Menu

Fire with Fire (2012)

Vatrogasac koji je došao svjedočiti protiv čovjeka koji je napravio ubojstvu u dućanu od njega dobiva prijetnju, te nakon toga odluči poduzeti veoma neočekivane akcije.

  Ocjena

 Fire with Fire
(2012) on IMDb

  Trajanje

1h 37min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

David Barrett

  Scenarij

Lowell Cauffiel
Tom O’Connor

  Produkcija

50 Cent
Brandt Andersen
Ryan S. Black
Martin Blencowe
Michael Blencowe
Michael Botti
Barry Brooker
Remington Chase
Michael Corso
Christian de Gallegos
Andrew Deane
Nadine DeBarros
Randall Emmett
Zev Foreman
Ted Fox
George Furla
Gus Furla

  Glazba

Trevor Morris

  Kinematografija

Christopher Probst
  Sinopsis

Nakon što je svjedočio brutalnom ubojstvu vlasnika dućana i svog sina, vatrogasac Jeremy Coleman jedva je uspio pobjeći žive glave. Kada biva prisiljen svjedočiti protiv krim-bossa Hagana, on dobije zaštitu od strane američkih maršala. No, njegov novi identitet ubrzo biva raskrinkan, te Jeremy počne dobivati prijetnje, što ga prisili da poduzme neočekivane mjere kako bi sačuvao svoj život i spasio one koje najviše voli – svoje bližnje.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Josh Duhamel Jeremy Coleman
Bruce Willis Mike Cella
Rosario Dawson Talia Durham
Vincent D'Onofrio David Hagan
50 Cent Lamar
Julian McMahon Robert
Vinnie Jones Boyd
Arie Verveen Darren
Eric Winter Adam
Bonnie Somerville Karen Westlake
  Recenzija

“Fire with Fire” prati vatrogasca Jeremyja (Duhamel) koji postane svjedokom ubojstva te zbog toga biva uvučen u istragu kojoj je cilj pronaći ubojicu, Hangana (Vincent D’Onorfio) – dugogodišnju metu policajca Mikea (Willis). Jeremy biva ubačen u program zaštite svjedoka u kojem započne tajnu vezu sa Taliom Durham (Dawdon), koja se ubrzo nađe u životno opasnoj situaciji nakon što Hagan otkrije njeno prisustvo i lokaciju. I dok policija pokušava postrožiti svoj program zaštite svjedoka, Jeremy odluči stvari uzeti u svoje ruke.

Ovaj film definitivno sadrži mnoštvo akcije i uzbuđenja, te je dovoljno simpatičan da ga možete pogledati uz porciju kokice i nekoliko pauzi za WC, pošto nije nužno da pomno pratite svaku sekundu radnje. Nažalost, ovaj film neće mnogo pomoći karijeri Brucea Willisa, koji i dalje odlučuje ne davati sve od sebe, kao i u većini svojih nedavnih filmova. Iz njegovih nastupa veoma je jasno da je on ovdje došao samo po šaku novca. No, osim Willisa, i scenarij je pomalo kriv za nesimpatičnost njegovog lika. Ako pričamo čisto o natjecanju talenata, jasno je da bi Dawson bila ta koja bi osvojila prvo mjesto. Možda je morala pretrpiti koju rečenicu lošeg dijaloga, no njen nastup je veoma uvjerljiv i iskren, mnogo više od njenog kolege Duhamela.

Duhamel se definitivno u potpunosti posvetio svojoj ulozi, blistajući kao vitez na bijelom konju, no ipak u ovom filmu možda se trebao više odlučiti na imidž pomalo prljavog akcijskog heroja. A, ako vas zanima, 50 cent također je u ovom filmu, no njegova uloga toliko je mala da biste ju mogli veoma lako propustiti, pogotovo ako odete na gore spomenute WC pauze. No, ne brinite, nećete propustiti nikakav glamurozan nastup. Kao šlag na kraju, u filmu imamo i Vinniea Jonesa, koji se iz nekog neobjašnjivog razloga pojavljuje u ulozi opakog Britanca. Njegova pojava toliko je nasumična, da biste vrlo lako mogli pomisliti da je Vinnie jednostavno zalutao na set krivog filma.

“Fire With Fire” generalno veoma uspješno odrađuje svoje zadatke, pogotovo ako imamo na umu da ovdje nije riječ o nekom blockbusteru, već mnogo skromnije budžetiranom filmu koji je dobio samo ograničeno prikazivanje u kinima. Unatoč tome, on je jedan od boljih akcijskih trilera ove godine, a sve obožavatelje tog žanra zasigurno će zadovoljiti sa svojim brzinskim tempom, akcijom i blagom ljubavnom pričom.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Romantični Fantazije Akcije Kriminalistički Povijesni Sport
Sortiraj