Menu

ARQ (2016)

Zarobljeni u laboratoriju i u vremenskoj petlji, dizorijentirani par mora se boriti protiv maskiranih odmetnika dok čuvaju novi energetski izvor koji bi mogao spasiti čovječanstvo.

  Ocjena

 ARQ
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 28min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Tony Elliott

  Scenarij

Tony Elliott

  Produkcija

Elizabeth Grave
James Hoppe
John Finemore
Kyle Franke
Mason Novick
Michelle Knudsen
Nick Spicer

  Glazba

Keegan Jessamy

  Kinematografija

Daniel Grant
  Sinopsis

U distopijskoj budućnosti, inženjer i njegova djevojka otkriju novi izvor energije koji bi mogao čovječanstvu omogućiti neograničenu energiju i završiti sve kobnije ratove koji se vode zbog postojećih energenata. No, kada se nađu zarobljeni u svom laboratoriju, i počnu ih napadati maskirani razbojnici, oni ubrzo shvate da su osuđeni zauvijek ponavljati ovo veoma neugodno iskustvo. Sada moraju pronaći način kako prestići vrijeme i zaustaviti vremensku petlju, a cijelo to vrijeme moraju se pobrinuti da njihovo novo otkriće ne dospije u pogrešne ruke, što bi označilo propast čovječanstva.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Adam Butcher Cuz
Gray Powell Father
Jacob Neayem Brother
Jamie Spilchuk Mobius Common
Rachael Taylor Hannah
Robbie Amell Renton
Shaun Benson Sonny
  Recenzija

Sa scenarijem koji neodoljivo podsjeća na „Groundhog Day“, u kojem je naš junak nije jedini koji sazna da se nalazi u vremenskoj petlji, ovaj film redatelja Tonyja Elliota stavlja slučajnog izumitelja vremeplova nasuprot raznim igračima koji ga žele ukrasti prije nego što on zapravo spozna njegov potencijal. Uslijedivši veoma brzo nakon Elliotovog rada na seriji „Orphan Black“, ovaj niskobudžetni film ima mnogo toga što će privući obožavatelje, a osim toga i sama priča dovoljno je uvjerljiva i zanimljiva te će bez problema privući sve sci-fi fanove, čak i one koji nisu upoznati sa Elliotovim prijašnjim radovima.

Unatoč činjenici da je smjetšen u moguću neograničenu vremensku petlju, ovaj film ne gubi niti tren. Radnja filma započinje sa Rentonom (Robbie Amell) koji se budi iz onoga što misli da je noćna mora, a odmah nakon toga biva otet od strane trojice muškaraca sa gas maskama. Ubrzo nakon, i žena koja je spavala pored njega također biva oteta, oni bivaju vezani, Renton pokuša pobjeći, te biva ubiven. A onda se opet probudi, sjećajući se svega što se dogodilo, te pokuša ponovo. Rane scene u filmu odvijaju se slično kao u „Edge of Tomorrow“, pogotovo zato što Renton koristi naučene lekcije kako bi stekao prednost u svojim budućim pokušajima.

Elliotov scenarij na samom je rubu zanimljivog za gledatelje. Dok mentalno pokušavate shvatiti što bi Renton mogao bolje napraviti u svom idućem pokušaju, Elliot ubaci neku novu prepreku na koju niste računali. A onda pokušavamo shvatiti kako premostiti tu prepreku, i kako se ona uklapa u postojeće elemente priče. Usred svega toga, Renton postaje sve manje zainteresiran za svoje preživaljavanje, i sve više počinje raditi na svojoj kompliciranoj vezi sa Hannom, ljubavi svog života.

Taman kada vam konstantne vremenske petlje postanu dosadne, ovaj film dobro će vas iznenaditi, i ubaciti toliko komplikacija da jednostavno više nećete moći razmišljati, već je bolje da se samo opustite i užviate. Samo ćemo vam reći da je kraj veoma dobar, te, iako se nismo tome nadali, uspješno raspetljava sve ono što je zapleo tokom svog 90-minutnog trajanja.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri SF-ovi Romantični Kriminalistički
Sortiraj