Menu

Atomic Blonde (2017)

Tajna MI6 agentica biva poslana u Berlin tokom Hladnog rata kako bi istražila ubojstvo svojeg kolege i pronašla listu dvostrukih agenata.

  U kinima

Hrvatska17.08.2017.
Bosna i Hercegovina17.08.2017.
Srbija17.08.2017.

  Ocjena

Atomic Blonde (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 55min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

David Leitch

  Scenarij

Kurt Johnstad
Anthony Johnston
Sam Hart

  Produkcija

A.J. Dix
Eric Gitter
David Guillod
Kurt Johnstad
Anthony Johnston
Ildiko Kemeny
Beth Kono
Kelly McCormick
Nick Meyer
David Minkowski
Jeff Morrone
Anthony Muir
Joe Nozemack
Steven V. Scavelli
MArc Schaberg
Peter Schwerin
Ethan Smith
Charlize Theron
Fredrik Zander

  Glazba

Tyler Bates

  Kinematografija

Jonathan Sela
  Sinopsis

Kraljevski dragulj tajne obavještajne službe Njenog veličanstva, agentica Lorraine Broughton (Charlize Theron) podjednako je vješta, senzualna i divlja, te spremna primjeniti svaku svoju ubojitu vještinu kako bi ostala živom tokom svojih nemogućih misija. Poslana sama u Berlin kako bi pronašla neprocjenjiv dosije i izvukla ga iz tog nestabilnog grada, ona će morati pronaći partnera u policijskom šefu Davidu Percivalu (James McAvoy) kako bi joj pomogao odigrati ovu, najubojitiju igru špijuna.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Charlize Theron Lorraine Broughton
James McAvoy David Percival
Eddie Marsan Spyglass
John Goodman Emmett Kurzfeld
Toby Jones Eric Gray
James Faulkner Chief 'C'
Roland Møller Aleksander Bremovych
Sofia Boutella Delphine Lasalle
Bill Skarsgård Merkel
Sam Hargrave James Gasciogne
  Recenzija

Adaptiran prema stripu “The Coldest City” i režiran od strane Davida Leitcha (“John Wick”), “Atomic Blonde” špijunski je akcijski triler smješten u doba Hladnog rata, koji se ne srami posuditi elemente iz Bourneove trilogije ili serijala filmova o Jamesu Bondu. No, njegova akcija samo je njegova – veoma stilski odrađena, što sa sobom nažalost nosi i neke nepoželjne posljedice. I dok je primjerice “Bourne” uspio spojiti fenomenalnu akciju sa inteligentnom i zanimljivom pričom, “Atomic Blonde” više se oslanja na stil i akciju nego na kompleksnost.

Priča je naravno puna preokreta, no njihov utisak je slab zahvaljujući Leitchovoj odluci da pojača glazbenu podlogu kada god mu se za to pruži prilika, što rezultira akcijskim scenama uz pjesme izvođača ’80-ih poput New Ordera, Davida Bowieja, Georgea Michaela i Nene. U tom pogledu, ovaj film ima mnogo više zajedničkog sa “Baby Driverom”, samo uz mnogo manje srca. Theron glumi MI6 agenticu Lorraine Broughton koja je poslana u Berlin nakon ubojstva svog bivšeg ljubavnika od strane KGB-a, kako bi osigurala dosije koji sadrži podatke o dvostrukim agentima.

Na prvi pogled reklo bi se da je ovaj film još jedan veliki korak naprijed u pogledu snažnih ženskih likova, pošto je riječ o prvom uspješnom špijunskom filmu u kojem je glavna uloga ženska. No, iako je napravio pomak, ovaj film ipak je i jedna velika muška fantazija o seksi špijunki. Theronina prva scena u filmu je ona u kojoj je ona potpuno gola, a film sadrži i veoma seksi lezbijsku romansu. Iako je Theron svoju ulogu odradila veoma dobro, sam stil filma i poneka redateljeva odluka ipak su učinili da ovaj film odiše na “trash”.

No, obožavateljima ovog žanra i stripova ništa od toga neće smetati. Iako možda nije toliko kvalitetan kao “Bourne”, ovaj film ima stila na bacanje, a tu je i solidna glumačka ekipa – James McAvoy, Sofia Boutella i neponovljivi John Goodman. Leitch polako, ali sigurno pokazuje kako je pravi akcijski redatelj, a idući film na njegovom reperotaru bit će “Deadpool 2”. U konačnici – istina je da ovom filmu nedostaje finese, ponekad je malo izgubljen i nedovoljno feministički nastrojen, no unatoč tome on je izuzetno zabavna akcijska avantura koja definitivno zaslužuje svoju franšizu.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Drame Trileri Romantični Horori Kriminalistički
Sortiraj