Menu

Mr. & Mrs. Smith (2005)

Ustajali brak odjednom postaje živa vatra kada oba supružnika saznaju mračne tajne jedan o drugome.

  Ocjena

 Mr. and Mrs. Smith
(2007) on IMDb

  Trajanje

2h 0 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Doug Liman

  Scenarij

Simon Kinberg

  Produkcija

Varina Bleil
Dawn Carter
Ellyn Exley
Erik Feig
Lucas Foster
Akiva Goldsman
Giovanni Lovatelli
Eric McLeod
Arnon Milchan
Patrick Wachsberger
Kim H. Winther

  Glazba

John Powell

  Kinematografija

Bojan Bazelli
  Sinopsis

John i Jane Smith tipičan su vjenčani par, koji žive u tipičnim životom u tipičnom predgrađu i imaju tipične poslove. No, u stvarnosti, i John i Jane su zapravo vješti ubojice koje rade za različite firme, te oboje uspješno čuvaju tu tajnu jedno od drugoga. No, kada završe na istom zadatku, sretnu se na poslu i otkriju istinu. Oba poslodavca traže od njih da eliminiraju jedno drugo, a oni sada moraju odabrati između poslovnog ili privatnog života.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Brad Pitt John Smith
Angelina Jolie Jane Smith
Vince Vaughn Eddie
Adam Brody Benjamin Danz
Kerry Washington Jasmine
Keith David Father
Chris Weitz Martin Coleman
Rachael Huntley Suzy Coleman
Michelle Monaghan Gwen
Stephanie March Julie – Associate #1
  Recenzija

Najbolji dio ovog filma je njegova premisa: dvoje ubojica koje rade za različite firme vjenčani su jedno za drugo, a niti jedan od njih ne zna da je ovaj drugi plaćeni ubojica. Iz te ideje može se razviti tisuću različitih priča, a ovaj film odabrao je onu koja je vraški, apsurdno i nasilno smiješna.

No, ono što ovaj film čini dobrim jest, naravno, fenomenalna kemija između Brada Pitta i Angeline Jolie, koji nam donose veoma dragi bračni par Johna i Jane Smith. Kada se upoznaju, iskre doslovno frcaju oko njih, te se odluče vjenčati ne znajući da je ovaj drugi zapravo profesionalni ubojica. Nakon 5 godina života sa tajnama, te međusobnog udaljavanja zbog toga, Smithovi napokon saznaju za identitete svojih supružnika, što dovodi do razvoda braka na totalno netipičan način – pomoću oružja.

Ipak, nakon mnogo metaka i udaraca, njih dvoje napokon shvate da se uistinu vole, te oba glumca prikazuju odlične trenutke žaljenja i nedostajanja. Iako nisu dugi, dovoljni su da uvjere gledatelje da ti likovi uistinu imaju stvarne osjećaje jedan prema drugome te da bi i gledatelji trebali biti na njihovoj strani. Ovo je odlično napravljeno, te je lako moglo zavšriti sa likovima koji su potpune karikature, ali zahvaljujući kvalitetnim glumcima, ipak dobivamo likove s kojima se možemo poistovjetiti.

Kao što je i za očekivati, film završava sa slow-motion baletom metaka dok Smithovi kreću u napad na ubojice koje su njihove agencije poslale da ih uklone. To je savršeno dobar završetak za ovaj zabavni film, koji neće uvrijediti vašu inteligenciju niti tjerati vas da razmišljate o njemu i njegovim sporednim pričama još satima. Drugim riječima, ovo je gotovo savršen vikend film uz kokice. Pogledajte ga, volite ga, a onda se prebacite na nešto drugo.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Drame Najnoviji traileri Serije Akcije Avanture Romantični Preporuke Trileri Kriminalistički Fantazije Sportski
Sortiraj