Menu

21 Jump Street (2012)

Primorani da igraju igru mačke i pasa u kaosu rata, elitna postrojba dolazi intervenirati u grad u kojem je svaki civil moguća meta a svaka stvar moguća eksplozivna naprava.

  Ocjena

 21 Jump Street
(2012) on IMDb

  Trajanje

1h 49min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Phil Lord
Christopher Miller

  Scenarij

Michael Bacall
Jonah Hill
Patrick Hasburgh
Stephen J. Cannell

  Produkcija

Stephen J. Cannell
Jonah Hill
Tania Landau
Neal H. Moritz
Ezra Swerdlow
Channing Tatum

  Glazba

Mark Mothersbaugh

  Kinematografija

Barry Peterson
  Sinopsis

U ovoj akcijskoj komediji, Schmidt (Jonah Hill) i Jenko (Channing Tatum) su i više nego spremni ostaviti svoje adolescentske probleme po strani. Pridruživši se policiji i njenoj tajnoj Jump Street jedinici, oni iskorištavaju svoje mladolike izglede kako bi se prerušili u tajne agente te infiltrirali lokalnu srednju školu. Dok zamijenjuju svoje pištolje i značke sa ruksacima, Schmidt i Jenko riskiraju svoje živote kako bi istražili niasilni i opasni krug droge. No, ubrzo saznaju da škola više nije kakva je bila dok su ju oni pohađali – a nijedan ne očekuje da će se morati suočiti sa terorom i strahom koje donosi ponovno tinejdžerstvo.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Jonah Hill Schmidt
Channing Tatum Jenko
Brie Larson Molly Tracey
Dave Franco Eric Molson
Rob Riggle Mr. Walters
DeRay Davis Domingo
Ice Cube Captain Dickson
Dax Flame Zack
Chris Parnell Mr. Gordon
Ellie Kemper Ms. Griggs
  Recenzija

Ova filmska adaptacija poznate serije nije vjerna originalu niti po tonu, niti po duhu. Ipak, nije niti čista satira TV emisije, iako se to na mahove čini, a bogami nije niti parodija policijskih filmova, iako ima i ponešto takvih scena. Što je onda ovaj film? Ne znamo, ali je veoma zabavan.

Zvrckava i prosta komedija, „21 Jump Street“, sa Jonahom Hillom i Channingom Tatumom u glavnim ulogama, priča je o policajcima novacima čija mladolika lica njih dvojicu čine glavnim kandidatima za tajnu misiju u lokalnoj školi. A osim toga, glavni razlog je i taj što su sve svoje prijašnje slučajeve pošeno zeznuli. Schmidt, iako pametan, preblag je i preslab da bi bio efektivan. Jenko ima stas i snagu, no preglup je kako bi zapamtio bilo što.

Scenarij, napisan od strane Michaela Bacalla (koji je napisao „Scott Pilgrim vs. The World“ i „Project X“), daje svima mnogo zabavnog, poletnog dijaloga koje mogu izgovarati dok rade tipične stvari u stilu „Smrtonosnog oržuja“ i sličnih akcijskih komedija. A pod okriljem redatelja Phila Lorda i Chrisa Millera – koji su zaslužni za „Cloudy with a Chance of Meatballs“ i seriju „Clone High“ – očito je da se svi jako dobro zabavljaju. Ice Cube uživa u svojih nekoliko scena gdje glumi policijskog kapetana, Chris Parnell i Rob Riggle odlični su u ulogama učitelja, a Johnny Simmons je nevjerojatno smiješan kao student čiji je izlet s drogom dospio na YouTube.

Što je najbitnije, Jonah Hill i Chaning Tatum imaju odličnu međusbonu kemiju, ali već smo navikli da kada god netko stoji uz Tatuma, to dovodi do veoma smiješnog filma. Iako se pursiti i okorjeli fanovi TV serije „21 Jump Street“ možda neće složiti, ovo je veoma smiješan film o dvojici kolega i prijatelja, jedan od filmova koje je najbolje pogledati u društvu dobrih prijatelja i ludo se nasmijati.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Romantični Akcije Drame Kriminalistički SF-ovi Avanture
Sortiraj