Menu

Kill Bill: Vol. 2 (2004)

Ubojita mladenka se vratila, te i dalje nastavlja svoj osvetnički pohod nad svojim bivšim šefom Billom…

  Ocjena

 Kill Bill: Vol. 2
(2004) on IMDb

  Trajanje

2h 17min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Quentin Tarantino

  Scenarij

Quentin Tarantino
Uma Thurman

  Produkcija

Lawrence Bender
Yingchun Fang
Koko Maeda
Dede Nickerson
Kwame Parker
Erica Steinberg
E. Bennett Walsh
Bob Weinstein
Harvey Weinstein

  Glazba

Robert Rodriguez

  Kinematografija

Robert Richardson
  Sinopsis

Ubojita mladenka se vratila, te i dalje nastavlja svoj osvetnički pohod nad svojim bivšim šefom Billom, ovoga puta ciljajući na Billovog mlađeg brata Budda i Elle Driver, jedine preživjele iz skupine ubojica koji su ju izdali prije četiri godine. Sve to dovodi do velikog konačnog okršaja sa Billom, mladenkinim bivšim učiteljem i čovjekom koji je naredio njeno smaknuće!
  Trailer

  Glumac   Uloga
Vivica A. Fox Vernita Green
Ambrosia Kelley Nikki
Michael Parks Earl McGraw
James Parks Edgar McGraw
Jonathan Loughran Trucker
Uma Thurman Beatrix Kiddo
Samuel L. Jackson Rufus
Lucy Liu O-Ren Ishii
David Carradine Bill
Michael Bowen Buck
  Recenzija

Gledajući film Quentina Tarantina, čovjek ostane zapanjen točnošću dijaloga koji je napisan. Nema tu bespotrebnih linija, niti potraćenog vremena. Dobivate osjećaj kao da je sve što likovi izgovaraju točno onako kako je Tarantino napisao, bez imalo improvizacije. U odnosu na druge filmove, to je snažan kontrast, te je očito kako je dijalog veoma pomno napisan i ključni dio samog filma.

I u ovom nastavku „Kill Billa“, riječi su i dalje glavni sastojak, dok su pomoćni sastojci također već dobro poznati za Tarantina – nasilje, perverzni humor, te uistinu nevjerojatni vizualni stil. Gledajući ovaj film osjećate se kao da slušate simfoniju. Jasno vam je da je svaki dio, čak i onaj najsitniji, umetnut namjerno i sa mnogo promišljanja o tome kako se on uklapa u konačni proizvod.

Uma Thurman i dalje je naša hrabra heroina, koja se ovog puta bori protiv Billovog brata Budda, zatim Elle Driver, te naposlijetku i protiv samog Billa. No, njen put do svoje konačne osvete neće proći bez mnogo poteškoća i ozljeda. No, uz Umu, tu je i odlična Daryl Hannah, koja glumi Elle, a borba između njih dvije je jedna od najboljih filmskih borbi ikad napravljenih, te zasigurno najbolji dio ovog filma.

Sve u svemu, ovo je definitivno jedan od najboljih filmova ikada snimljenih. Očito je da je velika pažnja posvećena svakom, pa i onom najsitnijem detalju, glumačka ekipa je odlična, a akcijske scene vrhunsko koreografirane. Ako vas ne smeta Tarantinovo uobičajeno nasilje i psovke, nipošto ne smijete propustiti pogledati ovaj vrhunski primjer kinematografije.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije SF-ovi Avanture Trileri Horori Fantazije
Sortiraj