Menu

Looper (2012)

U godini 2074., kada se mafija želi riješiti neke osobe, metu pošalju 30 godina u prošlost gdje je čeka unajmljeni ubojica. Jedan od tih unajmljenih ubojica je i naš glavni lik Joe koji jednoga dana skuži kako je i on sam poslan iz budućnosti kako bi ubio sam sebe…

  Ocjena

 Looper
(2012) on IMDb

  Trajanje

1h 59 min

  Zemlja / jezik

SAD, Kina / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Rian Johnson

  Scenarij

Rian Johnson

  Produkcija

Ram Bergman
Christopher C. Chen
Ningning Fu
Julie Goldstein
Joseph Gordon-Levitt
Douglas Hansen
Dan Mintz
Eleanor Nett
David Pomier
Peter Schlessel
Lucas Smith
James D. Stern
Bing Wu
Wen-ge Xiao

  Glazba

Nathan Johnson

  Kinematografija

Steve Yedlin
  Sinopsis

U u ovom futurističkom filmu, putovanje kroz vrijeme je izmišljeno – no ilegalno je i dostupno samo na crnom tržištu. Kada se mafijaši žele nekoga riješiti, oni pošalju svoju metu 30 godina u prošlost, gdje ih ubija „looper“ poput Joea (Joseph Gordon-Levitt), plaćenog ubojice u prošlosti. Joe postaje sve bogatiji i život mu se čini dobar, sve dok mafija jednog dana ne odluči poslati njegovo buduće ja (Bruce Willis) u prošlost da ga ubiju.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Joseph Gordon-Levitt Joe
Bruce Willis Old Joe
Emily Blunt Sara
Paul Dano Seth
Noah Segan Kid Blue
Piper Perabo Suzie
Jeff Daniels Abe
Pierce Gagnon Cid
Qing Xu Old Joe's Wife
Tracie Thoms Beatrix
  Recenzija

Looper je prilično dobar sci-fi triler o putovanju kroz vrijeme, telekinezi i ljudskim slabostima. Ima nekoliko loših detalja koji su tipični za redatelja Riana Johnsona, no unatoč tome je uzbudljiva, pametna priča koja nadilazi svoj žanr.

Film o putovanju kroz vrijeme bio bi dovoljno dobar za bilo kojeg sci-fi obožavatelja, no „Looper“ se uz to dodatno fokusira na pričanje napete, ljudske priče umjesto na vremenske paradokse. Johnson je dao dovoljno energije kako bi osmislio svijet, no nije se previše zamarazo sitničavim detaljima, niti mozgalicama koje bi zadivile naše mozgove. Njemu je putovanje kroz vrijeme i telekineza samo podloga za genijalnu priču o mnogo većim stvarima.

Bruce Willis je tipično dobar u ulozi akcijskog junaka, no ovoga puta nadmašio ga je Joseph Gordon-Levitt, koji je pružio fenomenalan nastup. Uz pomoć šminke, on je pokupio govor i manire Brucea Willis do gotovo nevjerojatne mjere. U svakom trenutku filma gledatelji će moći vjerovati da su njih dvojica jedna te ista osoba iz različitih vremenskih perioda.

Ovaj film uistinu je prava stvar – inteligentan, zabavan, smiješan i napet film koji je uz sve to i sci-fi, no nikako nije ograničen samo na ljude koji vole taj žanr. Svatko tko cijeni dobru fikciju, znanstvenu ili drugačiju, naći će mnogo toga u čemu će moći uživati u ovom filmu koji služi kao dokaz da je Rian Johnson jedan od najboljih novih redatelja u SAD-u.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Drame Kriminalistički SF-ovi Komedije Avanture
Sortiraj