Menu

Home Alone 2: Lost in New York (1992)

Jedna godina nakon što je Kevin zaboravljen kod kuće od svoje obitelji i nakon što je morao poraziti dvojicu idiotnih kriminalaca kako bi preživio, ponavlja se ista stvar, ovoga puta u New Yourku s istim kriminalcima!

  Ocjena

Home Alone 2: Lost in New York (1992) on IMDb

  Trajanje

2h 0 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Chris Columbus

  Scenarij

John Hughes

  Produkcija

Duncan Henderson
John Hughes
Mark Radcliffe
Richard Vane

  Glazba

John Williams

  Kinematografija

Julio Macat
  Sinopsis

Kevin McCallister se vratio! No ovoga puta on je zapeo u New Yorku, sa dovoljno novaca i kreditnih kartica da pretvori Veliku jabuku u svoje vlastito igralište. No, neće dugo biti sam. Notorni „Mokri banditi“, Harry i Marv, još uvijek pod utjecajem prošlog gubitka od Kevina, takođerr su na putu za New York, gdje planiraju veliku božićnu pljačku. Kevin je spreman pružiti im dobrodošlicu prepunu raznih zamki, koju banditi nikada neće zaboraviti.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Macaulay Culkin Kevin McCallister
Joe Pesci Harry Lime
Daniel Stern Marv Merchants
Catherine O'Hara Kate McCallister
John Heard Peter McCallister
Devin Ratray Buzz McCallister
Hillary Wolf Megan McCallister
Maureen Elisabeth Shay Linnie McCallister
Michael C. Maronna Jeff McCallister
Gerry Bamman Uncle Frank McCallister
  Recenzija

Prvi dio ovog filma postao je hit zahvaljujući činjenici da je ostvario tajne želje svakog djeteta, želje koje samo djeca mogu raumjeti – želja za neovisnošću, osjećaj koji dobivaš kada imaš svu moć u svojoj kući, te trijumf koji doživiš kada uspješno obraniš svoj dvorac od zlih sila, ili barem dva blesava lopova. No, nitko nije očekivao da će drugi nastavak filma u tolikoj mjeri kopirati prvi dio.

Šale i zapleti iz prvog filma potpuno su isti, iako ovoga puta Kevin i nije toliko nevin jer odluči ne pobjeći iz New Yorka kada vidi shvati da je napravio pogrešku – što ga čini malo manje simpatetičnim nego u prvom dijelu. Napadi na Marva i Harryja mnogo su više nasilni, te izgledaju kao da bi ih uistinu mogli ubiti. Nasreću, atmosfera filma i dalje je odlična kao i prvog puta, a Kevinova priča u velikom gradu defintivno je zabavna.

Svi glumci iz prvog dijela ponovno su sa nama i u ovom nastavku – Culkin je i dalje glavni lik, dok su Joe Pesci i Daniel Stern ponovno u ulozi smiješno blesavih, no svejedno prilično hrabrih kriminalaca sa čađavim srcem. Catherine O’Hara je majka koju bi poželjelo svako dijete, sa odlično odmjerenim atributima straha, krivnje, odlučnosti i ljubavi. Vrijedi spomenuti da i ovoga puta imamo zabavnu crno-bijelu gangstersku parodiju „Angels with Even Flithier Souls“. Osim starih stvari, tu si veoma dobri novi likovi koje utjelovljuju Tim Curry, Brenda Fricker, Eddie Bracken, Dana Ivey i mladi Rob Schneider.

Iako kritičari nisu previše hvalili ovaj film, te su osuđivali njegov prikaza nasilja kao u crtanim filmovima, „Home Alone 2“ postao je komercijalni uspjeh i stekao ogromnu popularnost među djecom devedesetih. Zbog tog razloga, mnogi ga i dan danas smatraju jednako vrijednim kao i prvim nastavkom. Svi oni koji su ga gledali kao mali, zasigurno će ga željeti pogledati još jednom, a oni koji još nisu, ne znaju što propuštaju.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Romantični Drame Najnoviji traileri Biografije Akcije Horori Trileri Animirani
Sortiraj