Menu

The Next Three Days (2010)

Život oženjenog para je okrenut naglavačke nakon što je žena optužena za ubojstvo.

  Ocjena

 The Next Three Days
(2010) on IMDb

  Trajanje

2h 13 min

  Zemlja / jezik

SAD, Francuska / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Paul Haggis

  Scenarij

Paul Haggis
Fred Cavayé
Guillaume Lemans

  Produkcija

Felipe Aljure
Olivier Delbosc
Eugénie Grandval
Paul Haggis
Anthony Katagas
Agnès Mentre
Marc Missonnier
Michael Nozik

  Glazba

Danny Elfman

  Kinematografija

Stéphane Fontaine
  Sinopsis

Život Johna i Lare Brenman (Russel Crowe i Elizabeth Banks) postane očajan nakon što je ona okrivljena za ubojstvo koje nije počinila. Tri godine nakon, John se i dalje trudi dokazati njenu nevinost, dok pokušava izaći na kraj sa napornim poslom i samostalnim odgajanjem sina. Kada je njen posljednji prigovor odbijen, Lara dobije samoubilačke nagone, što Johna prisili na posljednju opciju: izbaviti ju iz zatvora pod bilo koju cijenu.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Russell Crowe John Brennan
Elizabeth Banks Lara Brennan
Michael Buie Mick Brennan
Moran Atias Erit
Remy Nozik Jenna
Toby Green Three Year Old Luke
Tyler Green Three Year Old Luke
Jason Beghe Detective Quinn
Aisha Hinds Detective Collero
Ty Simpkins Luke
  Recenzija

Ovaj film remake je francuskog filma „Pour elle“ iz 2008.g. No, pošto film nikad nije prikazan u kinima van Francuske, većini ljudi ovo će biti potpuno nepoznata priča.

Nakon uvodnog zapleta, ključna tema filma jest što će John učiniti, i nakoji način će odraditi svoj naum. On provodi mnogo vremena gledajući, opažajući i špijunirajući. Koristi se čovjekom koji zna čitati s usana, gleda YouTube video klipove, te traži pomoć kriminalca (Liam Neeson) koji zna kako provaliti u zatvor. Redatelj i scenarist Paul Higgins („Crash“, „Million Dollar Baby“) drži nas u stanju intrige na način da nam pokazuje svaki detalj, to jest od nas gotovo čini suučesnike.

Dok John s vremenom postaje odlučan u svojoj namjeri da učini sve što je u njegovoj moći, uviđa da može napraviti više toga nego što je u početku mislio. No, nekad se poneke stvari koje napravi ipak čine pomalo nategnutima, te će zasigurno izazvati reakcije od malo skeptičnijih i inteligentijih gledatelja.

No, bez obzira na to kolko je ponekad nategnut, redatelj ipak uspijeva sadržati veliku dozu realizma u ovom filmu. Nema tu nikakvih histrionskih scena niti oskarovskih govora, što rezultira konstantnim osjećajem žalosti – žena je krivo optužena, a njen muž i sin sada ispaštaju. Ono što čini dobar sastojak neke krimi priče je zapravo nevjerojatno žalosno ako se stavi u kontekst stvarnog svijeta. A Haggins nas cijelo vrijeme tjera da ovaj film doživljavamo kao stvaran svijet, te nam se u svakom trenutku čini da stvari mogu propasti i postati veoma, veoma loše. Napetost nije samo dramatična, već i emocionalna.

Kraj priče je ono najbolje u ovom filmu – triler koji će vas konstantno držati u napetosti, sve dok ne saznate kako će se zaplet rasplesti. Nikad nećete znati što će se iduće dogoditi, te je upravo to ono što ovaj film čini vrijednim za pogledati. Možda nije najoriginalniji ili najbolji triler, no film je prilično zabavan.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Kriminalistički Najnoviji traileri Komedije Romantični Akcije Avanture Ratni
Sortiraj