali žanr samo za sebe – predvidivi, čistog srca, sentimentalni, te nikada ne lutaju daleko od osnove koju čine dečko i cura koji se upoznavaju. U tom smislu, ovaj film definitivno ispunjava sva očekivanja.

Bez mnogo napetosti, film priča trnovit put do ljubavi Logana i Beth, te je odlično snimljen od strane direktora fotografije Alar Kiviloa. Svaka scena je predivna, a pogotovo one koje prikazuju cvat ljubavi Logana i Beth. Zac Efron pružio je odličan nastup, a 25 kila koje je dobio za potrebe snimanja ovog filma uvelike su mu pomogle da stvori dojam črvstog i naočitog vojnika na kojeg se svaka žena može osloniti. Osim njega, tu su i ostali glumci koji su svi veoma solidni, no posebno valjda istaknuti Schilling, koja daje Beth određenu dozu dubine i stvarnosti, što je uvelike pomoglo Efronu.

Kao redatelj, Hicks je već i prije dokazao kako veoma dobro zna kontrolirati emocionalne filmove, a to je napravio i ovaj put. Iako je kemija između Efron i Schilling ono što pogoni ovaj film, Hicksovo kontroliranje emocija je zaslužno za činjenicu da se ovaj film nije pretvorio u potpuno klišejastu romantičnu dramu. Ovako je uistinu veoma solidan film, kojeg bismo preporučili svim djevojkama koje vjeruju u pravu ljubav.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Drame Kriminalistički Romantični Fantazije Akcije
Sortiraj