Menu

Undisputed 3: Redemption (2010)

Boyka je ponovno u akciji, ovoga puta se bori na prvom među-zatvorskom turniru no nema više reputaciju najjačega radi ozljede koljena koju je zaradio na prošlome turniru.

  Ocjena

 Undisputed 3: Redemption
(2010) on IMDb

  Trajanje

1h 38 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Isaac Florentine

  Scenarij

Boaz Davidson
James Townsend
David N. White

  Produkcija

Boaz Davidson
Danny Dimbort
Zvia Dimbort
Lati Grobman
Kevin Kasha
Avi Lerner
Ronaldo Nacionales
Alexander Peytchev
Shimon Sabach
Trevor Short
John Thompson
David Varod

  Glazba

Stephen Edwards

  Kinematografija

Ross W. Clarkson
  Sinopsis

U ovom nastavku boksaške drame iz 2002.g, protagonist George Chambers prisiljen je boriti se za svoj život u brutalnom svijetu ruskog boksa u zatvoru. Zarobljen u Rusiji i prisiljen osloniti se na svoje umijeće ulične borbe kako bi preživio, Chambers ubrzo otkrije da mora početi kršiti pravila umjesto poštivati ih, kako bi mogao sačuvati svoj život.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Michael Jai White George Chambers
Scott Adkins Yuri Boyka
Ben Cross Steven Parker
Eli Danker Crot
Mark Ivanir Gaga
Ken Lerner Phil
Daisy Lang Svetlana
Silvio Simac Davic
Ivaylo Geraskov Alexi
Valentin Ganev Warden Markov
  Recenzija

„Undisputed II“ je kao dašak svježeg zraka. Ne samo da predstavlja novu generaciju akcijskih zvijezda, već je i brutalan, fantastično koreografiran film koji bi Americi mogao donijeti novu eru borilačkih filmova. Iako nikada nije igrao u kinima, o njegovoj kvaliteti se počelo pričati sa dobrim razlogom. Michael Jai White i Scott Adkins, dva čovjeka koja već dugo nisu glumila u filmovima, napokon su dobili priliku pokazati se i zablistati, te su uspješno prikazali svo svoje umijeće u borilačkim vještinama.

Redatelj Isaac Florentine također je profesionalni borac, koji je umijeće stekao režiranjem nekoliko epizoda „Power Rangersa“. Uz to, tvrdi kako je veliki fan hongkongških akcijskih filmova, a to se jasno vidi. Njegov rad s kamerom drži scene zabavnima, no ne izrezuje ništa bitno, nego sve drži na vidjelu kako bi publika mogla uživati u pravim potezima boraca. Iako je film niskobudžetni, uopće se ne doima kao takav, te izgleda jednako dobro kao bilo koji film Stevena Seagala ili Van Dammea.

No, bez obzira koliko Florentine bio dobar, sve bi to bilo uzalud bez glavnih glumaca. Michael Jai White u Hollywoodu je već dugo vremena, no pošto Hollywood očito nije znao što napraviti s njim, on je odlučio svoju karijeru uzeti u vlastite ruke, a ovaj film definitivno će ga katapultirati u nešto bolje. Osim njega, tu je i glavni negativac Boyka, ledeni lik koji nema niti trunke osjećaja. Njega glumi Scott Adkins, koji je velemajstor kaskaderstva, te u ovom filmu uistinu pokazuje svu svoju brzinu i gracioznost, te nevjerojatne akrobatske poteze.

Od negativnih stvari valja spomenuti dvije. Prva je ta da film nema toliki naglasak na sporedne glumce, a druga da pred kraj postane malo presentimentalan. No, te sitnice neće ga spriječiti da postane jedan od najpodcijenjenijih akcijskih filmova današnjice, koji iako nije remek-djelo, pruža ogromnu količinu zabave i uistinu odličnih scena borbe. Definitivno bismo ga preporučili svim obožavateljima borilačkih vještina.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Drame Kriminalistički Avanture Trileri Ratni Romantični
Sortiraj