Menu

Power Rangers (2017)

Skupina srednjoškolaca, koji nenadano dobiju unikatne supermoći, trude se ovladati svojim novim umijećima kako bi spasili svijet od zle čarobnice Rite Repulse.

  U kinima

Hrvatska23.03.2017.
Bosna i Hercegovina23.03.2017.
Srbija23.03.2017.

  Ocjena

 Power Rangers
(2017) on IMDb

  Trajanje

2h 4min

  Zemlja / jezik

Kanada, SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Dean Israelite

  Scenarij

John Gatins
Matt Sazama
Burk Shaprless
Michele Mulroney
Kieran Mulroney
Haim Saban
Shuky Levy

  Produkcija

Joel Andryc
Marty Bowen
Brian Casentini
John Gatins
Wyck Godfrey
Stephen Meinen
Brent O’Connor
Aldric La’auli Porter
Haim Saban
Allison Shearmur
Takeyuki Suzuki

  Glazba

Brian Tyler

  Kinematografija

Matthew J. Lloyd
  Sinopsis

Ovaj film slijedi petero običnih tinejdžera koji preko noći shvate da moraju postati nešto sasvim neobično, kada saznaju da je njihov maleni gradić Angel Grove, kao i cijeli svijet, pod prijetnjom uništenja od strane zle čarobnice Rite Repulse. Odabrani od strane sudbine, naši heroji ubrzo spoznaju da su oni jedini koji mogu spasiti našu planetu. No, kako bi im to uspjelo, oni će morati nadvladati svoje privatne probleme i poteškoće, prije nego bude prekasno, te postati Power Rangersi.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Dacre Montgomery Jason
Naomi Scott Kimberly
RJ Cyler Billy
Ludi Lin Zack
Becky G. Trini
Elizabeth Banks Rita Repulsa
Bryan Cranston Zordon
Bill Hader Alpha 5
Matt Shively Damo
Cody Kearsley Hawkeye
  Recenzija

Novi film o Power Rangersima poput lasera je naciljao stare fanove ove mega popularne serije. Publika koja je odrasla na originalnoj seriji, koja se i dan danas emitira, zasigurno će biti veoma entuzijastična u vezi ovog filma. No, pitanje je hoće li ovaj film moći privući i neke od onih koji nikada nisu gledali seriju? Teško – njegova radnja prilično je tanka u mnogim dijelovima, a pregršt kompjuterskih efekata neke scene pretvaraju u nešto što se doima poput kakve kaotične video igre. Ipak, “Power Rangers” prilično efektivno prikazuje tinejdžerski gnjev – likovi imaju određenu dozu šarma, koji ih dovodi u neočekivano.

Sama priča filma prilično se dobro drži standardne priče iz serije – u tom smislu, ovdje nećete vidjeti ništa novo. No, konkretni deatlji prilično su intrigantni. Film spominje mnoštvo različite terminologije koja opisuje moći i sudbinu ovih tinejdžera – naravno, radi se o veoma blesavim stvarima, no svakako ih je veoma lako shvatiti. Fanovi će biti sretni što se film pridržava originalnog djela, a novim gledateljima neće biti teško pohvatiti o čemu se tu radi, za razliku od npr. “Warcrafta”, kod kojeg ste naprosto morali biti prethodno upoznati sa detaljima o svijetu kako biste mogli uživati u filmu.

Možda najveći problem filma jesu njegovi nagli prijelazi iz ozbiljnog filma u nešto totalno luckasto. Naši glavni likovi – tinejdžeri – su svi političko korektni buntovnici, no svoju misiju i sudbinu uistinu doživljvaju veoma ozbiljno. Spajanje različitih osobnosti moglo je biti prilično blesavo, no tome stvarno nije slučaj. Film ima mnogo trenutaka ozbiljne drame, osjećaja i humora, koji se nalažost veoma brzo umanjuju kada na scenu stupe neki potpuno luckasti likovi i općenita apsurdnost.

Vizualni efekti kroz trajanje filma sve su lošiji i lošiji. Neki su uistinu majstorski odrađeni, dok su drugi pak nevjerojatno loši. Kao primjer, mnogi sudari automobila i potjere izgledaju stvarno dobro, no CGI čudovišta su nešto najlošije što smo vidjeli u posljednjih desetak godina. Naravno, bez njih ne bi bilo niti Power Rangersa, no smatramo da se filmska ekipa ipak morala znatno više potruditi u vezi ovih ikoničnih stvorenja. U ovakvkom obliku, ovaj film nije ništa drugačiji od mnogih drugih koji u svojem posljednjem činu jednostavno postanu kompjuterska makljaža koju nitko ne može pratiti i nikome više nije zanimljiva. Sa svojim trajanjem od dva sata, također smatramo da je film mogao biti mnogo kraći, što bi ga učinilo i zanimljivijim. U konačnici, “Power Rangerse” bismo ipak preporučili samo onima koji su obožavatelji ovih heroja od malena, dok će svima drugima ovo ipak biti jedan prosječni dosadni film sa kompjuterskim robotima.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Animirani Sinkronizirani crtići Trileri Drame Kriminalistički
Sortiraj