Menu

Kill Bill: Vol. 1

Plaćeni ubojice nasilno upadaju u malu kapelicu u kojoj se održava proba vjenčanja. Mladenka se nakon četiri godine probudi iz kome te žudi za osvetom.

  Ocjena

 Kill Bill: Vol. 1
(2003) on IMDb

  Trajanje

1h 51 min

  Zemlja / jezik

SAD / Engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Quentin Tarantino

  Scenarij

Quentin Tarantino
Uma Thurman

  Produkcija

Lawrence Bender
Mitsuhisa Ishikawa
Koko Maeda
Katsuji Morishita
Dede Nickerson
Kwame Parker
Erica Steinberg
E. Bennett Walsh
Bob Weinstein
Harvey Weinstein

  Glazba

RZA

  Kinematografija

Robert Richardson
  Sinopsis

„The Bride“ je bila najsmtonosnija ubojica organizacije zvane „Deadly Viper“, sve dok jednog dana nije odlučila napustiti svoj posao, stvoriti novi identitet i udati se. No, na dan njenog vjenčanja, njeni stari „prijatelji“ uspjeli su ju pronaći i pobiti sve uzvanike, dok joj je njen bivši šef Bill dao metak u čelo koji ju je smjestio u komu. Sada, nakon četiri godine, ona se probudila iz kome te žudi za osvetom.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Uma Thurman The Bride
Lucy Liu O-Ren Ishii
Vivica A. Fox Vernita Green
Daryl Hannah Elle Driver
David Carradine Bill
Michael Madsen Budd
Julie Dreyfus Sofie Fatale
Chiaki Kuriyama Gogo Yubari
Shin'ichi Chiba Hattori Hanzo
Chia-Hui Liu Johnny Mo
  Recenzija

Jedino što je veće od ljubavi Quentina Tarantina prema filmovima jest njegova ljubav prema nasilju. Ovaj film je pomalo jedno, a pomalo drugo – prava sljubljenost ekstravagantnosti i krvi. Inspiriran borilačkim filmovima 1970-ih, ovaj film je priča o osveti. No, dok su prijašnji Tarantinovi filmovi, osobito „Pulp Fiction“, bili više fokusirani na priču, „Kill Bill“ je puno više fokusiran na stil.

No, taj stil uistinu je vrhunski. Tarantino posvuda ubacuje krvave scene, što film čini toliko neozbiljnim da ga jednostavno morate doživjeti kao crtani film. Scene borbe odlično su koreografirane i ekspertno snimljene, a priča je dovoljno interesantna i poznata da će ju svi moći pratiti i u njoj uživati.

Ono što ovaj film čini nečim većim od običnog hommagea starim filmovima jest Tarantinova unikatna i entuzijastična kreativna vizija. Njegov smisao za humor i popularnu kulturu je uistinu snažan, a njegova sposobnost pričanja priče, čak i kada priča nije na prvom mjestu, je stvarno odlična. On zna kako napisati dobar dijalog, zna kada treba pustiti glazbenu podlogu, a kada je pak bolje imati scenu u tišini. Također zna i kada priča smije skakutati nekronološki, a kada mora teći linearno. Sve u svemu, definitivno zna kako napraviti veoma kvalitetne filmove.

Uma Thurman je prava ljepotica, a u ovom filmu također i veoma moćna. Ona uspješno prolazi kroz labirint filma, dijeleći usput velike količine fizičkog nasilja. Zajedno sa svojim kolegicama uspjela je napraviti jedan veliki ansambl moćnih žena, što nam je uvijek drago vidjeti. Naposlijetku, ovaj film defintivino će vam pružiti dva sata dobre zabave i akcije, naravno ako možete podnijeti prilično veliku količinu krvi koja je tipična za Tarantinove filmove.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije SF-ovi Avanture Fantazije Drame Trileri Kriminalistički Preporuke
Sortiraj