Menu

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

Uz nostalgičnu pozadinsku glazbu, ovaj film nastavlja avanturu ekipe iz prvog filma dok pokušavaju razjasniti misterij očinstva Petera Quilla.

  U kinima

Hrvatska04.05.2017.
Bosna i Hercegovina04.05.2017.
Srbija04.05.2017.

  Ocjena

 Guardians of the Galaxy Vol. 2
(2017) on IMDb

  Trajanje

2h 15min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

James Gunn

  Scenarij

James Gunn
Dan Abnett
Andy Lanning
Steven Englehart
Steve Gan
Jim Starline
Stan Lee
Larry Lieber
Jack Kirby
Bill Mantlo
Keith Giffen

  Produkcija

Victoria Alonso
Louis D’Esposito
Kevin Feige
David J. Grand
Simon Hatt
Nikolas Korda
Stan Lee
Jonathan Schwartz
Lars P. Winther

  Glazba

Tyler Bates

  Kinematografija

Henry Braham
  Sinopsis

Uz pozadinsku glazbu “Nostalgičnog mixa 2”, Marvelov novi nastavak “Guardians of the Galaxy” nastavlja sa avanturama ekipe iz prvog dijela, dok putuju po prostranstvima galaksije. Oni se ovoga puta moraju izboriti kako bi održali svoju novonastalu obitelj na okupu, dok otkrivaju misterije koji se kriju iza Peterovog očinstva. Stari neprijatelji postat će važni saveznici, a neki od likova koji su gledateljima bili najomiljeniji doći će u pomoć našim junacima, dok se Marvelov univerzum sve više i više širi.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Chris Pratt Peter Quill
Zoe Saldana Gamora
Dave Bautista Drax
Vin Diesel Baby Groot
Bradley Cooper Rocket
Michael Rooker Yondu
Karen Gillan Nebula
Pom Klementieff Mantis
Sylvester Stallone Stakar Ogord
Kurt Russell Ego
  Recenzija

Za one redatelje koji su pozvani da budu dio Marvelovog džinovskog sustava, najbolja ideja uvijek je bila popeglati neke poznate ideje iz prošlosti, te ih prezentirati kao nešto sasvim novo. Ili kako je to Lucas obožavao govoriti “Pogledajte ih ponovno po prvi put.” James Gunnova najnovija kontribucija ovoj meti jest “Guardians of the Galaxy vol. 2”, koji bez imalo srama nosi svoje reference na sebi. No, iako će veoma rado pokazati da je nastao pod utjecajem “Knightridera”, “Cheersa” i “Mary Poppins”, začudo je prilično sramežljiv kada je riječ o njegovom pravom uzoru, “The Empire Strikes Back”.

Gunnova priča toliko je očito pokupljena iz drugog nastavka “Ratova zvijezda”, da ćete svi moći vidjeti kako su se njegovi kotačići okretali prilikom pisanja scenarija. Usredotočen na odnos između Petera Quilla i njegovog odstranjenog oca, koji je pukim slučajem i glavni negativac koji posjeduje nevjerojatnu mističnu energiju, te želi osvojiti galaksiju, ovaj film potpuno očito kopira svaku scenu Kershnerovog filma sa hladnom efikasnošću pravog plagijatora. Da na zimu ne dolazi pravi remake “Imperija”, ovaj film definitivno bi bio naša topla preporuka, ukoliko želite pogledati tako nešto.

No, “Imperij” je ipak bio veoma kvalitetno strukturiran film koji je uvijek svojim glavnim likovima pružio mnogo toga što bi mogli raditi. Za razliku od njega, “Guardians 2” je prenatrpan i prenefokusiran, a Gunn se cijelo vrijeme muči da ispriča svoju priču, dok istovremeno pokušava prezentirati sve najnovije i najmodernije tehnologije u kompjuterskoj animaciji i pružiti gledateljima spektakl kojeg će pamtiti još dugo vremena. To je velika šteta, pošto se ispod svega toga smeća daje naslutiti nešto veoma kvalitetno i dobro promišljeno, a imamo i nekoliko scena čiste ironije – točnije Kurt Russellovo potpuno nepotrebno smještanje bombe u mozak Quillove majke.

U konačnici, “Guardians 2” propustio je priliku svojim likovima dodati bitnu dubinu i karakterizaciju, a umjesto toga pokušao ih je povezati sa potpuno nebitnim podpričama (Chris Pratt nema gotovo ništa drugo za raditi tokom više od polovine filma, a on je glavni glumac), te mu nedostaje hrabrosti da svoje uvrnute ideje gurne u svjetlo pozornice i od njih napravi nešto kvatitetno. Kurt Rusell u ulozi Egoa uspio je vlastoručno spasiti film, jer se uistinu jako dobro snašao u toj ulozi. No čak i njegov lik na kraju ispada jednodimenzionalan zlikavac kojeg jednostavno trebamo uništiti. Postavlja se pitanje hoće li Marvel ikada dozvoliti umjetnicima da naprave nešto što uistinu žele, ili će se konstantno pridržavati svoje formule, koja će prije ili poslije biti odbačena od strane publike.

Uskoro…

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije SF-ovi Avanture Fantazije Komedije Drame Romantični
Sortiraj