Menu

Sin City (2005)

Film koji istražuje mračan i bijedan grad, Basin City. Film pokazuje priče tri različite osobe, a sve tri su uključene u nasilnu korupciju.

  Ocjena

 Sin City
(2005) on IMDb

  Trajanje

2h 4 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Frank Miller
Robert Rodriguez
Quentin Tarantino

  Scenarij

Frank Miller

  Produkcija

Elizabeth Avellan
Bill Scott
Bob Weinstein
Harvey Weinstein

  Glazba

John Debney
Graeme Revell
Robert Rodriguez

  Kinematografija

Robert Rodriguez
  Sinopsis

Četiri priče kriminala adaptirani iz popularnog stripa Franka Millera, fokusiraju se na mišićavog bruta koji traži osobu odgovornu za smrt njegove voljene Goldie, na čovjeka kojem je zlo korumpiranih policajaca u Sin Cityju te uzima zakon u svoje ruke nakon kobne pogreške, na policajca koji riskira svoj život kako bi zaštitio mladu djevojku od izobličenog pedofila, te na običnog ubojicu koji želi zaraditi nešto novaca.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Jessica Alba Nancy Callahan
Devon Aoki Miho
Alexis Bledel Becky
Powers Boothe Senator Roark
Cara D. Briggs Hearing Panel Person
Jude Ciccolella Liebowitz
Jeffrey J. Dashnaw Motorcycle Cop
Rosario Dawson Gail
Jesse De Luna Corporal Rivera
Benicio Del Toro Jackie Boy
  Recenzija

„Sin City“ film je temeljen na stripovima Franka Millera. Za one koji ne znaju, on je također zaslužan za novog, mračnijeg Batmana i Daredevila, a njegov stil zrači film noirom i realističnim pristupom.

Sam grad Sin City je kao mračna strana New Yorka puta sto. To je veoma mračno i strašno mjesto, gdje je pošteni policajac ugrožena vrsta, prostitutke vladaju dijelom grada, a visoko pozicionirani svećenici i političari su male bebe prema Saddamu Huseinu. Film je zapravo neka vrsta trilogije, pošto slijedi priču tri različita lika – Marva (Mickey Rourke), Johna Hartigana (Bruce Willis) i Dwighta (Clive Owen). Te tri priče gotovo nikako nisu povezane, osim što se odvijaju u istom gradu, i svugdje prevladava korupcija onih na visokim pozicijama.

Film je sniman u crno-bijeloj tehnici, sa pojedinim bojama prikazanim tu i tamo – usne žene, njene oči, a ponekad i krv. Ponekad nije jasno zašto se u pojedinim scenama pojavljivala boja, a zašto pak u drugima ne. Na sličan način, morat ćete prihvatiti čudan način na koji glavni likovi prepričavaju svoje priče, koji kao da je izašao iz 1940. – možda će vam se na prvi mah učiniti da se radi o parodiji, jer je mnogo rečenica uistinu pretjerano. Također, voljeli bismo da su tri priče međusobno bile više povezane, ili da je fokus bio samo na jednoj od tri priče.

Što se tiče glumaca, svi su odlični, iako neke vjerojatno nećete moći prepoznati zbog količine šminke i prostetike koju imaju na sebi. Mickey Rourke pružio je super nastup u ulozi Marva, kao i Clive Owen u ulozi Dwighta i Bruce Willis u ulozi Hartigana, no posebno valja istaknuti Elijah Wooda koji je uistinu veoma sablasan i stravičan u ovom filmu. U konačnici, ako nemate problem sa ogromnom količinom nasilja i golotinje, sa umjetničke strane film je veoma kreaitvan i drugačiji, poput Picassa – neki ga jednostavno neće shvatiti, dok će ga drugi obožavati.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Kriminalistički Filmovi u kinima Akcije Horori Preporuke
Sortiraj