Menu

Olympus Has Fallen (2013)

Osramoćeni bivši osobni predsjednikov body guard Mike Banning se nađe u situaciji da je zatočen u Bijeloj Kući usred terorističkog napada. Koristeći svoj epoznavanje Bijele Kuće Banning vodi postrojbe nacijonalne sigurnosti kako bi spasili Predsjednika.

  Ocjena

 Olympus Has Fallen
(2013) on IMDb

  Trajanje

1h 59 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Antoine Fuqua

  Scenarij

Creighton Rothenberger
Katrin Benedikt

  Produkcija

Guy Avshalom
Gerard Butler
Ed Cathell III
Christine Crow
Boaz Davidson
Danny Dimbort
Will French
Antoine Fuqua
Mark Gill
Zygi Kamasa
Avi Lerner
Danny Lerner
Heidi Jo Markel
Christine Otal
Lonnie Ramati
Stephen Roberts
Danielle Robinson
Trevor Short
Alan Siegel
John Thompson
Robert Van Norden

  Glazba

Trevor Morris

  Kinematografija

Conrad W. Hall
  Sinopsis

Kada Bijelu kuću zauzme svjetski poznati terorist i otme predsjednika, bivši osramoćeni predsjednikov čuvar Mike Banning nađe se zarobljenim u zgradi. Dok ekipa specijalaca pokušava odgovoriti na izazov, prisiljeni su surađivati sa Banningom i oslanjati se na njegovo poznavanje kako bi vratili Bijelu kuću, spasili predsjednika i izbjegli još veću krizu.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Gerard Butler Mike Banning
Aaron Eckhart President Benjamin Asher
Finley Jacobsen Connor
Dylan McDermott Forbes
Rick Yune Kang
Morgan Freeman Speaker Trumbull
Angela Bassett Secret Service Director Lynn Jacobs
Melissa Leo Secretary of Defense Ruth McMillan
Radha Mitchell Leah
Cole Hauser Roma
  Recenzija

„Olympus has Fallen“ je definitivno najbolji „Umri muški“ film ove godine, uključujući i ovogodišnji najnoviji nastavak filma „Umri muški.“ Tu je dostojan, humorističan glavni lik (Gerard Butler), opaki zlikovac (Rick Yune) i sasvim dovoljna količina akcije. Sve što ga sprečava da bude jedan veoma kvalitetan film jest poneka zalutala priča i površna razina nasilja.

Scenarij, napisan od strane novajlija Creightona Rothenbergera i Katrin Benedikt, ima dovoljno verbalnog „mesa“ kako bi zadovoljila svakog obožavatelja akcijskih filmova, a glavnom glumcu Gerardu Butleru ovakvi filmovi stoje mnogo bolje od romantičnih komedija na koje se odlučio nakon uspjeha u filmu „300.“ Što se tiče priče, tu postoji nekoliko problema. Prolog je beskoristan osim za upoznavanje sa činjenicom da je Mike Banning akcijski heroj koji ima problema sa svojom prošlosti – to jest da je isti kao i svaki drugi akcijski junak. Također, važna uloga predsjednikovog mladog sina Connora je veoma brzo potpuno odbačena, kao i činjenica da je predsjednik u jako dobroj fizičkoj kondiciji.

Ovo je čisti formulaični akcijski film kojeg je najbolje gledati uz veliku porciju kokica – i na tome mu čestitamo! Kada filmu uspije ostvariti ovako nešto, on može biti jednako važan kao i neki „važniji“ filmovi. No, nažalost, ono što ovaj film koči je njegova velika količina nasilja. Već u prvoj sceni prikazana je masa ljudi koja biva ubijena, a redatelj Antoine Fuqua nema dobrog ukusa da ne prikazuje scene ubojstva do kraja, nego je svaku od njih odlučio staviti u krupni plan.

Ako se želite dobro zabaviti, a nasilje vas ne smeta, slobodno pogledajte ovaj film i dobro ćete se zabaviti. No, za one koji ipak žele nešto malo blaže, što će ih zabaviti, a ne zgražati, možda je bolje da pogledate nešto malo manje krvavo.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Horori Fantazije SF-ovi Trileri Avanture Drame
Sortiraj