Menu

The Hitman’s Bodyguard (2017)

Najbolji tjelohranitelj na svijetu dobiva novog klijenta – čovjeka koji mora svjedočiti na Međunarodnom sudu pravde.

  U kinima

Hrvatska31.08.2017.
Bosna i Hercegovina31.08.2017.
Srbija31.08.2017.

  Ocjena

The Hitman's Bodyguard (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 58min

  Zemlja / jezik

SAD, Kina, Bugarska, Nizozemska / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Patrick Hughes

  Scenarij

Tom O’Connor

  Produkcija

Mark Birmingham
Jason Bloom
Christa Campbell
William Paul Clark
Boaz Davidson
Marcel de Block
Tom de Mol
Valentin Dimitrov
Scott Einbinder
David Ellison
Mark Gill
Dana Goldberg
Jeffrey Greenstein
Lati Grobman
Samuel Hadida
Victor Hadida
Veselin Karadjov
Avi Lerner
Yariv Lerner
Jing Chris Liu
Peter Mechkoff
Matthew Milam
Matthew O’Toole
Christine Otal
Willem Pruijssers
Lonnie Ramati
Suzie Shearer
Tom Sulkowski
John Thompson
Berry van Zwieten
Les Weldon

  Glazba

Atli Orvarsson

  Kinematografija

Jules O’Loughlin
  Sinopsis

Najbolji tjelohranitelj na cijelom svijetu (Ryan Reynolds) dobiva zadatak čuvati život svog smrtnog neprijatelja, jednog od najpoznatijih svjetskih ubojica (Samuel L. Jackson). Neumorni tjelohranitelj i manipulativni ubojica godinama su se sukobljavali, a sada moraju zajedno provesti čitava 24 sata. Tokom njihove lude i urnebesne avanture od Engleske do Haaga, oni će se morati suočiti sa ludim automobilskim potjerama, eskapadama na brodovima, te orkutnim istočnoeuropskim diktatorom (Gary Oldman) koji želi krv. Uz sve to ludilo tu je i Salma Hayek u ulozi Jacksove jednako notorne supruge.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Elodie Yung Amelia Roussel
Ryan Reynolds Michael Bryce
Tsuwayuki Saotome Kurosawa
Roy Hill Helicopter Pilot
Richard E. Grant Seifert
Gary Oldman Vladislav Dukhovich
Rod Hallett Professor Asimov
Yuri Kolokolnikov Ivan
Nadia Konakchieva Mrs. Asimov
Valentin Stojanov Petr Asimov Jr.
  Recenzija

Kada bi “Deadpool” bio preinačen u komediju o dvojici kompića, dobili bismo nešto veoma slično ovom filmu – a to nipošto nije loša stvar. Sa kompaktnim scenarijem i zdravom dozom zajedljivog humora, redatelj Patrick Hughes (“The Expendables 3”) izgleda je pokupio najbolje elemente iz Reynoldsovog hit superjunačkog filma, te je u njega ubacio duhovit humor, mnoštvo akcijskih scena i odličnu kemiju između dva protagonista.

Glumeći opakog plaćenog ubojicu koji gaji ljubav prema svojoj ženi koja stalno baca uvrede, Samuel L. Jackson stvorio je impozantnog, ali i simpatičnog lika u Dariusu Kincaidu. Reynolds je njegov partner, Michael Bryce, tip koji sve mora držati pod kontrolom, no iako je većinu svog života proveo kao tjelohranitelj za visokoprofilne mete, i dalje se boji rizika. Jureći kroz vrtlog gradova u koreografiranim automobilskim potjerama – London, bjelorusko selo, Haag, Manchester, Amsterdam – ovaj duo savršeno glumi svoje uloge, sa kemijom koja je ponekad totalno savršena, a često veoma smiješna.

Slabiji trenuci filma pojavljuju se kada se redatelj malo previše krene oslanjati na plitke klišeje. Hughesov pokušava potegnuti neka pitanja o moralnosti – je li više zao onaj koji ubija negativce, ili onaj koji ih štiti? Ovo Jacksonovo pitanje u sredini filma zaslužuje se ili više razraditi ili potpuno izbaciti iz filma. Osim toga, neki poznati elementi akcijskih filmova – istočnoeuropski negativac (Gary Oldman) i vrijeme koje otkucava, nisu dovoljno dobro počašćeni suhim humorom kao i ostale sofisticirane šale u filmu. I posljednje – neke akcijske scene ipak se doimaju kao već sto puta viđene.

Unatoč tome, “The Hitman’s Bodyguard” je visokooktanska pompa koja u sebi sadrži sve ono potrebno za dobru zabavu – mnoštvo eksplozija, visokobrzinske potjere, te odličnu glumu. Naravno, valja pridati zasluge i Salmi Hayek, koja je svojom Soniom, Dariusovom ženom, donijela odlični začin ovom filmu. Naravno, ovdje se ne radi o nekoj velebnoj umjetnosti, no definitivno je riječ o ljetnom filmu koji će bez problema zabaviti gledatelje svih dobnih skupina.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Trileri Kriminalistički Komedije Avanture Animirani Drame Sinkronizirani crtići
Sortiraj