Menu

Skiptrace (2016)

Detektiv iz Hong Konga udružuje se sa američkim kockarom kako bi se zajedno borili protiv ozoglašenog kineskog kriminalca.

  Ocjena

 Spašavaj se tko može
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 47min

  Zemlja / jezik

Kina, Hong Kong, SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Renny Harlin

  Scenarij

Jay Longino
BenDavid Grabinski
Wen-Chia Chang

  Produkcija

Frank Botman
Jackie Chan
Charlie Coker
Qun Gao
David Gerson
Elizabeth Leader
Chiu Wah Lee
Min Li
Xiaolin Liu
Christopher Lytton
Esmond Ren
Damien Saccani
Lifeng Wang
Hongliang Wu
Zhenhua Yang

  Glazba

Kwong Wing Chan

  Kinematografija

Chi-Ying Chan
  Sinopsis

Godinama, pošteni hongkongški detektiv Benny Chan pokušavao je po pravilima osvetiti smrt svojeg bivšeg partnera kojega je ubio opasni narko šef. No, kada Benny sazna da američki kockar Connor Watts posjeduje dokaze koji bi mu omogućili da izvrši svoju osvetu i dilera strpa iza rešetaka, on se udružje sa njime kako bi zajedno proveli pravdu. Šake i noge brzo će poletjeti u ovoj eksplozivnoj akcijskoj komediji u kojoj glavne likove tumače svjetski poznati majstor vratolomija Jackie Chan i urnebesno smiješni Johnny Konxville.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Jackie Chan Bennie Chan
Johnny Knoxville Connor Watts
Bingbing Fan Samatha Bai
Eric Tsang Yung
Eve Torres Dasha
Winston Chao Victor Wong
Youn Junghoon Willie
Shi Shi Leslie
Michael Wong Tang
Kuo Pin Chao Esmond
  Recenzija

Jackie Chan postao je internacionalna mega-zvijezda zahvaljujući filmovima poput „Armour of God“ i „Supercop“. Ovaj film pokušava rekreirati ove dvije velike uspješnice koristeći sličnu formulu kao i film koji je upario Chana i Tuckera – „Rush Hour“, te „Shanghai Noon“, koji ga je pak upario sa humorističnim Owenom Wilsonom. Iako nije u rangu Chanovih najvećih hitova, ovaj film svejedno je veoma zabavna, laka komedija koja će se zasigurno svidjeti svim njegovim fanovima.

No, za te iste fanove, „Skiptrace“ će također biti i velika doza melankolije. Chan već dugo vremena ne izvodi sam svoje vlastite akcijske scene. Iako je uspješno pripitomio velik dio akcijskih scena u svojim filmovima, te i dalje posjeduje svoju poznatu dozu humora, u ovom filmu ipak se osjeća određena doza ustajalosti i beživotnosti. Ono što ovaj film zapravo radi jest da ponavlja već viđene stvari iz njegovih ostalih filmova, no na mnogo manjoj skali i sa mnogo slabijim glumcima.

Chanova kombinacija naivnosti i ulične pameti i dalje funkcionira jednako dobro kao i bilo kada prije, no neće mu biti lako impresionirati nove gledatelje, kao što mu je to bez problema uspijevalo u osamdesetima i devedesetima. Johnny Knoxville je standardno dobar u onome što radi, no to sa sobom povlači i njegovu auru iritantnosti, a u filmu služi kao sprdnja i stražnji dio svake loše fore. Ipak, stari fanovi hongkongških filmova pronaći će pokoji biser u ovom filmu – tu ponajprije mislimo na pojavljivanje poznatih veterana poput Tsanga i Richarda Nga.

No, upravo ti glumci podsjetit će malo starije gledatelje na mnogo bolje filmove prošlosti. Naravno, ako do sada nikada niste vidjeli lakoću kojom Jackie Chan riješava tucet zlikavaca koristeći samo svoju inteligenciju i bilo koji predmet koji mu se nađe pri ruci, „Skiptrace“ će vam pružiti šansu da se divite njegovom nevjerojatnom atleticizmu, akrobacijama, te da u potpunosti osjetite njegovu želju da zabavi gledatelje. No, za sve malo starije, iskusnije gledatelje, ovo će biti prilično mlak film.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Avanture Animirani Drame Kriminalistički Romantični
Sortiraj