Menu

Bastille Day (2016)

Mladi prevarant se udružuje s CIA agentom u borbi protiv terorizma u Francuskoj.

  Ocjena

 Bastille Day
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 32min

  Zemlja / jezik

UK, Francuska, SAD / engleski, francuski

  Klasifikacija

  Režija

James Watkins

  Scenarij

Andrew Baldwin
James Watkins

  Produkcija

Olivier Courson
Bard Dorros
Michael Dreyer
Fabrice Gianfermi
Steve Golin
Ron Halpern
David Kanter
Dan MacRae
Philippe Rousselet
Guy Stodel

  Glazba

Alex Heffes

  Kinematografija

Tim Maurice-Jones
  Sinopsis

Michael Manson je američki sitni lopov koji živi u Parizu. No, kada ukrade torbu koja sadrži mnogo više od nekoliko novčanica, on se nađe na meti CIA. Sean Briar, agent koji je zadužen da ga uhvati, ubrzo počinje shvaćati da je Michael samo obični pijun u jednoj mnogo većoj igri, te on također postane i njegova najbolja šansa da raskrinka ogromnu zavjeru koja se krije iza svega. Radeći kontra svojih zapovijedi, Briar regrutira Michaela kako bi iskoristio njegovu stručnu vještinu pljačkanja, te njih dvojica veoma brzo otkriju pravi izvor korupcije.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Idris Elba Sean Briar
Richard Madden Michael Mason
Kelly Reilly Karen Dacre
Charlotte Le Bon Zoe Naville
Anatol Yusef Tom Luddy
José Garcia Victor Gamieux
Jorge Leon Martinez Rioter
Laura Hydari Yellow Mask Protestor
Eriq Ebouaney Baba
Alexander Cooper City Cop
  Recenzija

Sa nedavnim pričama o tome kako će Idris Elba biti odličan novi Jamesa Bonda, tko bi rekao da će mu mnogo više odgovarati biti u filmu koji je stvoren za nekog poput Jasona Stathama? „Bastille Day“ pruža očiti dokaz da je to istina, te smješta visokog i mišićavog Elbu u ulogu akcijskog junaka koji ne samo da praši turi, već i dobiva pokoji „one-liner“ koji će ga učiniti malo manje strašnim nego što to inače jest.

Ovaj film jedan je od onih, po brojevima neimpresivnih filmova kakve voli raditi Luc Besson i njegova ekipa, no ipak, takva vrsta filmova posjeduje određenu dozu olakšanja kada znate da u njima neće biti nikakvog posebnog ekspreimentiranja sa pričom. Film funkcionira veoma dobro kao odličan poslijepodnevni provod za sve one gledatelje koji vole akcijske filmove osrednje kvalitete, a kojih je u posljednje vrijeme na ekranima sve manje i manje.

Priča je urnebesno blesava – to je jedan od onih terorističkih scenarija, koji kao da je izvučen direktno iz epizode „24“ ili „Homeland“, a koji bi se ozbiljno raspao po svim točkama kada biste ga išli detaljno analizirati. Nasreću, redatelj James Watkins („The Woman in Black“ – koji ipak treba još mnogo, mnogo vježbanja kako bi uspješno režirao dugačke akcijske scene – veoma dobro određuje tempo ovog filma, koji cijeli vrijeme teče glatko i ne dozvoljava mu da se previše smiri, već su sve scene u kojima Elba puca ili tuče ekipu vrlo dobro povezane.

Richard Madden, koji glumi Elbinog pomoćnika, ne uspijeva dosegnuti kvalitetu svog kolege glumca. S druge strane, njihov međusobni odnos prilično je dobar, iako pomalo uvrnut, a ima tu i dosta scena koje će vas nasmijati. Kally Reilly je odličan dodatak glumačkoj ekipi, iako je njena uloga nažalost premala. Svakako još valja istaknuti i posljednju akcijsku scenu, potjeru po pariškim krovoima, koja je vjerojatno najbolji dio filma. Sve u svemu, za ljubitelje akcijskih filmova, ovdje će se zasigurno pronaći mnogo toga u čemu će moći uživati, a kako je Elba pokazao da je uistinu dobar akcijski junak, nadamo se da ćemo ga ubuduće gledati u još boljim filmovima, jer on to definitivno zaslužuje.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Biografije Komedije Romantični Sport
Sortiraj