Menu

Manolo: The Boy Who Made Shoes for Lizards (2017)

Portret Manoloa Blahnika, koji je po mnogim modnim ikonama proglašen najboljim postolarom 20. i 21. stoljeća.

  U kinima

  Ocjena

Manolo: The Boy Who Made Shoes for Lizards (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 29min

  Zemlja / jezik

UK / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Michael Roberts

  Produkcija

Louise Bray
James Cabourne
Bronwyn Cosgrave
Aoife Delany
Sergio Diaz
Zoe Loizou
Tiggy Maconochie
Anne Morrison
Gillian Mosely
Miles Osborn
Michael Roberts
Neil Zeiger

  Kinematografija

Nicola Daley
  Sinopsis

“Manolo” je dubinski portret legendarnog modnog dizajnera Manoloa Blahnika i načina na koji ga je njegova nevjerojatna posvećenost poslu dovela do toga da postane najpoznatiji svjetski luksuzni postolar, kojeg su generacijama obožavale zvijezde, stilisti i ostale ikone industrije. Odrastajući na Kanarima, Manolo je u početku radio cipele za guštere koje je pronašao u vrtu svoje obitelji. Nakon otvaranja svojeg prvog dućana 1973. u Londonu i stjecanja iskustva u modnim svjetovima Pariza i New Yorka, Manolo danas ima dućane u čak 20 zemalja i drži potpunu kontrolu nad svojim poslom, te i dalje kreira svaku cipelu vlastitim rukama.
  Trailer

  Glumac   Uloga
River Hawkins Young Manolo
Rick Kissack Older Manolo
Manolo Balhnik Manolo Balhnik
Gala Gordon Young Anjelica Huston
Isabeli Fontana Maid
Eva Herzigova Hot Voodoo Actress
Aki Omoshaybi Chic Boy
  Recenzija

Ne postoje ljepše visoke pete od onih koje pravi Manolo. One imaju svevremenski izgled, doimaju se zaigrano, fenomenalne su visine, a njihova vrtoglava cijena desecima godina držala ih je na samom vrhu modne scene. Postavši poznato ime u kućama diljem svijeta kroz serije poput “Sex and the City” i zahvaljujući celebrityjima koji su nosili njegove kreacije, Manolo Blahnik postao je jedan od najutjecajnijih postolara na svijetu. No, ovaj film bavi se njegovom privatnom stranom, koju mnogi njegovi obožavatelji možda i ne poznaju.

Film počinje na samom početku, te nam prikazuje kako je nastala Manolova ljubav prema cipelama. Odrastajući na Kanarima, on je radio cipele od čokoladnih omota za guštere koje je ulovio u vrtu svoje obitelji. Nakon toga vidimo kako se usudio otvoriti svoj prvi dućan u Londonu 1973. godine, te njegov debi u modnim prijestolnicama poput Pariza i New Yorka. Nakon svega toga film prikazuje kako danas Manolo ima dućane u 20 zemalja diljem svijeta, te je i dalje jednako kreativan kao i nekoć. Naravno, cipele i dalje radi vlastitim rukama, jer on uistinu obožava svoj posao.

Redatelju i dugogodišnjem modnom novinaru Michaelu Robertsu ovo je njegov prvi dugometražni film, te moramo priznati kako se uistinu dobro snašao. Miješajući rekreacije, animacije, arhivske snimke i nove intervjue sa Manolom, te brojnim zvijezdama poput Anne Wintour, Rihanne, Palome Picasso, Iman, Naomi Campbell, Ruperta Everetta, Karlie Kloss, Isaaca Mizrahi i Andre Leon Talley on je uspio stvoriti uistinu predivan dokumentarac pun ljubavi prema ovoj izvanrednoj osobi koja i sama gaji nevjerojatnu količinu ljubavi za ono čime se bavi u životu.

Svatko tko voli povijest mode bez sumnje će uživati u aspektima ovog filma. No, tu i tamo on se ipak malo doima kao da je nezgodno sklepan. Mnogo trenutaka izuzetno bi profitirali da su bili malo bolje uređeni. Ipak, definitivno ćete imati priliku naučiti mnogo toga o modi i Manolou, stoga ako je to nešto što vas zanima, nema razloga da mu ne pružite šansu. Ipak, ukoliko niste zainteresirani za tematiku, bolje bi bilo da ga zaobiđete.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Drame Romantični Najnoviji traileri Kriminalistički SF-ovi Avanture Fantazije
Sortiraj