Menu

The Confirmation (2016)

Primorani da igraju igru mačke i pasa u kaosu rata, elitna postrojba dolazi intervenirati u grad u kojem je svaki civil moguća meta a svaka stvar moguća eksplozivna naprava.

  Ocjena

 The Confirmation
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 41min

  Zemlja / jezik

Kanada / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Bob Nelson

  Scenarij

Bob Nelson

  Produkcija

Robert Friedman
Jamie Goehring
Robert Halmi Jr.
Todd Hoffman
Kevin Leeson
Bob Nelson
Jim O’Grady
Jim Reeve
Jonathan Shore
Shawn Williamson

  Glazba

Jeff Cardoni

  Kinematografija

Terry Stacey
  Sinopsis

Walt (Clive Owen), stolar koji nema sreće u životu, dobiva zadatak zabavljati svog 8-godišnjeg sina Anthonyja (Jaeden Lieberher) dok njegova majka (Maria Bello) i njen novi muž odlaze na odmor. No, kada Waltova najdraža kutija s alatom biva ukradena, miran vikend između oca i sina pretvorit će se u avanturu njihovog života. Uz pomoć luckastog majstora (Patton Oswalt), Walt i Anthony kreću u divlju i urnebesno smiješnu potragu za lopovima, ali ono što će na kraju pronaći nešto je što nikako nisu mogli očekivati – istinska povezanost oca i sina.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Clive Owen Walt
Jaeden Lieberher Anthony
Maria Bello Bonnie
Patton Oswalt Drake
Stephen Tobolowsky Father Lyons
Spencer Drever Allen
Michael Eklund Tucker
Ryan Robbins Trout
Tim Blake Nelson Vaughn
Robert Forster Otto
  Recenzija

Svatko bi poželio živjeti u depresivnom Washingtonu, mjestu radnje novog filma Boba Nelsona, jer izgleda da su njegovi stanovnici u cjelosti odlični karakterni glumci. Clive Owen, Maria Bello, Robert Forster, Tim Blake Nelson, Patton Oswalt, Matthew Modine i Stephen Tobolowsky svi žive ovdje. A iako ga možda ne vidimo u filmu, jednostavno znamo da je Paul Giamatti u ulozi gradonačelnika grada.

Pretpostavljamo da je sve ove glumce privukao Nelsonov niskoleteći, ali veoma uvjerljiv scenarij, koji ovim glumcima dopušta da prenesu mnogo toga sa veoma malo glume. Nelson je napisao oskarom nominitrani scenarij za „Nebrasku“ Alexandera Paynea, a u ovom filmu definitivno se vidi nekoliko elemenata iz tog filma – fokus na narušeni odnos između oca i sina, nesentimentalni pogled na život u malenom gradiću. No, „The Confirmation“ je ipak nešto manje blijed, te više oprašta negativne aspekte svojih likova.

Film je u suštini priča o dva lika, ocu i sinu – Walt (Clive Owen) i Anthony (Jaeden Lieberher). Kao i u „Nebraski“, pitanje tko je od njih dvojice zapravo odrastao je veoma nejasno. Walt je vješt u svom poslu, no ne uspijeva jednakom vještinom upravljati i svojim privatnim životom. A Anthony je veoma dobro dijete koji često služi kao glas razuma – kada biva poslan na ispovijed kod svećenika, on jednostavno ne može pronaći ništa zbog čega bi se trebao ispovijediti. No, to će se ubrzo promjeniti. Kada njegovom ocu otmu alat, Walt i Anthony odluče pronaći lopova, a to ih odvodi na avanturu u kojoj će upoznati mnoštvo raznolikih likova.

Upravo na tom putu, Anthony će shvatiti da mora lagati, krasti i činiti mnoge druge grijehe kako bi pomogao svom ocu, no to je uvijek napravljeno na način da njih dvojicu dodatno zbližava. Iako je razlika između njih otprilike 40 godina, Owen i Lieberher su veoma slični glumci, koji se ne razmeću svojim sposobnostima, već dopuštaju gledateljima da im se približe i postanu intimni sa njima. Njih dvojica zajedno imaju veoma neforsiranu i prisnu povezanost, koja savršeno paše uz Nelsonov elokventan scenarij bez puno ukrašavanja. Iako ovaj film ne dobiva niti djelić pozornosti koju je dobila „Nebraska“, sigurni smo da će se mnogim gledateljima svidjeti i više od nje, stoga nikako nemojte dozvoliti da vam ovaj film promakne zbog nedovoljno promocije – garantiramo vam da ćete nakon što ga pogledate biti veoma zadovoljni.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Avanture Animirani Drame Kriminalistički Romantični
Sortiraj