Menu

Dark Skies (2013)

Nakon što je miran život obitelji Barret pogođen serijom uznemiravajućih događaja, skuže da je za njima vreba zastrašujuća i smrtonosna sila.

  Ocjena

 Dark Skies
(2013) on IMDb

  Trajanje

1h 37 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Scott Stewart

  Scenarij

Scott Stewart

  Produkcija

Jason Blum
Jeanette Brill
Bailey Conway
Phillip Dawe
Jessica L. Hall
Brian Kavanaugh-Jones
Charles Layton
Jeff Okin
Rick Osako
Matthew Parker
Scott Stewart
Bob Weinstein
Harvey Weinstein

  Glazba

Joseph Bishara

  Kinematografija

David Boyd
  Sinopsis

Od producenta „Paranormal Activity“ i „Insidious“ dolazi nam Dark Skies: nadnaravni triler koji prati mladu obitelj u predgrađu. Dok muž i žena Daniel i Lacey Barret postaju svjedoci rastućem broju stravičnih događaja vezanih uz njihovu obitelj, njihov siguran i miran život brzo se preokrene. Kada postaje jasno da je obitelj Barret meta nevjerojatno stravične i smrtonosne sile, Daniel i Lacey uzimaju stvari u svoje ruke kako bi saznali tko ili što je zapravo iza svega.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Keri Russell Lacy Barrett
Josh Hamilton Daniel Barrett
Dakota Goyo Jesse Barrett
Kadan Rockett Sam Barrett
J.K. Simmons Edwin Pollard
L.J. Benet Kevin Ratner
Rich Hutchman Mike Jessop
Myndy Crist Karen Jessop
Annie Thurman Shelly Jessop
Jake Brennan Bobby Jessop
  Recenzija

Nije potreban genije kako bi iskombinirao standardnu priču „uklete kuće“ sa izvanzemaljcima, no lijepo je vidjeti kako se filmaši trude. Iako je očito inspirirana od strane mnogih sličnih horora koje su se pojavili u zadnje vrijeme, ovaj film je savršeno dobar kao zabavni sci-fi horor kojeg ćete pogledati u mraku.

Ako vam se nije dopala zvrckavost u Stewartovim nedavnim filmovima, biti ćete ugodno iznenađeni načinom na koji veoma dobro i profesionalno obavlja posao u ovom filmu. Većina filma ima osobine nekog TV specijala, no srećom film je uposlio veoma dobre glumce kako bi to nadomjestio. Russel i Hamilton oboje su veoma jaki u svojim ulogama, donoseći doplinu i vjerodostojnost, iako su njihovi likovi poprilično „tanko“ napisani. Također, dodatne pohvale idu redatelju koji je uspio na minimum svesti tipične horor trikove poput iznenadnog plašenja i scena sanjanja – mnogo je bolje kada gledatelji mogu vjerovati u ono što se zbiva u filmu.

Osim toga, film izgleda veoma dobro, zahvaljujući kinematografu Davidu Boydu, veoma dobro se zna suzdržati, što pridonosi napetosti, te još jedan veoma dobrodošao performans od strane JK Simmonsa, u ulozi čudaka stručnjaka koji objašnjava što se zapravo dogodilo pred kraj filma.

Sve u svemu, „Dark Skies“ je savršeno dobar sci-fi horor za pogledati preko vikenda, a posebice za one koji vole nešto malo drugačije, te strašno ali ne prestravično. Pošto je strašnih scena prilično malo, a također ima i iznenađujuće dobre teme o važnosti obitelji, ovo bi čak mogao biti i dobar obiteljski horor, koji je sasvim OK i za djecu, što je uvijek dobrodošlo.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Horori Fantazije SF-ovi Trileri Drame Komedije
Sortiraj