Menu

Killing Season (2013)

Priča o dva veterana bosanskog rata, jedan Amerikanac, drugi Srbin te tenzije među njima nakon što jedan od njih otkrije svoje prave namjere.

  Ocjena

 Killing Season
(2013) on IMDb

  Trajanje

1h 31 min

  Zemlja / jezik

SAD, Belgija, Bugarska / engleski, srpski

  Klasifikacija

  Redatelj

Mark Steven Johnson

  Scenarij

Evan Daugherty

  Produkcija

Paul Breuls
Ed Cathell III
Boaz Davidson
Danny Dimbort
Anson Downes
Linda Favila
Veronique Huyghebaert
Avi Lerner
Danny Lerner
Anthony Rhulen
Guy Tannahill
John Thompson
Emelie Vervecken
Jake Wagner

  Glazba

Christopher Young

  Kinematografija

Peter Menzies Jr.
  Sinopsis

1995.g. skupina UN-a ubije srpske vojnike. U sadašjnosti, u Beogradu, Srbin Emil Kovač koji je preživio egzekuciju osamnaest godina prije, dobiva informaciju o svom ubojici Benjaminu Fordu, te otputuje u Apalače, gdje Benjamin živi sam, kako bi se osvetio. Emil upozna Benjamina, te njihova igra mačke i miša započinje.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Robert De Niro Benjamin Ford
John Travolta Emil Kovac
Milo Ventimiglia Chris Ford
Elizabeth Olin Sarah Ford
Diana Lyubenova Elena
Kalin Sarmenov Serbian
Stefan Shterev Bar Customer
Joseph Oliveira Serbian soldier
  Recenzija

Ovaj film može se rezimirati veoma lako – usporen početak, prilično dobra sredina i nešto razočaravajuće posljednje minute. Premisa filma zvuči prilično dobro i interesantno – a postaje mnogo interesantnije kada znamo da su glavni glumci Robert de Niro i John Travolta, koji do sada nikada nisu glumili zajedno. Iako film nije loš, jasno je da će neki ljudi biti razočarani njime. Premisa je imala mnogo više potencijala, a i više se očekivalo od filma u kojem glume ova dva vrhunska glumca.

Nažalost, najgora stvar u vezi filma je što je preplitak. Bilo je tu mnogo mogućnosti da postane psihološko ili dramatično zanimljiv, no nikada se nije na to odlučio, ili barem nikada nije uspio to realizirati. Teško je reći što je tome uzrok, pošto su svi potrebni sastojci bili prisutni. Možda zbog toga što film jednostavno nikada nije dovoljno balansiran. Početak filma je nepotrebno spor, te mu treba previše vremena da nas upozna sa situacijom i likovima, iako nam cijelo vrijeme ne govori baš mnogo. Likovi nikada nisu do kraja razvijeni, pošto filmu nedostaje prava vrsta emocije i drame. Nikada se nećete moći poistovjetiti sa ovim likovima i njihovim motivacijama, još više zbog toga jer je teško odlučiti tko je od njih dobar, a tko loš.

Istovremeno, to je i najbolja stvar ovog filma. Umjesto da bude jedan od onih filmova gdje jedan lik lovi drugoga, u ovom filmu oba lika love jedan drugoga. I da, kada napokon krene igra lova, ovaj film postaje prilično zabavan i zanimljiv za gledanje. Akcijski je prilično efektivan za pogledati, nešto kao „First Blood“, no ipak bez težine koju taj film posjeduje. Također, mnogi će vjerojatno zamjerati Travoltinom naglasku i nastupu u ovom filmu, no istini na volju ovo nije uopće loš nastup s njegove strane. Naglasak će smetati samo zato što znamo da je to John Travolta koga gledamo, a ne pravi Srbin.

Za film koji ima samo dva lika, prilično je dobar, bez obzira na nešto sporiji početak, te nikada ne postaje dosadan, a također se uopće ne ponavlja. Uz to, posjeduje veoma dobru akciju i naravno, glumu. No, ako želite nešto sa više substance i dubine, ovaj film vam to neće pružiti.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Kriminalistički Filmovi u kinima Akcije Avanture Serije Animirani Horori Fantazije SF-ovi
Sortiraj