Menu

Drone (2017)

Kada ugovaratelj dronova za vojsku upozna enigmatičnog pakistanskog biznismena, njihove ideologije sudarit će, a sve će završiti sa fatalnim posljedicama.

  U kinima

Srbija13.07.2017.

  Ocjena

 Drone
(2017) on IMDb

  Trajanje

1h 31min

  Zemlja / jezik

Kanada / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Jason Bourque

  Scenarij

Ian Birkett
Paul A. Birkett
Jason Bourque
Roger Patterson

  Produkcija

Emily Alden
Ian Birkett
Dean Buchanan
Kirk D’Amico
Adrian Duke
Sefton Fincham
Kevin D. Forester
Ken Frith
Lisa Gutberlet
Jason Hujber
Justin Jacobson
Ross Mrazek
Roger Patterson
Randall S. Perry
Benjamin Rappaport
Mike Ritchie
Mike Rowe
Matthew B. Schmidt
Levi Sheck
Robyn Wiener

  Glazba

Michael Neilson

  Kinematografija

Graham Talbot
Nelson Talbot
  Sinopsis

Neil (Sean Bean) ugovaratelj je prodaje dronova za vojsku koji svoje radne dane provodi na tajnim misijama, a zatim se vraća kući svojoj obitelji u dosadnom predgrađu – njegova žena i sin ne znaju za njegov tajni život, sve do onog trenutka kad ga jedna web stranica ne razotkrije, što ga odjednom dovede u smrtnu opasnost. Vjerujući da je upravo Neil krvi za smrt njegove žene i djeteta, enigmatični pakistanski poduzetnik (Patrick Sabongui) pronađe ga, što će dovesti do fatalnog okršaja.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Sean Bean Neil
Mary McCormack Ellen
Joel David Moore Gary
Sharon Taylor Agent Jenkins
Patrick Sabongui Imir
Bradley Stryker Ted
Kirby Morrow Dave
Kevin O'Grady Father
John Emmet Tracy Daniel Winters
Maxwell Haynes Shane
  Recenzija

Neil (Sean Bean) pilot je drona koji je možebitno kriv za smrt obitelji pakistanskog poduzetnika, ali njegova vlastita žena Ellen (Mary McCormack) i sin Shane (Maxwell Haynes) nemaju pojma kakvim se poslom on bavi, a niti samog Neila previše ne peče savjest. Tajnost je jednostavno dio njegovog posla. No, njegov “miran” život odjednom prestane to biti, kada mu se na vratima pojavi stranac koji je neobično zainteresiran za brod kojeg Neil prodaje u svom dvorištu. Neil pozove Imira (Patrick Sabongui) da uđe, te njih dvojica počnu pričati o prošlosti, prije nego im se pridruži Neilova obitelj. Dijalog zatim postaje sve dublji i dublji, dok se napokon ne otkrije istina iza Neilovog posla i Imirova prava svrha posjete.

Redatelj i scenarist Jason Bourque veoma mnogo vremena posvetio je izgradnji napetosti koja se odvija isključivo pomoću dijaloga između ova dva lika, prije nego što nam napokon otkrije razlog zbog kojeg su se ova dvojica susreli. Njegov odabir veoma je neobičan – film traje gotovo sat i pol vremena prije nego dođemo do ovog otkrivenja, a iako možemo cijeniti redateljevu strpljivost, to nažalost dolazi sa svojom cijenom.

Sami ključni konflikt filma onaj je između Neila i Imira, no umjesto toga gledatelji moraju slušati priče o Neilovim problemima sa njegovim ocem, Shaneovim kompliciranim osjećajima u vezi te teme, te spletkarenjima Neilove žene Ellen. Ništa od toga ne doprinosi drami u filmu, već se radi samo o magli koja se baca na oči gledateljima, a koja samo služi produljivanju trajanja filma, dok čekamo pravu dramu i razriješenje glavnog konflikta. Još gora je činjenica da gledatelji znaju za njihovu povezanost mnogo prije nego to saznaju sami likovi.

Glumačka ekipa uglavnom je veoma dobra, no Sabongui je uistinu zablistao zahvaljujući činjenici da je dobio priliku glumiti napaćenog lika. Imir je čovjek koji proživljava veliku bol, a Sabongui je tu bol pretvorio u nešto veoma opipljivo gledateljima koji će ga definitivno moći razumjeti. On predstavlja drugu stranu debate, onu očekivanu i smislenu, no to radi sa tolikom dozom empatije prema situaciji koja je nastala na drugom kraju svijeta. Za kraj, iako “Drone” često zaluta u nekom krivom pravcu, njegova ključna tema uistinu je fenomenalna te ju vrijedi ispratiti do samoga kraja, naravno ukoliko imate dovoljno strpljenja.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Romantični Horori Kriminalistički Akcije
Sortiraj