Menu

Red Dawn (2012)

Grupa mladića spašavaju svoj grad od invazije Sjeverne Koreje.

  Ocjena

 Red Dawn
(2012) on IMDb

  Trajanje

1h 33 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Dan Bradley

  Scenarij

Carl Ellsworth
Jeremy Passmore
Kevin Reynolds
John Milius

  Produkcija

Beau Flynn
Kevin Halloran
Vincent Newman
John Swallow
Tripp Vinson

  Glazba

Ramin Djawadi

  Kinematografija

Mitchell Amundsen
  Sinopsis

Stanovnike grada u saveznoj državi Washington jednog jutra dočeka zastrašujuća scena stranih padobranaca – SAD je napadnut i njihov grad je prva meta. Brzo i bez upozorenja, građani se nađu u ulozi zarobljenika i njihov grad pod neprijateljskom okupacijom. Odlučni da se suprotstave, grupa mladih patriota traži utočište u obližnjoj šumi, trenirajući i organizirajući se u paravojne jedinice. Nazivaju se Wolverines, po njihovoj srednjoškolskoj maskoti, te se zbližavaju dok pokušavaju zaštiti jedni druge, osloboditi svoj grad od okupatora i vratiti svoju slobodu.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Chris Hemsworth Jed Eckert
Josh Peck Matt Eckert
Josh Hutcherson Robert Kitner
Adrianne Palicki Toni Walsh
Isabel Lucas Erica Martin
Connor Cruise Daryl Jenkins
Edwin Hodge Danny
Brett Cullen Tom Eckert
Alyssa Diaz Julie
Julian Alcaraz Greg
  Recenzija

Priča „Red dawn“ uvijek je bila samo fantazija iz Reaganove ere, stoga ovaj remake filma iz 1984.g. ne treba gledati kao ništa drugo nego čistu fikciju. Iako ima svojih nedostataka, ovo je mnogo bolji film od originala. Element kojeg je redatelj Dan Bradely uvelike poboljšao jest pretvaranje Wolverinsa u ljudske likove koji se bore za cilj, a koji bi ih mogao koštati života ako ne budu oprezni.

To je napravio na način da je konflikt preokrenuo naglavačke i pretvorio Wolverinse u terorističku skupinu koja svoje operacije vrši iz podzemlja. Istina, priča je apsurdna, no takva je bila i u originalu. U borbama protiv Sjeverne Koreje, scenaristi Ellsworth i Passmore pokušavaju priči dati dodatni element vjernosti, smanjujući trenutke u kojima biste zakolutali očima.

Chris Hemsworth daje dobar perfomans kao novi Jed Eckert, koji je ovoga puta marinac, koji dolazi kući posjetiti obitelj i obnoviti vezu sa svojim bratom. Hemsworth i Josh peck dobro funkcioniraju zajedno, te Peck ovog puta dodaje dozu konfliktne naravi svom liku Eckertu. Nažalost, likovi su ipak samo šablone svih akcijskih filmova, te nemaju dubinu koju su posjedovali u originalu, pogotovo ženski likovi, koji su manje ranjivi i više agresivni vojnici.

Istina, ovaj film nije remek-djelo, no dodaje dozu logike koju original nije imao, ma koliko god ta logika bila tanka. Priča je i dalje apsurdna i smiješna, likovi su tanki, no „Red Dawn“ bolji je film od originala, sa odličnim glumcima, boljim motivacijama likova, te velikim daškom avanture i akcije.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Horori Trileri Avanture Fantazije SF-ovi Drame Kriminalistički Komedije
Sortiraj