Menu

A Family Man (2016)

Lovac na zaposlenike bori se sa svojim najvećim rivalom oko kontrole tržišta pronalaska poslova, no njegovi poslovni snovi kose se sa potrebama njegove obitelji.

  U kinima

Srbija13.07.2017.

  Ocjena

 A Family Man
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 48min

  Zemlja / jezik

Kanada, SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Mark Williams

  Scenarij

Bill Dubuque

  Produkcija

Daniel Bekerman
Gerard Butler
Nicolas Chartier
Jonathan Deckter
Bill Dubuque
Craig J. Flores
Patrick Newall
Danielle Robinson
Alan Siegel
Christina Varotsis
Mark Williams

  Glazba

Mark Isham

  Kinematografija

Shelly Johnson  Sinopsis

Nakon što šef agencije koja se bavi lovom na zaposlenike (Willem Dafoe) odluči otići u mirovinu, Dane Jensen (Gerard Butler) koji radi u agenciji pronalazeći poslove za inženjere napokon postiže svoj dugogodišnji cilj i preuzima vodstvo nad agencijom kako bi se mogao natjecati sa konkuretskom agencijom i njenom ambicioznom šeficom Lynn Vogel (Alison Brie). No, ubrzo nakon što preuzme agenciju i dobije poziciju kojoj se toliko dugo nadao, Daneov 10-godišnji sin Ryan (Max Jenkins) nenadano oboli od raka, te se sada Daneove poslovne i obiteljske potrebe nađu u velikom sukobu.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Alison Brie Lynn Vogel
Gerard Butler Dane Jensen
Willem Dafoe Ed Blackridge
Gretchen Mol Elise Jensen
Dustin Miligan Sumner
Alfred Molina Unemployed Engineer
Kathleen Munroe Toni
Julie Butters Lauren Jensen
Anupam Kher Dr. Savraj Singh
Max Jenkins Ryan Jensen
  Recenzija

Gerard Butler glumi lika koji je pomalo idiot u redateljskom debiju Marka Williamsa, “Headhunter’s Calling”, a onda njegov sin oboli od raka, te bi njegov otac napokon trebao shvatiti da je kreten, iskupiti se, a publika početi navijati za njega i oprostiti mu što se tako ponašao. Ukoliko u ovaj film uđete spremni na ovakvu priču i držite se unutar njenih zidova, biti ćete zadovoljni. No, odlučite li pogledati malo preko granice, ovaj film raspast će se poput kule od karata, a sve što će vam preostati jest glavni lik za kojeg ćete do kraja filma misliti da je nevjerojatni kreten.

Butler glumi lovca na zaposlenike Danea Jensena, koji ima talenta za ovaj posao, te se svim silama pokušava probiti na neku bolju poziciju u svojoj agenciji kako bi se mogao natjecati sa svojom kolegicom Lynn (Alison Brie), nakon što njegov šef objavi kako namjerava otići u mirovinu i prepustiti agenciju nekome drugome. Opsjednut svojim poslom, Dane ignorira svoju ženu Elise (Gretchen Mol), osim kada on s njom želi voditi ljubav, dok svom sinu Ryanu (Max Jenkins) stalno govori kako treba malo smršaviti. No, kada sazna da Ryan boluje od raka, njegov život potpuno se sruši. On sada mora naučiti kako balansirati svoj privatni i profesionalni život, te što je uistinu ono najvažnije.

Pošto film do svoje sredine jednostavno ne uspijeva uvući gledatelja u njegovu priču i dramu, druga polovina njegovog trajanja prilično je zamorna. Unatoč tome, a možda baš i zbog toga, promjena tona koja je tako dramatična uistinu odgovara onome što bismo vidjeli u stvarnosti. Pošto ovaj film nema potrebu biti nabrijan u svojem početku, njemu je dozvoljeno prikazivati i najmanju sitnicu koja se odvija na radnom mjestu – jer to je upravo ono što i mi svi radimo svaki dan, niti mi ne možemo predvidjeti tragediju i ne iščekujemo loše vijesti svaki trenutak svog života, već samo radimo i živimo. Taj aspekt filma svakako funkcionira, no možda naposlijetku odlazi previše u jednom smjeru, doimajući se poput neke parodije-komedije, koja je samosvjesna i sklona humoru.

Možda je upravo o tome i riječ, no “Headhunter’s Calling” nije niti blizu toliko “cool” koliko misli da jest u svojem uvodnom dijelu, a iako je dijalog među likovima veoma brz, prilično je loše sklepan i izveden, te se ne doima nimalo autentičnim. U konačnici, ideja ovog filma prilično je dobra, no njegova egzekucija i “meso” koje ga je trebalo upotpuniti jednostavno nije na dovoljno visokoj razini. Ipak, neki suviše zaposleni ljudi mogli bi iz njega izvući vrijednu pouku, stoga ne bi škodilo da ga pogledaju.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Biografije Komedije Romantični Sport
Sortiraj