Menu

Miracles from Heaven (2016)

Mlada djevojka koja ima rijetku ali opasnu bolest doživljava čudesno ozdravljenje nakon strašne nesreće.

  Ocjena

 Miracles from Heaven
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 49min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Patricia Riggen

  Scenarij

Christy Beam
Randy Brown

  Produkcija

DeVon Franklin
Matthew Hirsch
T.D. Jakes
Joe Roth
Zack Roth
Derrick Williams

  Glazba

Carlo Siliotto

  Kinematografija

Checco Varese
  Sinopsis

Kada Chrity spozna da njena 10-godišnja kćerka Anna boluje od veoma rijetke i neizlječive bolesti, ona postane snažni advokat za liječenje svoje kćeri, te bjesomučno krene u potragu da pronađe nekakvo riješenje za njenu situaciju. Nakon što Anna doživi čudnovatu nesreću, tokom njenog spašavanja dešava se nevjerojatno čudo, koje će sve stručnjake svijeta ostaviti sa upitnicima iznad glave, dok će njena obitelj ponovno biti sretna, a zajednica ohrabrena nevjerojatnim raspletom događaja.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Jennifer Garner Christy Beam
Kylie Rogers Anna Beam
Martin Henderson Kevin Beam
Brighton Sharbino Abbie Beam
Courtney Fansler Adelynn Beam
Queen Latifah Angela
Eugenio Derbez Dr. Nurko
Kelly Collins Lintz Emmy
John Carroll Lynch Pastor Scott
Brandon Spink Billy Snyder
  Recenzija

Ispričan sa iskrenošću, srcem i fenomenalnim nastupom od strane Jennifer Garner, ovaj film svoj probelm nalazi u svojem melodramatičnom, manipulativnom i sirupovskom tretmanu. Temeljen na memoarima Christy Beam o njenoj mladoj kćeri i njenoj ozbiljnoj probavnoj bolesti, ovaj film ima priču kojoj nitko ne može poreći tragediju – to je situacija u kojoj se dijete razboli, te se muči sa time da dobije dijagnozu, a onda i da se izliječi, a njena obitelj sa svoje strane se pak muči sa plaćanjem medicinskih računa koji dolaze uz cijelu priču. No, ono što je najfascinantnije su oni neobjašnjivi trenuci koji dolaze nakon toga, te otvaraju prozor u jednu potpuno drugačiju stvarnost.

Od samog početka, redateljica Patricia Riggen („The 33“) pokazuje nam veliku vjeru i bliskost obitelji Beam. Garner glumi Christy, brižnu majku tri male djevojčice i ženu vojnog veterana (Martin Henderson), a cijela obitelj živi u Teksasu, zajedno sa psima, kravama i magarcem. Crkva je integralni dio njihovih života, te u jednoj ranoj sceni također upoznajemo i simpatičnog pastora Scotta (John Carroll Lynch), koji jasno kaže kako, iako vjera ne može biti kupljena niti viđena, ona je jedino pravo utočište u ljudskom životu. Oboljevanje mlade 10-godišnje Anne (Kylie Rogers) nastupa veoma brzo i naglo – bol, neugoda, doktori, testovi i zbunjenost. Svatko tko je ikada bio u stiuaciji da mjesecima čeka na neku pretragu poistovjetit će se sa mukama koju je Christy doživljavala kada je vidjela da se njena kćer nalazi na dnu liste za čekanje.

S druge strane, neki likovi jednostavno nisu odzvanjali iskrenošću – glavni primjer je doktor Nurko (Eugenio Derbez), kojem nikako nismo mogli vjerovati, bez obzira što je možda u stvarnosti uistinu uspio šarmirati svoje mlade pacijente. Mnogo efektivnija i emocionalno moćnija je scena u kojoj se Anna sprijatelji sa svojom bolničkom cimericom Haley (Hannah Alligood), dok je scena u crkvi koja uključuje Haleyjinog ateističnog oca novinara (Wayne Pere) jedan od najdirljivijih trenutaka u cijelom filmu. Queen Latifah donosi nešto vedrine u ulozi Angele, konobarice iz Bostona koja uzima slobodni dan kako bi se igrala turističkog vodiča, a i ostali sporedni likovi efektivno pridonose svojim ulogama.

Garner bez pogovora predvodi ovaj film, puna integriteta i humanosti, te joj je ovo jedna od najboljih uloga ikada. Naposlijetku, iako će se film nekim skepticima možda činiti kao glupasta i dosadna priča, oni koji su se bilo kada tokom svog života našli u sličnoj situaciji, a takvih je uistinu mnogo, zasigurno će se pronaći u ovom filmu i uspjeti u potpunosti osjetiti sve emocije koje on gledateljima želi prenijeti.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Biografije Komedije Romantični Sport
Sortiraj