Menu

Inferno (2016)

Robert Langdon probudi se u talijanskoj bolnici sa amnezijom. Tamo se udružuje sa doktoricom Siennom Brooks, te njih dvoje zajedno putuju po Europi kako bi spriječili kobni globalni plan prije nego vrijeme istekne.

  Ocjena

 Inferno
(2016) on IMDb

  Trajanje

2h 1min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Ron Howard

  Scenarij

Dan Brown
David Koepp

  Produkcija

Dan Brown
William M. Connor
Anna Culp
Brian Grazer
Diloy Gülün
David B. Householter
Ron Howard
Ute Leonhardt
Ben Waisbren

  Glazba

Hand Zimmer

  Kinematografija

Salvatore Totino
  Sinopsis

Robert Langdon je u Italiji. On se budi sa izgubljenim sjećanjima, u bolnici gdje ga liječi doktorica Sienna Brooks. Odjednom ga netko pokuša ubiti, no uz pomoć doktorice, Langdon uspije pobjeći. Ubrzo saznaje da ga love opasni ljudi, a sve zbog navodne karte pakla koja je inspirirana samim Danteom. Bertrand Zobrist, milijarder koji vjeruje da je svijet prenapučen, želi počiniti masovno čišćenje populacije uz pomoć opasnog virusa. Langdon i njegova partnerica sada moraju otkriti Zobristov plan, te ga zaustaviti. No, kako bi to postigli, očekuje ih mnoštvo misterija i zagonetki, dok cijelo vrijeme pokušavaju sačuvati živu glavu.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Tom Hanks Robert Langdon
Felicity Jones Sienna Brooks
Omar Sy Christoph Bouchard
Irrfan Khan Harry Sims
Sidse Babett Knudsen Elizabeth Sinskey
Ben Foster Bertrand Zobrist
Ana Ularu Vayentha
Ida Darvish Marta Alvarez
Paolo Antonio Simioni Dr. Marconi
Fausto Maria Sciarappa Parker
  Recenzija

Ako ste jedan od gledatelja kojima su se svidjeli filmovi „The Da Vinci Code“ i „Angels & Demons“, ovaj film je kao stvoren za vas. Treći nastavak serijala, „Inferno“, sličan je svojim prethodnicima, iako možda ima ponešto manje zagonetki i manje akcije. Redatelj je ponovno Ron Howard, a priča je temeljena na romanu „Inferno“ autora Dana Browna.

Robert Langdon (Tom Hanks) budi se u jednoj bolnici u Firenci, blago ozlijeđen i sa gubitkom pamćenja. Uz pomoć dobroćudne doktorice Sienne Brooks (Felicity Jones), Langdon uspije pobjeći ubojici i pokušava shvatiti zašto je postao meta za atentat. To ga dovede do spoznaje da milijarder Bertrand Zobrist (Ben Foster) planira „spasiti“ svijet, tako da sa njega ukloni polovinu njegove ljudske populacije. Langdon i njegova partnerica uz pomoć misterioznih tragova sada moraju pokušati otkriti cjelokupni plan zlikavca i spasiti čovječanstvo prije nego vrijeme istekne i zemlja uistinu postane Danteov pakao.

Scenarij, napisan od strane Davida Koeppa (čestog suradnika Rona Howarda), ovog puta ponešto je manje inteligentan, kao da je filmska ekipa dobila žalbe od strane gledatelja da im je preteško slijediti sve zagonetke iz prethodnih dijelova. Nekoliko scena u filmu jasno pokazuju kako se gledateljima ovoga puta sve crta crno na bijelo, te više nema apsolutno nikakvih nedorečenih stvari ili pitanja. Ako ste jedan od gledatelja koji ne voli kada mu filmovi baš sve moraju objasniti, ovo bi vas moglo zasmetati, no nikako ne bismo rekli da je neki ključni problem koji bi umanjio vrijednost sveukupnog filma.

Ono što ovom filmu uistinu nedostaje jest srce. Robert Langdon ovoga puta ne doima se kao pravo ljudsko biće, ono koje posjeduje emocije, slabosti ili motivaciju – osim toga što je Tom Hanks naravno svim gledateljima veoma drag glumac, sumnjamo da ćete osjetiti ikakvu povezanost s njegovim likom. Da, on riješava razne zagonetke kako bi spasio cijeli svijet. No, pravi razlog zašto to radi jest samo zato što je to ono što njegov lik treba raditi u ovom serijalu filmova. On je poput nekakvog alata, a ne osobe. Ipak, kao što smo već i rekli na početku, ako ste ljubitelj serijala i volite taj tip zagonetki i misterija, nema razloga da ne pogledate i ovaj nastavak, koji iako nije najbolji u trilogiji, svejedno je vraški dobar.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Avanture Kriminalistički Animirani Sinkronizirani crtići Akcije Drame Trileri
Sortiraj