Menu

Amityville: The Awakening (2017)

Samohrana majka useli se sa svoje troje djece u ukletu kuću, ne znajući za krvavu prošlost koja se u njoj odvijala.

  U kinima

Srbija27.07.2017.
Hrvatska24.08.2017.

  Ocjena

 Amityville: The Awakening
(2017) on IMDb

  Trajanje

1h 25min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Franck Khalfoun

  Scenarij

Franck Khalfoun

  Produkcija

Jason Blum
Jeanette Brill
Philip Dawe
Randall Emmett
Daniel Farrands
Ted Fox
George Furla
Steve B. Harris
Casey La Scala
Avi Lerner
Paul Mason
Mark Moran
Jeff Rice
Couper Samuelson
Matthew Stein
Alix Taylor
Bob Weinstein
Harvey Weinstein
Steven Whitney
Todd Williams

  Glazba

Robin Coudert

  Kinematografija

Steven Poster
  Sinopsis

Belle, njena mala sestra i njen brat blizanac koji je u komi, usele se u novu kuću sa svojom samohranom majkom Joan kako bi uštedjeli novac i mogli plaćati skupocjeno liječenje njenom bratu. No, kada se u kući počnu događati stravični i neobjašnjivi događaji, koji uključuju nevjerojatno ozdravljenje njenog brata, Belle počne sumnjati da joj možda njena majka i ne govori čitavu istinu, te ubrzo saznaje da se njena obitelj uselila u notornu Amityville kuću.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Bella Thorne Belle
Jennifer Jason Leigh Joan
Cameron Monaghan James
Mckenna Grace Juliet
Jennifer Morrison Candice
Thomas Mann Terrence
Kurtwood Smith Dr. Milton
Taylor Spreitler Marissa
Hunter Goliogoski Justin
Dan Martino Paramedic
  Recenzija

Popularna horor franšiza “Amityville” nedavno je proslavila 40 godina postojanja. No, unatoč tome što ima mnogo nastavaka, većini ljudi samo prva dva filma bila su uistinu dobra i kvalitetna, dok je ostatak više-manje bio srednja žalost, sa pokojim istinskim razočaranjem. Sada je red na “Awakening”, dvanaesti film u serijalu – od njega se ne očekuje mnogo, s obzirom da je čitavi serijal već ukaljan i na životu samo zahvaljujući novcu kojeg i dalje uspijeva zaraditi – no, možda nas ipak uspije iznenaditi.

Gledajući ovaj film, ponovno ćete se morati zapitati – zašto bi dovraga itko više htio živjeti u toj prokletoj kući, kada se u njoj događaju samo najstravičniji mogući događaji. No, niti ovaj film neće ponuditi konkretan odgovor na to pitanje – njegova radnja osrednja je i nešto što smo već vidjeli bezbroj puta. Definitivno smo uočili mnogo problema, a očito je i da su se neke scene naknandno snimale, što ni ne čudi s obzirom da je ovaj film jedva jedvice ugledao svjetlost dana, i to tek nakon nekoliko godina.

No, nije sve tako crno – za ljubitelje serijala, poznata ukleta kuća ponovno je sa nama, što je zapravo i najveći adut kojeg ovaj film ima za ponuditi. Nekoliko glumaca dobro je odradilo svoj posao, a ikinematografija je generalno solidna. Naravno, nema niti govora o tome da je netko od glumaca zaslužio nagradu, niti da je film postavio nove nivoe vizualnog spektakla, ali za ono što je, sa tehničke strane prilično je dobro odrađen, te mu nemamo što mnogo za prigovoriti, ali niti za pohvaliti.

Ipak, nakon onog dobrog i onog lošeg, “Awakening” je samo još jedan u nizu hollywoodskih hororaca koji su svi jednaki kao jaje jajetu. Drugim riječima, ovdje nema ničega unikatnoga, a definitivno ničeg iznenađujućeg što će vas oboriti s nogu. To će vjerujemo najviše ražalostiti obožavatelje ovog serijala, koji svakako zaslužuju jedan kvalitetan film nakon toliko loših, no jednostavno izgleda nisu te sreće. Kako god bilo da bilo, ukoliko ovog ljeta poželite pogledati neki horor film, ne nudi vam se ništa bolje od novog “Amityvillea”, stoga mu slobodno pružite šansu, no nemojte očekivati mnogo.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Romantični Horori Kriminalistički Akcije
Sortiraj