Menu

Kickboxer: Vengeance (2016)

Profesionalni kickboxer je krenuo u misiju osvete svoga brata.

  Ocjena

 Kickboxer: Vengeance
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 30min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

John Stockwell

  Scenarij

Dimitri Logothetis
Jim McGrath

  Produkcija

Caesar Augustus
Jeff Bowler
Nicholas Celozzi
Craig R. Davis
Anders Erden
Ted Field
Benjamin Friedberg
Robert Hickman,
laine Huntington
Allen Knudson
Cecil Kyte
Dimitri Logothetis
Cassidy Lunnen
Nat McCormick
Jonathan Meisner
Peter Meyer
Larry Nealy
Kenneth Nutley
Brian O’Shea
Scott Putman
Bill Reinhardt
Scott Rudmann
Randy L. Shelly
Jack Sojka
Mutita Na Songkla
Fernando Sulichin
Steven Swadling
Alexander Tabrizi
Tommy Tang
Samuel Cory Timpson
Thomas E. van Dell
Mike Weber
Gary Wood

  Glazba

Adam Dorn

  Kinematografija

Mateo Londono
  Sinopsis

Eric i Kurt Sloan potomci su veoma poznate venecijanske obitelji borilačkih majstora, koji su sada smješteni u Kaliforniji. Kurt je oduvijek bio u sjeni svog starijeg brata, Erica, pošto mu nedostaje potreban instinkt kako bi postao šampion. Uz protivljenje Kurta, Eric pristaje sudjelovati u Muay Thai turniru u Tajlandu, u kojem se suočava sa prvakom Tongom Po, no njihova borba završi kobno po Erica. Kurt sada odlazi po svoju osvetu. Njega trenira njegov bivši mentor, Durand, koji ga odlučuje pripremiti za Muay Thai borbu protiv nevjerojatno okrutnog prvaka, Tonga Po. U početku Durand smatra kako ne može trenirati Kurta, no s vremenom otkriva kako on posjeduje dublju snagu koja će mu dati prednost nad Tongom Po.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Alain Moussi Kurt Sloane
Georges St-Pierre Kavi
T.J. Storm Storm
Matthew Ziff Bronco
Sam Medina Crawford
Dave Bautista Tong Po
Sue-Lynn Ansari Tong Po Escort
Darren Shahlavi Eric Sloane
Gina Carano Marcia
Hawn Tran Tran
  Recenzija

„Kickboxer: Vengeance“ je najnoviji u naizgled beskonačnoj paradi remakeova i rebootova popularnih filmova prošlosti. Iako većinom nepotreban za sve one koji se sjećaju originala iz 1989.g, ovo je ipak prilično dobar remake. Iako sam original nije ni u kojem slučaju bio nekakvo remek-djelo, imao je svoju dozu šarma u obliku odličnih šora i borilačkih vještina. Osim toga, taj film najzaslužniji je za svu slavu koju je dobio njegov glavni glumac, Jean Claude Van Damme.

Stoga je divno upravo tog glumca vidjeti i u ovom remakeu. No, s druge strane, to je možda i najveća boljka filma jer glavni glumac Moussi ne posjeduje niti trunku karizme koju posjeduje Van Damme. A to je jasno od prvog trenutka kada se Van Damme pojavi na ekranu. Pun karizme i cool faktora, Van Damme je veoma lako mogao preuzeti cijelu kontrolu nad filmom i sam film bi zbog toga bio mnogo bolji. Svi smo već ionako navikli da naši akcijski junaci i dalje rasturaju bez problema i u svojim 50-ima. Van Damme i dalje izgleda odlično i može se boriti sa najboljima koji postoje, stoga bi film vjerojatno puno bolje funkcionirao da je on glumio ulogu glavnog protagonista.

Iako je ovdje u ulozi mentora, Van Damme ipak dobiva i jednu odličnu scenu borbe protiv Georgesa St-Pierrea. Nasreću, Moussi uspijeva zadovoljiti ipak najbitniji kriterij ovakve vrste filma – scene tučnjave. Ono što mu nedostaje u pogledu glume, veoma dobro nadomješta svojim fizičkim sposobnostima. Bautista je također veoma impresivan u ulozi glavnog negativca. Sa muay thai povezima i tetovažama po cijelom tijelu, izgleda više zastrašujuće nego ikad.

Scenaristi Jim McGarth i Dimitri Logothetis mudro ostavljaju scenarij jednostavnim – kickboxer želi osvetu. No, ipak su ubacili pokoji nepotrebni klišej. Isto tako, redatelj John Stockwell malo previše voli scene slow-motiona, no osim toga film je prilično dobro režiran. Prečesto, redatelji uistinu nespretno režiraju akcijske scene, koje je veoma teško pratiti, no Stockwell dozvoljava akciji da se odvija svojim tempom, što gledateljima omogućava jednostavno praćenje akciji i uživanje u njoj. Kinematografija je također veoma dobra, pogotovo za ovakvu vrstu filma. Sve u svemu, iako ovaj film nije toliko riskantan kao neki drugi remakeovi u posljednje vrijeme, on uspijeva pružiti dovoljnu količinu zabave, što će ga učiniti primamljivim i starim obožavateljima, i nekim novim klincima.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Drame Kriminalistički Avanture Biografije SF-ovi Trileri Horori Najnoviji traileri Povijesni
Sortiraj