Menu

The Last Stand (2013)

Vođa narkokartela pobijegne iz sudnice i juri prema Mexičkoj granici…

  Ocjena

 The Last Stand
(2013) on IMDb

  Trajanje

1h 47 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Jee-woon Kim

  Scenarij

Andrew Knauer

  Produkcija

Lorenzo di Bonaventura
Edward Fee
Miky Lee
Udi Nedivi
Michael Paseornek
Hernany Perla
Guy Riedel
John Sacchi

  Glazba

Mowg

  Kinematografija

Ji-yong Kim
  Sinopsis

Nakon što je dao otkaz u LAPD odjelu za narkotike nakon neuspješne operacije koja ga je ostavila punog žaljenja i grižnje savjesti, šerif Ray Owens (Schwarzenegger) se iselio iz Los Angelesa te smjestio u mali gradić Sommerton Junction, u kojem se bori protiv nešto malo kriminala koje taj gradić ima. No, njegov miran život biva preokrenut kada Garbiel Cortez, najozloglašeniji, najtraženiji diler droge u zapadnoj hemisferi, pobjegne iz FBI-evog zatvoreničkog konvoja.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Arron Shiver State Trooper
Arnold Schwarzenegger Ray Owens
Titos Menchaca Mayor
Richard Dillard Irv
Doug Jackson Harry
Mathew Greer Sam
Peter Stormare Burrell
Chris Browning Pony Tail
Christiana Leucas Christie
Johnny Knoxville Lewis Dinkum
  Recenzija

Ovaj film Kim Jee-Woona je prilično osnovan akcijski film, koji funkcionira na temelju ludog zapleta koji nije nimalo uvjerljiv te ne nudi nikakva iznenađenja. No redatelj uspješno pokazuje svoje umijeće režiranja akcijskih filmova, dok nas istovremeno podsjeća zašto smo obožavali gledati Arnolda u osamdesetima i devedesetima. Njih dvojica ovaj film pretvaraju iz ničega u nešto puno, puno bolje.

Film je defitivno nešto što vam tek s vremenom priraste srcu. Početak je prilično usporen, pun otrcanog dijaloga, no akcija je dobra. Arnold nikad nije bio poznat po svojim oskarovski vrijednim nastupima, nego po svojoj karizmi kao opaka faca akcijskih filmova. A to je definitivno uspio prikazati i u ovom filmu.

Redatelj Kim Jee-Woon zaslužuje jednake zasluge kao i Arnold. On je poznat po svojem fluidnom snimanju, a to je primjenio i na ovaj film. On uzima akcijske scene koje bi se inače snimale izbliza, te ih udalji i fokusira se na fluidnu prirodu akcijske, što je mnogo genijalnije. Također, točno zna kako iskoristiti sav potencijal bilo koje akcijske scene, iako je ponekad kompjuterska krv nepotrebno ubačena.

Ostatak filma prilično je prosječan. Sporedni glumci Peter Stormare i Johnny Knoxville daju dobre nastupce, no ne mogu zasjeniti Arnolda. Forest Whitaker je u filmu toliko malo vremena, da ga uopće nećete imati priliku doživjeti. Ako bismo iz filma maknuli Arnolda i redatelja Kima, ovo bi bio film kojeg smo vidjeli milijun puta. No, zahvaljujući njima dvojici, ovo je jedan odličan retro akcijski film, u kojem je sve predvidivo, no ipak ga vrijedi pogledati ako ste raspoloženi za jedan dobar komad prave akcije.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Horori Fantazije SF-ovi Trileri Drame Kriminalistički Preporuke
Sortiraj