Menu

Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

Batman i Superman se međusobno bore, novi film u režiji Zacka Snydera.

  Ocjena

 Batman v Superman: Dawn of Justice
(2016) on IMDb

  Trajanje

2h 31min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Zack Snyder

  Scenarij

Chris Terrio
David S. Goyer
Bob Kane
Bill Finger
Jerry Siegel
Joe Shuster

  Produkcija

Zakaria Alaoui
Wesley Coller
David S. Goyer
Geoff Johns
Curt Kanemoto
Benjamin Melniker
Bruce Moriarty
Christopher Nolan
Charles Roven
Jim Rowe
Deborah Snyder
Emma Thomas
Michael Uslan
Gregor Wilson

  Glazba

Junkie XL, Hans Zimmer

  Kinematografija

Larry Fong
  Sinopsis

Bojeći se da potezi bogovskog Supermana ne izmaknu kontroli, najpoznatiji odmetnik Gotham Cityja, Batman, odlazi u Metropolis kako bi se suočio sa ovim superjunakom, dok se čovječanstvo bori sa pitanjem kakvog uistinu superjunaka oni trebaju. I dok se Batman i Superman polako upuštaju u rat jedan protiv drugoga, nova prijetnja počinje se uzdizati, te stavlja čovječanstvo u veću opasnost nego ikad dosad.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Ben Affleck Bruce Wayne/Batman
Henry Cavill Clark Kent/Superman
Amy Adams Lois
Jesse Eisenberg Lex Luthor
Diane Lane Martha Kent
Laurence Fishburne Perry White
Jeremy Irons Alfred
Holly Hunter Senator Finch
Gal Gadot Diana Prince/Wonder Woman
Scoot McNairy Wallace Keefe
  Recenzija

Konflikt između Batmana i Supermana jedva je neki bitan faktor u ovom dugačkom, glasnom i prilično zanemarivom filmu, no drugi dio njegovog naslova prilično je točan, ili barem upućuje na točnost. Stvarna namjera ovog filma jest uvesti nas u početak Justice Leaguea, kako bi D.C. što prije mogao izbaciti svoju verziju “Avengersa”. A na kraju ovog filma, uistinu ćete imati potrebu i dalje gledati ovaj trojac kako se bori protiv zlikavaca, no ipak se svi nadamo da će taj film biti malo vedriji od ovog, inače se bojimo za njegov uspjeh.

Ovaj film direktni je nastavak “Man of Steel”, a redatelj je ponovno Zack Snyder, koji u zadnje vrijeme pokazuje mnogo više stila nego smisla. 18 mjeseci prošlo je otkad je Superman (Henry Vaill) spasio svijet od generala Zoda i usput uništio gotovo čitavi Metropolis. S druge strane zaljeva nasuprot Metropolisa, u Gothamu, Bruce Wayne (Ben Affleck) gleda ovo uništenje svog susjednog grada i, kao i mnogi gledatelji filma “Man of Steel”, misli da je Superman trebao mnogo više poduzeti da ne nastane tolika šteta, kako materijalna tako i ljudska. No, velika većina ljudi Supermana ipak doživljava kao junaka.

Batman stoga odluči stati na kraj Supermanovom bahatom ponašanju, pripemajući se za njihov sudbonosni obračun. Ovu njihovu netrpeljivost savršeno iskorištava Lex Luthor, koji ih se planira obojice riješiti uz pomoć svoje velike tajne. A tu je i Wonder Woman (Gal Gadot), koja će se na svoj način umiješati u njihove poslove – naravno, ona je tu samo kako bi se proces oformiranja Justice Leaguea što brže odvio. Priča je sve skupa prilično otrasito nabacana, likova je previše, kao i negativaca. No, onaj posljednji ipak uspijeva konačno ujediniti Batmana, Supermana i Wonder Woman, te dolazimo do finala filma koje je prilično blijedo, a posljedice nisu nimalo teške za prihvatiti, pogotovo zato što film jednostavno nema niti malo strpljenja da se gledateljima stvari slegnu.

Ipak, kada gledamo akcijske scene, one su veoma dobro napravljene. Iako Snyder obožava snimati po mraku, pa ih je prilično teško gledati, te voli ludovati s kamerama, jasno je da je velik trud uložen u ove scene, pogotovo po pitanju specijalnih efekata, stoga u ovom polju nemamo gotovo nikakvih primjedbi. Nažalost, od filma ovakvog naziva, vjerujemo da je većina gledatelja očekivala mnogo više akcijskih scena nego što ih u filmu ima – većinom ćete samo gledati likove koji pričaju, planiraju i svađaju se.

A dijalog je nažalost prilično loš – smrtno ozbiljan i bez imalo humorističnog kontrasta koji bi malo podigao atmosferu. Filmovi o superjunacima trebali bi biti zabavni, ili barem dovoljno uzbudljivi i emotivni da nas zadrže u sebi tokom čitavog svog trajanja, ako je priča već tmurna. No, jasno nam je da D.C. želi što prije nadoknaditi svoje kašnjenje za Marvelom, stoga im ovoga puta opraštamo, te se stvarno nadamo da će Justice League biti vrijedan konkurent Avengersima.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Drame Kriminalistički Najnoviji traileri Animirani Avanture Fantazije
Sortiraj