Menu

Afflicted (2013)

Dva najbolja prijetelja putuju na putovanje života koje se pretvori u pakao nakon što se jednome od njih počinju događati misterijozne mutacije.

  Ocjena

 Afflicted
(2013) on IMDb

  Trajanje

1h 25 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Derek Lee
Clif Prowse

  Scenarij

Derek Lee
Clif Prowse

  Produkcija

Jason Dowdeswell
Chris Ferguson
Stuart Ford
Brian Kavanaugh-Jones
Andy Levine
Zach Lipovsky
Zak Pashak

  Glazba

Edo Van Breemen

  Kinematografija

Norm Li
  Sinopsis

Najbolji prijatelji Derek i Clif kreću na putovanje svog života. Njihov plan – obići cijelu Zemlju, vidjeti svaki njen kutak i živjeti život punim plućima. No, njihovo putovanje ubrzo skrene na mračni i krvavi put. Nakon par dana, jedan od njih dvojice poprimi simptome nepoznate bolesti koja mu postepeno oduzima cijelo njegovo tijelo i biće. Sada, tisućama milja udaljeni od kuće, njih dvojica moraju otkriti uzrok bolesti prije nego što postane prekasno. A snimke koje su trebale biti lijepe uspomene sada postaju dokaz jednog od najvećih otkrića ikada zabilježenih na filmu… i možda jedina razglednica koju će poslati doma.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Derek Lee Derek
Clif Prowse Clif
Michael Gill Michael Gill
Baya Rehaz Audrey
Benjamin Zeitoun Maurice
Zach Gray Zachary Gray
Jason Lee Jason
Edo Van Breemen Edo Van Breeman
Gary Redekop Dr. Redekop
Lily Py Lee Derek's Mom
  Recenzija

Tu i tamo pojavi se veoma domišljat film koji u potpunosti redefinira određeni žanr. Takav je slučaj i sa ovim filmom, kojega su odlučili napraviti Derek Lee i Clif Prowse, dva prijatelja koja su imala nešto profesionalne video opreme i mržnju prema trenutnom trendu vampirskih filmova, u kojem su vampiri prikazani kao spasitelji koji se bore protiv zla.

Iako je „found footage“ format u posljednjih nekoliko filmova koji su ga koristili počeo uistinu biti naporan, ovaj film ponovno je vratio vjeru u njega. Sve scene su oštre, lijepo izvedene, bez naglih pokreta i treskavice od strane kamermana, a svi unkitani aspekti tog načina snimanja savršeno su iskorišteni za pružanje dodatne atmosfere i stila. Također, ako mislite da su vizualni efekti loši zato što se radi o indie filmu, varate se. „Afflicted“ je pun krvi i raznih dijelova tijela, te svega ostalog što biste očekivali u pravom horor filmu o vampirima.

Derek Lee odličan je u svojoj ulozi momka koji se polako pretvara u vampira – strašnog, opakog, groteskno strašnog vampira sa puslirajućim venama, mrtvim očima i ledenim duhom kojeg Lee sarvšeno glumi. Njegov natup u ovom filmu, skupa sa odličnom režijom, ponovno je vampire uspješno pretvorio u istinski zastrašujuća bića kakva su nekoć i bila. Clif Prowse dobar je u ulozi Dereka, no njegova glavna uloga je biti Derekov snimatelj, stoga i nije imao neki težak zadatak.

„Afflicted“ je definitivno najbolji indie horor film 2014.g, isto kao što je i generalno jedan od najboljih filmova te godine. Prowse i Lee napravili su odličan horor film o vampirima, kakvog nismo već jako dugo vidjeli, a uz to su i vratili nadu u „found footage“ filmove. Ta dva uspjeha su uistinu hvale vrijedna! Svi ljubitelji horor filmova, a pogotovo oni koji su zasićeni modernim vampirskim likovima, obavezno bi trebali pogledati ovaj film.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Horori Fantazije SF-ovi Trileri Drame Komedije
Sortiraj