Menu

Lights Out (2016)

Kada njen mali brat, Martin, počne prolaziti kroz istu stvar koja je nekoć ugrozila njenu zdravu pamet, Rebecca odluči pronaći istinu koja se krije iza terora, što ju dovodi do suočavanja sa prikazom koja je i dalje povezana sa njenom majkom Sophie.

  Ocjena

 Lights Out
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 21min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

David F. Sandberg

  Scenarij

Eric Heisserer
David F. Sandberg

  Produkcija

Richard Brener
Michael Clear
Ben Everard
Lloyd Everard
Lawrence Grey
Walter Hamada
Eric Heisserer
Lawrence Kao
Steven Mnuchin
Cyrus Mojibi
Jack L. Murray
Dave Neustadter
Zak Olkewicz
Patrick Wade
James Wan

  Glazba

Benjamin Wallfisch

  Kinematografija

Marc Spicer




  Sinopsis

Kada je Rebecca (Teresa Palmer) napustila svoj dom, ona je smatrala da je svoje strahove iz djetinjstva uspješno ostavila iza sebe. Odrastajući, nikada nije bila poptuno sigurna što je stvarno, a što ne, kada su se ugasila svjetla. No, sada njen mlađi brat Martin (Gabriel Bateman) prolazi kroz jednako neobjašnjive i stravične događaje koji su nekada opsjedali i nju samu, te ugrožavali njen život. Zastrašujuća prikaza koja je misteriozno povezana sa njenom majkom Sophie (Maria Bello), ponovno se pojavila. Ali ovoga puta, dok se Rebecca polako približava pravoj istini, nema sumnje da su svi njihovi životi u velikoj opasnosti onoga trenutka kada se ugase svjetla.




  Trailer





  Glumac   Uloga
Teresa Palmer Rebecca
Gabriel Bateman Martin
Alexander DiPersia Bret
Billy Burke Paul
Maria Bello Sophie
Alicia Vela-Bailey Diana
Andi Osho Emma
Rolando Boyce Officer Brian Andrews
Maria Russell Officer Gomez
Elizabeth Pan Nurse




  Recenzija

Ovaj film Davida Sandberga zapravo je proširenje njegovog 3-minutnog kratkog filma, a za 3-minutni film ima veoma dobar koncept. Mogao bi se čak produljiti i na 10 ili 15 minuta. No, pretvoriti ga u dugometražni film malo je teža stvar, a očito je da se u ovom slučaju sve pokušalo obaviti što brže, što je sa sobom donijelo negativne posljedice poput slabe priče, likova i nedostatka detalja.

Opseg samog filma veoma je mali, sa samo tri glavne uloge i nekoliko sporednih. Sophie (Maria Bello) je depreisvna, samozatajna žena čije je poremećeno ponašanje (ona priča sa nevidljivom prijateljicom Dianom) počelo ozbiljno ugrožavati njenog mladog sina Martina (Gabriel Bateman). Sophiejina adolescentna kćer Rebecca (Teresa Palmer), upliće se u ovu situaciju kako bi zaštitila svog brata, prisjećajući se i sama poteškoća koje je imala sa „Dianom“ u svom djetinjstvu. Ipak, Diana je stvarna, a to saznajemo odmah u prvih pet minuta filma. Ona je sablasno stvorenje koje može nanijeti pravu fizičku bol u mraku, no nestaje kada se upale svjetla. Ugasite svjetla – evo nje! Upalite svjetla – nema je! Sandbergov trik prilično je impresivan, no to je uistinu jedini trik kojeg ima u rukavu.

Kada dođe vrijeme da Rebecca sazna nešto konkretnije o Diani, film odjednom postaje prilično lijen – majka u svojoj kući ima kutiju punu dokaza, koji uključuju snimke psihijatarijskih intervencija i fotografije, što gledateljima ne donosi baš nekakav gušt. Ova prikladna kutija dokaza nije čak niti skrivena, već se nalazi u prostoriji za učenje koju Sophie redovno upotrebljava.

Scenarij je napisan od strane Erica Hesserera, koji u svojoj karijeri ima nekoliko nedostatnih nastavaka i remakeova, uključujući „The Thing“, „A Nightmare on Elm Street“ i „Final Destination 5“. Ono što nam ovoga puta pruža podsjeća nas na prvu verziju scenarija, koja još nije u potpunost promišljena i detaljnije razrađena. Tu i tamo film se potrudi napraviti neku metaforu za depresiju ili nasilne odnose, no iste te metafore jednostavno ne istražuje dovoljno duboko. Isto tako, pravila koja vrijede za Dianu nisu u potpunosti jasna i često se mijenjaju kada je to priči potrebno. Ipak, glavno pitanje svih potencijalnih gledatelja zasigurno glasi: „Je li ovaj film strašan?“ Odgovor na to je: „Da, veoma.“ Nažalost, poput većine horor filmova za mlade, on nije mogao u potpunosti prikazati sve što je htio. Svejedno, nakon što ga pogledate, zasigurno ćete se neko vrijeme bojati ugasiti sva svjetla u vašem domu.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Kriminalistički Horori Fantazije
Sortiraj