Menu

Kidnap (2017)

Majka otetog sina dati će sve od sebe kako bi ga vratila i dovela na sigurno.

  U kinima

Hrvatska14.09.2017.
Bosna i Hercegovina14.09.2017.

  Ocjena

Kidnap (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 35min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Luis Prieto

  Scenarij

Knate Lee

  Produkcija

Colin Bates
Halle Berry
Gregory Chou
Lorenzo di Bonaventura
David Dinerstein
Mike Drake
Elaine Goldsmith-Thomas
D.J. Gugenheim
Erik Howsam
Bill Johnson
Ara Keshishian
Knate Lee
Doris Pfardrescher
Jason Resnick
William Sadleir
Jim Seibel
Todd Trosclair
Joey Tufaro

  Glazba

Federico Jusid

  Kinematografija

Flavio Martínez Labiano
  Sinopsis

Jedno sasvim obično popodne u parku pretvara se u pravu noćnu moru za samohranu majku Karlu Dyson (Halle Berry) kada njen sin odjednom nestane. Bez mobitela, znajući da nema nimalo vremena za gubljenje i čekanje na policiju, Karla uskače u svoj automobil i kreće za otmičarima koji su oteli njenog sina. Ubrzo nakon toga slijedi neumorna i luda potjera u kojoj će Karla morati riskirati sve što ima kako bi vratila svog sina. U ovom napetom, akcijskom trileru redatelja Luisa Prieta, Karla je majka koja se jednostavno nema vremena zapitati koliko daleko je spremna ići kako bi svog sina vratila na sigurno.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Halle Berry Karla Dyson
Sage Correa Frankie
Chris McGinn Margo
Lew Temple Terry
Jason George David
Christopher Berry Bearded Man
Arron Shiver Bill
Kurtis Bedford Del
Carmella Riley Stephanie
Brice Fisher Tyler
  Recenzija

Četiri godine nakon što je Halle Berry glumila ženu koja je odlučila spasiti otetu Abigail Breslin u filmu “The Call”, njen novi film “Kidnap” ponovno ju stavlja u ulogu žene koja spašava oteto dijete – no, ovoga puta, stvari su osobne prirode. Mnogo bolji nego što bi se dalo naslutiti gledajući trailer, “Kidnap” je odlučan triler koji ima sve ono što je potrebno za dobrih, napetih sat i pol filmske zabave.

Halle Berry glumi Karlu Dyson, razvedenu konobaricu iz Louisiane koja se trenutno nalazi usred sudske bitke za skrb nad svojim 6-godišnjim sinom Frankiejem (Sage Correa). No, kada jednog popodneva u parku njen sin biva otet od strane nepoznatih otmičara, Karla se brže-bolje baca u potjeru za otmičarima, te svima dokazuje koliko su zapravo neke majke spremne daleko ići kada se radi o životu njihove djece.

Prvih 20-ak minuta filma Karla juri gusto-prometnom autocestom u potjeri za automobilom kojeg voze otmičari. Tokom ovog razdoblja nekako je za očekivati da će ovo biti film čija će se cijela radnja odvijati u brzoj potjeri, poput “Speeda” ili “Takena”. No, film tu i tamo zastane, a posebice nakon što otkrijemo da je riječ o zavjeri u stilu filmova iz 70-ih, kada naša junakinja napokon sustigne otmičare. No, čak i tada, redatelj Luis Prieto uspijeva održati nabrijani tempo filma dinamičnom akcijom koja je uistinu odlična za trajanje filma od sat i pol.

Sama priča filma možda je ipak nategnuta, no nije ništa više apsurdna nego “Taken” ili slični filmovi, a Karlu je uistinu gušt gledati. Ona je žena bez nekih posebnih vještina, no bez problema postaje prava ratnica na temelju čistih majčinskih instinkta. Berry je naravno fenomenalna u svojoj ulozi, iako joj scenarij nije olakšao zadatak, davajući joj malo previše monologa. Ipak, vjerujemo da će svi u publici bez problema moći navijati za Karlu, a to je ono što je najbitnije u ovakvim filmovima. Ukoliko tražite nešto nepretenciozno, nabrijano i napeto nakon dugog i toplog ljeta, ovaj film pružit će vam pravo osvježenje.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Romantični Horori Kriminalistički Akcije
Sortiraj