Menu

Silence (2016)

U sedamnaestom stoljeću, dvojica jezuitskih svećenika suočavaju se sa nasiljem i progonstvom kada odputuju u Japan kako bi pronašli svog mentora i propagirali katoličanstvo.

  U kinima

Hrvatska09.03.2017.

  Ocjena

 Silence
(2016) on IMDb

  Trajanje

2h 41min

  Zemlja / jezik

Meksiko, Tajvan, SAD / engleski, japanski

  Klasifikacija

  Režija

Martin Scorsese

  Scenarij

Jay Cocks
Martin Scorsese
Shusaku Endo

  Produkcija

Brandt Andersen
Michael Barnes
Paul Beuls
Cary Brown
Augustin Coppel
Ruben Coppel
Randall Emmett
George Furla
Wayne Marc Godfrey
Brent Ryan GReen
Anhony Jabre
Nicholas Kazan
Arnaud Lannic
Christophe Lannic
Gianni Nunnari
Ben Rodriguez
Chad A. Verdi
Michelle Verdi
David Webb

  Glazba

Kathryn Kluge
Kim Allen Kluge

  Kinematografija

Rodrigo Prieto
  Sinopsis

Najnoviji film Martina Scorsesea, “Silence”, priča priču o dvojici katoličkih misionara (Andrew Garfield i Adam Driver) koji će se morati suočiti sa ultimativnim izazovom svoje vjere kada odputuju u Japan u potrazi za svojim nestalim mentorom (Liam Neeson) – u vrijeme kada je Kršćanstvo bilo zabranjeno u Japanu, a njihovo prisustvo u toj zemlji moglo je veoma lako završiti smrću. Ovaj novi uradak proslaveljenog redatelja Scorsesea temelji se na kultnom romanu Susakua Endoa iz 1966.g.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Andrew Garfield Rodrigues
Adam Driver Garrpe
Liam Neeson Ferreira
Tadanobu Asano Interpreter
Ciaran Hinds Father Valignano
Issei Ogata Old Samurai
Shin'ya Tsukamoto Mokichi
Yoshi Oida Ichizo
Yosuke Kubozaka Kichijiro
Kaoru Endo Unzen Samurai
  Recenzija

Većina ljudi ne bi poludjela od sreće za filmom o dvojici portugalskih svećenika koji odlaze na misiju u Japan tokom 16. stoljeća. No, “Silence” je djelo pravog majstora, Martina Scorsesea, koji je uložio velik trud adaptirajući djelo Shusakua Endoa, radeći na njemu preko 20 godina, iako je scenarij već odavno napisao sa Jayom Cocksom. On je cijelo vrijeme razmišljao o romanu, dok se, kako izravno, tako i neizravno, bavio religijom u svojim ostalim djelima. Rezultat toga svega jest film koji možemo nazvati samo jednom riječju – čarolijom. Od same uvodne scene, pa sve do posljednjeg kadra, ovaj film očarat će vas i zadržati u sebi bez ikakvih problema.

Scorsese je voljan posvetiti mnogo vremena priči, no ona se ipak nikada ne doima usporeno ili razvučeno. Na jednom nivou uvijek imamo određen element napetosti ili iznenađenja. Dvojica mladih svećenika (koje odlično glume Andrew Garfield i Adam Driver) bivaju poslani u Japan kako bi pronašli svog nestalog mentora (Liam Neeson) koji je tamo otišao na veliku misiju. Kada ova dvojica dospiju u Japan, tamo bivaju dočekani sa velikim entiuzijazmom od strane lokalnih seljaka koji su već preobraćeni na Kršćanstvo. Oni očajnički traže utjehu, mir, te sakramente koji im nisu dani tokom izbivanja njihovog svećenika – posebice ispovijed i krštenje..

No, seljaci su također bili i kažnjeni zbog svojeg novog vjerovanja. Oni se trude održati svoju vjeru tajnom od vođa Japana koji mrze kršćanstvo i sve vrijednosti koje propovjeda. Oni traže da se ovi vjernici ispričaju i javno odreknu Krista. Ovo grubo ponašanje posebice će osjetiti i novi pridošlice, uzrokujući u njima veliku vjersku krizu. Gdje je Bog kada ga najviše trebaju?

Sve ovo odvija se u pozadini nevjerojatne prirode – ogromni ocean, pećine, primitivno selo. Scorseseov vrhunski tim – produckijski dizajner Dante Ferretti, kinematograf Rodrigo Prieto i urednica Themla Schoonmaker pomažu mu da realizira svoju unikatnu viziju u seriji fenomelalnih scena. Film nema pozadinsku glazbu u klasičnom smislu, nego su umjesto nje prisutni samo prirodni zvukovi, koji savršeno pašu ovoj drami.

“Silence” će vas zasigurno transportirati u neko drugo vrijeme i mjesto, te vam dati veliku dozi empatije prema glavnim likovima u svojoj priči. Većina gledatelja neće imati što više očekivati od filma – predivna priroda, duboka priča i odlični nastupi – podižu ovaj film na sam vrhunac kinematografije, a Scorsese je pokazao kako i dalje može pružiti nevjerojatan film.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Biografije Komedije Romantični Sport
Sortiraj