Menu

Suicide Squad (2016)

Tajna vladina agencija regrutira zatvorene superjunake kako bi izvršili opasne Black Ops misije u zamjenu za pomilovanje.

  Ocjena

 Suicide Squad
(2016) on IMDb

  Trajanje

2h 3min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

David Ayer

  Scenarij

David Ayer
Ross Andru
Bill Finger
John Ostrander

  Produkcija

Bruce Franklin
Andy Horwitz
Geoff Johns
Steven Mnuchin
Alex Ott
Charles Roven
Deborah Snyder
Zack Snyder
Richard Suckle
Colin Wilson

  Glazba

Steven Price

  Kinematografija

Roman Vasyanov
  Sinopsis

Sastaviti ekipu najopasnijih, najokorjelijih svjetskih kažnjenika nije nimalo pametna ideja. No, upravo to učinila je vladina agentica Amanda Waller. Ona je okupila grupu očajnih kriminalaca te im dala najmoćniji arsenal oružja kojim američka vlada raspolaže, a onda ih je poslala u misiju kako bi srušili enigmatičnog i nadnaravnog neprijatelja. No, kada oni shvate da nisu odabrani zato da uspiju, nego da izgube, hoće li se ovi kriminalci pobuniti ili časno obaviti svoj posao do kraja, makar umrijeli?
  Trailer

  Glumac   Uloga
Will Smith Deadshot
Jaime FitzSimons Sergeant Ames Bravo 14
Ike Barinholtz Griggs
Margot Robbie Harley Quinn
Christopher Dyson Missing Hand Guard
Bambadjan Bamba T-Shirt Vendor
Viola Davis Amanda Waller
Ted Whittall Admiral Olsen
David Harbour Dexter Tolliver
Robin Atkin Downes Angelo
  Recenzija

Suicide Squad jednak je glazbenoj grupi koja odluči izdati album sa svojim najvećim hitovima koji se sastoji od novih pjesama i obrada, među kojima nema gotovo nijedne dobre pjesme. Princip kočije prije konja koji nam inače donosi najave nastavaka filmova čiji prvi dijelovi još nisu niti u potpunosti gotovi, ovog puta nam donosi sličnu stvar – imamo galeriju superzlikavaca za koje nikada nismo čuli, a prema kojima se film odnosi kao da su poznata imena svakog kućanstva.

Jedini lik kojeg ćete prepoznati, Joker, prisutan je u filmu. No, on nije dio Suicide Squada, te možda sveukupno ima 5 minuta vremena na ekranu, koje se doimaju kao četiri minute previše. Sigurno ćete se zapitati čemu tolika buka oko nastupa Jareda Letoa o kojem se mjesecima pričalo prije izlaska filma, ako je on u njemu toliko sporedan i nebitan lik, te nema poveznice s niti jednim drugim likom osim Harley Quinn, psihologinjom kojoj je Joker bio pacijent prije nego što ju je upropastio.

Ovaj gusti i zbrćkani film napisao je i režirao David Ayer, nakon čega je očito studio upleo svoje prste i gotovo u potpunosti ga upropastio. Bilo kakav pokušaj karakterizacije likova i njihovi zasebni flashbackovi ono su što dobivamo u zamjenu za njihovo predstavljanje u nekim drugim, prijašnjim filmovima. No, ono što film zapravo postiže jest to da gledatelji žele vidjeti te priče, a ne ovaj gulaš od likova sa zanimljivim prošlostima i veoma dosadnom sadašnjošću. Diablo i Katana oboje imaju veoma tragične prošlosti koje u ovom filmu ne znače apsolutno ništa, a ljubav između Ricka Flaga i June Moone trebala je biti epska, dok ju ovako jedva i primjetite. Ipak, glumci su većinom dali sve od sebe, stoga nimalo krivnje ne možemo pripisati njima.

Valja napomenuti da je ovo doživljaj filma od strane nekoga tko baš i nije najveći obožavatelj stripova o ovoj ekipi, te tko nije upoznat sa likovima. Netko tko možda ima bolje poznavanje materijala, mogao bi imati djelomično, ili potpunok, drugačiji utisak – možda bolji, a možda i gori. No, definitivno je očito da je studio vlastoručno upropastio nešto što je mogao biti veoma zabavan film o superzlikavcima, te da filmu izrazito mnogo nedostaje nekoliko slojeva i temelja koji su trebali ranije biti postavljeni. Ovako, možda samo najokorjeliji fanovi moći će reći nešto pozitivno.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Avanture Kriminalistički Animirani Sinkronizirani crtići Akcije Drame Trileri
Sortiraj