Menu

Leatherface (2017)

Mladi Leatherface bježi iz mentalne bolnice zahedno sa tri druga pacijenta, te otimaju mladu medicinsku sestru i odvode ju na pakleno putovanje.

  U kinima

  Ocjena

Leatherface (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 30min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Alexandre Bustillo
Julien Maury

  Scenarij

Kim Henkel
Tobe Hooper
Seth M. Sherwood

  Produkcija

Christa Campbell
Boaz Davidson
Mark Gill
Kevin Greutert
Lati Grobman
Kim Henkel
Tobe Hooper
Robert Kuhn
Avi Lerner
John Lussenhop
Carl Mazzocone
Elena Melamed
Scott Milam
Beth Bruckner O’Brien
Lonnie Ramati
Trevor Short
John Thompson
Les Weldon

  Glazba

John Frizzell

  Kinematografija

Antoine Sanier
  Sinopsis

U Texasu, godinama prije događaja iz prvog filma, “Teksaški masakr motornom pilom”, tokom ranih dana notorne obitelji Sawyer, njihovo najmlađe dijete biva poslano u mentalnu bolnicu nakon sumnjivog događaja u kojem šerifova kćer biva ubijena. Deset godina kasnije, mladi Sawyer bježi iz bolnice zajedno sa tri druga pacijenta, te otima mladu medicinsku sestru. I dok su mu za petama policajci, zajedno sa pomahnitalim šerifom koji želi osvetiti smrt svoje kćeri, Sawyer polako pada u sve veće ludilo i s vremenom postaje čudovište poznatije po imenu Leatherface.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Finn Jones Deputy Sorrel
Stephen Dorff Texas Ranger Hal Hartman
Nicole Andrews Tammy
Lili Taylor Verna Sawyer
Vanessa Grasse Lizzy
Sam Strike Jackson
Sam Coleman Bud
Jessica Madsen Clarice
Boris Kabachiev Young Jed
James Bloor Ike
  Recenzija

Veoma je teško napraviti nastavak gotovo savršenog filma – a to je upravo razlog zašto su tri nastavka Hooperovog “Texas Chainsaw Massacrea”, a bogami i dva daljnja nastavka Marcusa Nispela, svi bili sve manje i manje uspješni. No, “Leatherface” je drugačiji. On je ne samo prethodnik – to je ipak bio i “The Beginning” iz 2006.g. – nego je i prethodnik originalnog Hooperovog filma, koji se odvija čak nekoliko desetljeća prije originala.

Dva su faktora koja ovaj film održavaju zanimljivim. Prvi je taj što su redatelji Alexandre Bustillo i Julien Maury, koji su već zajedno radili na filmovima poput “Inside”, “Livid” i “Among the Living”, te su u njima već pokazali svoju raznovrsnost i upoznatost sa žanrom te njegovim limitima i povijesti. Oni u ovom filmu uistinu pokazuju veliku količinu ljubavi prema žanru, te prema starim elementima prvog filma koji su bili ono po čemu su ga mnogi zapamtili.

Drugi faktor je taj da, u ovoj priči o adolescentskom putovanju, koja se ponekad doima kao ekstremna verzija “Badlandsa”, svi pacijenti Gormana imaju potpuno nova imena. To znači da, iako pretpostavljamo da je jedan od tri odbjegla muškarca zapravo Jed, nikada nam nije jasno koji od te trojice je zapravo on. A pošto sva trojica rade prilično odvratne stvari, film postaje jedna velika misterija, dok gledatelji pokušavaju dokučiti koji od njih će naposlijetku biti taj koji će na sebe staviti masku i postati pravi obiteljski krvolok.

Ta dva faktora veoma su pametan način da se filmu osigura dovoljna doza misterije i uzbuđenja, a na neki način imamo i faktor tragedije kada konačno otkrijemo tko postane Leatherface. Odgovori na pitanja gledatelja naravno neće biti ugodni, niti im je to namjera, te bivaju otkriveni u situacijama u kojima gotovo možete namirisati znoj i trulost. No, upravo zbog tih mnogih, odvratnih scena, ovaj film se ipak nije uspio do kraja približiti originalu u kojem je mnogo toga bilo neeksplicitno. U konačnici, Maury i Bustillo uspjeli su napraviti najbolji nastavak serijala, te mu vratiti poštovanje koje i zaslužuje. No, nemojte očekivati da će vam bilo što, uključujući i ovaj film, nadmašiti original.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Romantični Horori Kriminalistički Akcije
Sortiraj