Menu

The Avengers (2012)

Nick Fury jedan od ljudi iz organizacije S.H.I.E.L.D. sakuplja ekipu super junaka kako bi oformio Osvetnike te spasio Zemlju od Lokija i njegove vojske.

  Ocjena

 The Avengers
(2012) on IMDb

  Trajanje

2h 23 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Joss Whedon

  Scenarij

Joss Whedon
Zak Penn

  Produkcija

Victoria Alonso
Louis D’Esposito
Jon Favreau
Kevin Feige
Alan Fine
Jeremy Latcham
Stan Lee
Patricia Whitcher

  Glazba

Alan Silvestri

  Kinematografija

Seamus McGarvey
  Sinopsis

Marvel Studios predstavlja Avengerse – neviđeno okupljanje najvećih superjunaka! Tu su sve ikone – Iron Man, The Incredible Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye i Black Widow. Kada neočekivani neprijatelj zaprijeti globalnoj sigurnosti, Nick Fury, ravnatelj svjetske organizacije za očuvanje mira, poznatijoj kao S.H.I.E.L.D, nađe se u potrebi za ekipom koja može spasiti svijet od propasti. Odvažna potraga za najboljima koja obuhvaća svaki dio svijeta može početi.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Robert Downey Jr. Tony Stark/Iron Man
Chris Evans Steve Rogers/Captain America
Mark Ruffalo Bruce Banner/The Hulk
Chris Hemsworth Thor
Scarlett Johansson Natasha Romanoff/Black Widow
Jeremy Renner Clint Barton/Hawkeye
Tom Hiddleston Loki
Clark Gregg Agent Phil Coulson
Cobie Smulders Agent Maria Hill
Stellan Skarsgård Selvig
  Recenzija

S obzirom na kompleksnost onoga što je trebao postići, ovaj film je najbolje što smo mogli očekivati. Svaki junak iz ovog filma od prije ima svoju poznatu priču, svoj karakter, te ih nije bilo nimalo lako ujediniti u jedan film i dati svakom od njih razlog zbog kojeg se nalazi u filmu, a povrh film je još morao pružiti i dobru priču o borbi dobra protiv zla.

Također, pošto se većina ovih likova prvi put susreću jedni s drugima, bilo je bitno dobro prikazati njihove međusobne konflikte stavova i motiva, te ih na kraju smisleno okupiti da surađuju zajedno kao ekipa. Sve u svemu, iako zvuči kao super zabavna ideja nabacati nekoliko poznatih super junaka u jedan film, napraviti to kvalitetno je zaista velik pothvat.

Priča, napisan od strane Zaka Penna i redatelja Joss Whesona, nije baš nešto originalna – to je standardna stripovska formula koja samo mijenja par imena. No scenarij, kojeg je napisao samo Whedon, i više nego popravlja manjak originalnosti u priči, sa svojim odličnim dijalogom i konstantnim napetim trenucima.
Odnos između pojedinih super junaka veoma je smislen, te je način na koji se nadopunjuju jedan od najboljih aspekata ovog filma.

Glavni Zlikavac je Loki, te iako je tipični zlikavac koji želi zavladati cijelim svijetom, Hiddleston ga glumi sa velikom dozom šarma. Što se tiče Marka Ruffaloa, on je vjerojatno najbolji glumac koji je utjelovio Hulka do sada. Akcijske scene su pune adrenalina, snimljene i uređene smisleno i do savršenstva. Posebne moći svakog super junaka iskorištene su u svrhu benefita čitavog tima – nema trenutaka kada je ijedan od njih u film stavljen samo reda radi.

Nažalost, emotivnih scena baš i nema, no to je postala norma ovakvih filmova. Dok su Raimieve adaptacije Spider-Mana ipak bile pune sentimentalnih trenutaka, ovaj film nema prostora, a niti vremena, ući dublje u svoje likove. Nasreću, to mu je upravo i jedina mana, no većina ju zasigurno neće niti primjetiti jer će se jenostavno dobro zabavljati tokom cijelo vrijeme trajanja filma.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Avanture Fantazije Najnoviji traileri SF-ovi Preporuke Drame Kriminalistički
Sortiraj