Menu

Iron Sky (2012)

Nacisti su 1945. pobjegli na mračnu stranu Mjeseca i tamo sagradili bazu iz koje planiraju veliki napad na Zemlju 2018. godine.

  Ocjena

 Željezno nebo
(2012) on IMDb

  Trajanje

1h 33 min

  Zemlja / jezik

Finska, Njemačka, Australija / engleski, njemački

  Klasifikacija

  Redatelj

Timo Vuorensola

  Scenarij

Jarmo Puskala
Johanna Sinisalo
Michael Kalesniko
Timo Vuorensola

  Produkcija

Juergen Bloss
John Buckman
Michael Cowan
Oliver Damian
Yuki Iwamoto
Tero Kaukomaa
San Fu Maltha
Sean O’Kelly
Mark Overett
Jason Piette
Cathy Rodda
Michael Stricker
Samuli Torssonen

  Glazba

Laibach

  Kinematografija

Mika Orasmaa
  Sinopsis

U posljednjim trenucima Drugog svjetskog rata, tajni nacistički svemirski program uspio je izbjeći uništenje skrivajući se na mračnoj strani Mjeseca. Tokom 70 godina velike tajnosti, Nacisti su uspjeli sagraditi ogromnu svemirsku utvrdu sa armadom letećih tanjura. Kada američki astronaut James Washington (Christopher Kelly) svoj Lunar Lander parkira malo preblizu nacističke baze, Mjesečev Führer (Udo Kier) odluči da je došlo vrijeme da ponovno zauzmu Zemlju. Dva nacistička oficira, nemilosrdni Klaus Adler (Götz Otto) i idealistkinja Reante Richter (Julia Diezte), otputuju na Zemlju kako bi napravili pripreme za invaziju. Kada Mjesečeva nacistička UFO armada zatamni zemaljsko nebo, svaki muškarac, žena i država odjednom mijenjaju svoje prioritete.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Julia Dietze Renate Richter
Christopher Kirby James Washington
Götz Otto Klaus Adler
Udo Kier Wolfgang Kortzfleisch
Peta Sergeant Vivian Wagner
Stephanie Paul President of the United States
Tilo Prückner Doktor Richter
Michael Cullen Secretary of Defence
Kym Jackson Officer McLennan
Ben Siemer Sanders
  Recenzija

U jednom trenutku ovog stoljeća, odjednom je postalo normalno, pa čak i poželjno, da se Europa i Njemačka ismijavaju Nacistima. Imali smo filmove sa zombi Nacistima (Dead Snow), a sada su tu i svemirski Nacisti. „Iron Sky“ dijelom je financiran od donacija, a koprodukcija je između Finske, Njemačke i Australije, te je premijeru doživio na Berlinskom filmskom festivalu.

Za film sa budžetom od skromnih 10 milijuna dolara, produkcijske vrijednosti izgledaju zaista fenomenalno, a pogotovo Nacistička baza na Mjesecu. Vizualno, ovaj film, režiran od strane pjevača heavy metala Timo Vuorensola, nikad ne posustaje, sa ogromnim zeppelinima koji lete po svemiru i iz sebe izbacuju Naciste na Zemlju. Glumci u filmu također su veoma dobri, te očito uživaju u mogućnosti da se ismijavaju tabu temi.

Nažalost, usprkos svemu tome, film postaje nešto lošiji kada se nacistička vojska napokon spusti na planetu Zemlju, gdje se odjednom gubi fokus. Postoji nekoliko Zemljanih fora, no sami Nacisti gube određenu dozu humora kada dođe do okršaja dviju snaga, kao da je piscima lagano ponestalo ideja. No, unatoč tim problemima, „Iron Sky“ je veoma zabavan film, iako pomalo nespretan u svojoj egzekuciji.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Romantični SF-ovi Akcije Drame Avanture Fantazije
Sortiraj