Menu

A Cure for Wellness (2017)

Ambiciozni mladi voditelj odlazi po svog šefa koji se nalazi u idličnom, no istovremeno i misterioznom “wellness centru” koji se nalazi u izdvojenom dijelu švicarskih Alpi, no ubrzo počinje sumnjati da čarobni tretmani ovog centra i nisu sasvim obični.

  U kinima

Hrvatska16.02.2017.
Bosna i Hercegovina16.02.2017.

  Ocjena

 A Cure for Wellness
(2016) on IMDb

  Trajanje

2h 26min

  Zemlja / jezik

SAD, Njemačka / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Gore Verbinski

  Scenarij

Justin Haythe
Gore Verbinski

  Produkcija

David Crockett
Marogan Des Groseillers
Christoph Fisser
Justin Haythe
Arnon Milchan
Henning Molfenter
Arno Neubauer
Gore Verbinski
Charlie Woebcken

  Glazba

Benjamin Wallfisch

  Kinematografija

Bojan Bazelli
  Sinopsis

Ambiciozni mladi voditelj odlazi po svog šefa koji se nalazi u idličnom, no istovremeno i misterioznom “wellness centru” koji se nalazi u izdvojenom dijelu švicarskih Alpi, no ubrzo počinje sumnjati da čarobni tretmani ovog centra i nisu sasvim obični. Kada počne otkrivati stravične tajne ovog centra, njegov zdrav um naći će se na velikoj kušnji, kada se naizgled razboli od iste čudne bolesti koja sve goste zadržava u ovom centru. Od redatelja Gorea Verbinskog (“The Ring”), dolazi nam ovaj novi sablasni triler, u kojem glavne uloge tumače Dane DeHaan i Jason Isaacs.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Dane DeHaan Lockhart
Jason Isaacs Volmer
Mia Goth Hannah
Adrian Schiller Deputy Director
Lisa Banes Hollid
Carl Lumbly Mr. Wilson
Magnus Krepper Pieter The Vet
Natalia Bobrich Nurse
Eric Todd Josh
Ivo Nandi Enrico
  Recenzija

Ovaj novi film Gorea Verbinskog posjeduje određenu dozu odvažnosti kojoj se teško ne diviti. Na papiru, on nije vrsta filma koji generalno dobiva blagoslov studija u današnjem vremenu, no ipak, 20th Century Fox u potpunosti podržava ovaj film i njegovo istraživanje jedne stvari kojoj nitko od nas ne može pobjeći – naše smrtnosti. A Verbinski nas ponovno odvodi na svoje poznato avantgardno putovanje kako bi nam pružio grandiozni, epski, gotički horor film koji jasno pokazuje svoje uzore, no ponekad se doima kao nešto što do sada nikada nismo vidjeli.

Ako bismo raščlanili ovaj film na njegove osnovne elemente, bilo bi jednostavno reći da je on Hammer verzija “Shutter Islanda”, no to je samo otprilike 30% onoga što Verbinski postiže u ovom filmu. Poanta priče jest, da, iako se ovaj film doima kao da je mogao biti 20 minuta kraći, Veribnskijeva sanjiva eksploracija čovjekove potrage za savršenstvom apsolutno je predivna, potpuno nezaboravljiva i totalno vrijedna gledanja na velikom ekranu.

Ipak, drugi dio ovog filma doima se pomalo prožvakano. Misterij koji pogoni Lockhartovo putovanje konstantno se vrti u krug nekih pola sata, a u tom periodu priča ne dobiva apsolutno nikakav pomak, već samo imamo još čudnih stvari koje će definitivno razljutiti određen dio gledatelja. Ipak, obećajemo vam da treći čin filma pruža uistinu nevjerojatno ludilo, pogotovo što se tiče Hanne, Volmerove postojene kćeri koja u Lockhartu pronađe srodnu dušu.

Na vizualnom nivou, gotovo svaki kadar ovog filma doima se kao zasebno umjetničko djelo, te uistinu možemo skinuti kapu direktoru fotografije Bojanu Bazelliju (koji je također sa Verbinskim radio i na filmu “The Ring”), jer je uspio prikazati neke od najboljih kompozicija, kakve nismo vidjeli još od zadnjeg nastavka “Mad Maxa”. U konačnici, cijeli film se na trenutke doima pomalo ekscesivno, no što se tiče provokativnih i hrabro bizarnih horor filmova, Verbinski je uistinu postao njihov majstor, te se uistinu možemo diviti njegovom trudu, iako tu i tamo ima ponekih štucavica. Kao gledatelja, ovaj film će vas mnogo puta dovesti u neugodnu situaciju, no posljednjih pola sata zasigurno će vam ostati u sjećanju kao najluđi trenuci koje ste ikada vidjeli u nekom mainstream horor filmu.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije SF-ovi Trileri Drame Romantični Horori Kriminalistički
Sortiraj