Menu

Killing Them Softly (2012)

Jackie Cogan je policajac koji je unajmljen da uspostavi mir nakon što su 3 glupa lopova pokrali casina lokalnih kriminalaca te samim time ugrozili i cijelu podzemnu ekonomiju.

  Ocjena

 Killing Them Softly
(2012) on IMDb

  Trajanje

1h 37 min

  Zemlja / jezik

SAD / Engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Andrew Dominik

  Scenarij

Andrew Dominik
George V. Higgins

  Produkcija

Matthew Budman
Marc Butan
Megan Ellison
Will French
Dede Gardner
Bill Johnson
Anthony Katagas
Brad Pitt
Stephen Roberts
Scott Robertson
Douglas Saylor Jr.
Paula Mae Schwartz
Roger Schwartz
Steve Schwartz
Jim Seibel
Adi Shankar
Spencer Silna

  Kinematografija

Greig Fraser
  Sinopsis

Kada poznati lopov Johnny Amato (Vincent Curatola) smisli plan kako opljačkati igru karata koju vodi mafijaš Markie (Ray Liotta), on odabere nepoznatog pljačkaša Frankieja (Scoot McNairy) da obavi taj posao. Frankie odabere manje nego idealnog partnera (Ben Mendelsohn) kako bi mu pomogao, no usprkos svojoj kombiniranoj nesposobnosti, njih dvojica uspiju pobjeći sa mafijinim novcem. U znak pobune, Markiejevi šefovi zaposle likvidatora Jackieja Cogana (Brad Pitt) da se riješi odgovornih.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Brad Pitt Jackie
Scoot McNairy Frankie
Ben Mendelsohn Russell
James Gandolfini Mickey
Richard Jenkins Driver
Vincent Curatola Johnny Amato
Ray Liotta Markie Trattman
Trevor Long Steve Caprio
Max Casella Barry Caprio
Sam Shepard Dillon
  Recenzija

Ovaj film je mnogo više od onoga što imate prilike vidjeti u traileru – ljutito, glasno pismo političarima koji nisu tako daleko od izgubljenih kriminalaca koje gledamo u ovoj priči. Film će definitivno podijeliti publiku – Dominikov otvoreni pristup očito nije za svakoga. Možda nije suptilan, no ovo je film koji definitivno barata ekstremima – od nasilja, komedije, do karakterizacija likova.

Dok se redateljev prošli film „The Assassination of Jesse James“ oslanjao na melankolične vizuale i tišinu kako bi komunicirao sa gledateljima, „Killing them Softly“ na sav glas komunicira svoje poruke i teme, uz pomoć segmenata iz vijesti, te odličnog konačnog govora koji nam daje Pittov lik Jackie Cogan, a kojeg bi teško mogao prenijeti bilo koji drugi glumac. Priča ovog filma zasigurno nije nešto sasvim novo. Plaćeni ubojica koji ima grižnju savjesti? To smo vidjeli već mnogo puta. No Dominik u to ubacuje toliku količinu energije da se ideja uopće ne čini zastarjelom, a pogon priči je u potpunosti realizirana, agresivna atmosfera.

Svijet ovog filma zna biti prilično neugodan. Scene konzumiranja droge su dosadne, dok je ideja sa likovima koji idu na vožnju po državi stvarno smiješna, no istovremeno i odvratna, a većina nasilja u filmu je nepotrebno brutalna. U filmu ima jako malo prostora za lijepe stvari, stoga kada redatelj uspije naći prostora za njih, one predstavljaju velik odušak.

Ono što će gledatelji najviše voljeti su odlični dijalog likova i gluma. Bradd Pitt, Ray Liotta, James Gandolfini, Richard Jenkins i ostali, uistinu su glatko odradili svoj posao te je njihov dijalog uvijek pametan i progresivan. Stoga, ako vam se redateljeva priča i čini malo previše politiriana, ima tu i drugih stvari koje bi vam se mogle svidjeti u filmu. A onima kojima se dopadne njegova prikrivena poruka, ovo će definitivno biti odlična, zabavna i uzbudljiva krimi priča.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Kriminalistički Filmovi u kinima Akcije Avanture Serije Animirani
Sortiraj